!! DONALD TUSK !! to jest karygodne
Inur dobrze rozmawia, ale Polska pisze się z dużej litery. A u mnie na studiach to mniej więcej też po 1,5 h się zasuwało bez przerwy. Jak ktoś leń to mu i 20 minut za długo będzie. Jak ciekawy wykład był to mi 2,5 godziny mało było.
Rząd cię olewa? Straciłeś żonę? Przestań pier..... pompuj oponę :)
-
- Kontakt:
Widze procent ludzi, ktorzy maja jaki kolwiek poglad na obecna sytuacje poltyczna naszego kraju jest znikomy:/ a szkoda... Podatek liniowy 3x15 jest najlepsza alternatywa dla naszej wyniszocznej i podupadlej gospodarki [ inaczej nie mozemy tego okreslic , skoro czechy kraj mniej zaludniony ma wspolczynnik gospodarczy 1,6 gdzie Polska 1. Tak jak mowil inur i motomysz. W momencie ,ktorym inwestor ma do wyboru kraje z podatkami 40% a kraj z podatkiem 15% wybierze ten , ktorym nie bedzie musial oddawac 40 % swoich dochodow, co pozwoli mu roziwjac się, wchodzic na nowe rynki, zdobywac nowych klientow, budowac nowe miejsca pracy. Do tego dochodza jeszcze ulgi podatkowe dla nowych firm. Ogolnie plan PO jest eksperymentalny, bo jak narazie bylismy krajem komunistycznym, post komunistycznym a nastepnie krajem socjalistycznym.
przyklad: PiS i PO chca zlikwidowac NFZ, tyle ze:
-PO chce spowrotem utworzyc Kase Chorych [panstwowa] i Konkurencyjna prywatna kase chorych. Obie beda konkurowac co daje nam pewne mozliwosci wyboru.
-PiS chce likwidacji NFZ, a nastepnie cale pieniadze z NFZ wlepic spowrotem do budzetu...
Liberałowie nigdy nie byli u nas popularni ze wzgledu na ideologie jaka ludziom wpajano do glow w czasie komunizmu...
Wookie pytasz sie jak moga to zrobic?? Wystarczy ze PO osiagnie 51% w wyborach parlamentarnych, i juz moga samodzielnie zadzic calym kraje... Ale na to chyba liczyc nie moge no ale nie mozna miec wszystkiego
przyklad: PiS i PO chca zlikwidowac NFZ, tyle ze:
-PO chce spowrotem utworzyc Kase Chorych [panstwowa] i Konkurencyjna prywatna kase chorych. Obie beda konkurowac co daje nam pewne mozliwosci wyboru.
-PiS chce likwidacji NFZ, a nastepnie cale pieniadze z NFZ wlepic spowrotem do budzetu...
Liberałowie nigdy nie byli u nas popularni ze wzgledu na ideologie jaka ludziom wpajano do glow w czasie komunizmu...
Wookie pytasz sie jak moga to zrobic?? Wystarczy ze PO osiagnie 51% w wyborach parlamentarnych, i juz moga samodzielnie zadzic calym kraje... Ale na to chyba liczyc nie moge no ale nie mozna miec wszystkiego
-
- Kontakt:
guma , w przypadku gdy osobe nie stac na dany lek jest mu przydzielany lek tanszy o tych samych wlasciowsciach [ na rynku masz ich od zajebani.a, a ze lekarze wypisuje recepty na jedne z drozszych to juz wina wylacznie lapowek ] Po drugie leki niezbedne do zycia sa pod dotacja [ jesli nie masz pieniedzy a lek jest niezbedny dostaniesz dotacje chociarzby z funduszu UE ale wiekszosc osob o tym nie wie bo jest zbyt glupia zeby sie tym zainteresowac ].
Wszystko ma swoje plusy I minusy
Wszystko ma swoje plusy I minusy
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!KACZYŃSKI !!!
