Mam do was pytanko. Jestem poczatkujacym rowerzystą i mam ochote wymienic sobie swojego starego grata. Chcialbym sie dowiedziec jaką mam sobie wybrac rame (tzn. rozmiar bo rame to sobie dobiore juz wzaleznosci od wypelnienia portfela) do mojego wzrostu, ktory wynosi 190cm i zaznaczam ze ma to byc rama na pelnym zawieszeniu. I w sumie moglibyscie tez mi doradzic jakiej firmy. Ma to byc rama do down-hillu tak do 2000zł mysle.
14 albo 16, jak full to w sumie na 19 nawet da sie jezdzic. do 2000? za tyle to chyba tylko meridy qpisz.... nie polecam. w tej cenie to raczej cos authora abo scotta, moze giant'a samą rame dostaniesz, giant'owskie rowerki sa na kiepawym osprzecie ale ramy ujda.
a jesli naprawde powaznie myslisz o downhillu to poogladaj ramki firm Kona i Da Bomb. powodzenia i miłej jazdy :)
rame ciężko będzie znaleźć w takiej cenie, poszukaj używanej(od 2000 zaczynają się całkiem ciekawe oferty) albo duncon mastiff, ale ma 140mm skoku i nie jest zbyt pancerny. ew dozbieraj do tosa inu, tan już dużo lepszy.
to jak 2000 to za malo na dh to sie bedzie trzeba przerzucic na cos innego mysle, bo niechialbym przykrych niespodzianek na trasie. to moze inaczej; to za ile gdzies dostane dobra rame do dh dla poczatkujacego?
Z takim wzrostem na Mastiffie nie poszalejesz lepiej dozbieraj te pareset złotych i kup jak ktoś już wcześniej napisał Tose Inu albo zainwestuj w jakąś używke
hehe pwenie dlatego ze w authorach scottach itp placisz za firme duzo ltora tak naprawde zna sie do robienia rowerkuw do xc choc nie jest to regula :P a duncon to klasa trza przyznac (dobre bo polskie mimo ze produkowane na tajwanie :D /tak slyszalem/)
heh a w moim porzednim poscie to o skok chodzilo i tam ze to maja i 65 a nie 5 :P
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
to sprawdz sobie ramke b. popularnej firmy merida - fireball (czy jakos tak...) wyglad mocarnej freeridowej machiny, ale ja ze schodkof 1,5m bym się troszq cykał dropnąć... :/