-
- Kontakt:
no i generalnie ten topic pokazuje ze na dh jest zastraszajaca wiekszosc przytepawych dzieciaków nie majacych pojecia o niczym. uwazam ze godzinne lekcje to swietny pomysl bo bedzie sie krocej siedziec w szkole ( moze tylko o jakies 15-20 min ale zawsze) no i do tego latwiej bedzie nauczycielom przekazac cokolwiek bez stresu ze sie nie wyrobi. Co prawda mi to juz roznicy nie zrobi bo liceum mam za soba ale innym jak najbardziej. A podatek liniowy jak juz ludzie wczesniej wspomnieli to faktem dosc eksperymentalne działanie i przez pewien okres na pewno ludziom się bedzie powodzilo troche gorzej ale mysle ze po roku o duzo zmniejszy sie bezrobocie i generalnie ludziom biednym zacznie sie powodzic lepiej.
- na szczęscie coraz mniej ludzi glosuje na SLD.q[]-[]ta pisze:q[]-[]ta
1. lekcje: pogrywam troche w mmorpg i mam kumpla w szwecji... gadalismy troche o lekcjach i wyszlo ze oni maja rozna dlugosc - od 40 minut do 2 godzin... a jednak wraca do domu o podobnej porze jak ja - bedac w tym samym wieku, 2LO
2. podatek liniowy: poza podwyzszeniem podatku dla 1 grupy majatkowej czyli zarobki bodajze do 12tys /ja o tym czytam a nie sie rozliczam wiec nie pamietam dokladnych danych/, podatek dla 2 i 3 grupy spadnie... straty dla budzetu sie rekompensuja, natomiast spadek podatku dla 2 i 3 grupy zaowocuje spadkiem cen - i w ten sposob 1 grupa odzyska swoja kase
odsylam do Wprost nr 36 - "Taniec na linie"
tam wszystko jest wyjasnione nieco lepiej niz mi sie to udalo ;-)
2. podatek liniowy: poza podwyzszeniem podatku dla 1 grupy majatkowej czyli zarobki bodajze do 12tys /ja o tym czytam a nie sie rozliczam wiec nie pamietam dokladnych danych/, podatek dla 2 i 3 grupy spadnie... straty dla budzetu sie rekompensuja, natomiast spadek podatku dla 2 i 3 grupy zaowocuje spadkiem cen - i w ten sposob 1 grupa odzyska swoja kase
odsylam do Wprost nr 36 - "Taniec na linie"
tam wszystko jest wyjasnione nieco lepiej niz mi sie to udalo ;-)
http://bodzio.pinkbike.com/
rowerzysta:) godzinne lekcje ? OK ale niech sie coś na nich dzieje a nie nauczyciel przychodzi sobie na lekcje napisze temat i siedzi ...
AllMountain Religia jest dla mnie największą zagadką ... NA **** MI 2 LEKCJE RELIGII TYGODNIOWO SKORO MAM W TYM ROKU NAPISAĆ TEST KOMPETENCJI A MAM NP. JEDNĄ CHEMIE I JEDNĄ FIZYKE TYGODNIOWO ??!!
AllMountain Religia jest dla mnie największą zagadką ... NA **** MI 2 LEKCJE RELIGII TYGODNIOWO SKORO MAM W TYM ROKU NAPISAĆ TEST KOMPETENCJI A MAM NP. JEDNĄ CHEMIE I JEDNĄ FIZYKE TYGODNIOWO ??!!
http://www.pinkbike.com/photo/?op=view&image=605497 letni lans :D
-
- Kontakt:
i co zmienią te godzinne lekcje?rowerzysta:) pisze:uwazam ze godzinne lekcje to swietny pomysl bo bedzie sie krocej siedziec w szkole
nic nie zmienią, a nawet pogorszą.
w LO miałem kilka przedmiotów na których nie umiałem wysiedzieć nawet 45 minut (religia - chociaż czasami były mądre rozmowy z księdzem, historia - zazwyczaj spałem, chemia, biologia, wos, wok, przedsiębiorczość) na tych miałem problem usiedzieć, a jakby tak było 60 minut?
może będzie więcej czasu na pisanie sprawdzianu? jeśli tak to dadzą więcej zadań, albo jak zazwyczaj bywa, przerwą po określonym czasie
według mnie większość reform w szkolnictwie jest do dupy
Typowe podejscie Polaka - co prawda jest beznadziejnie, ale lepiej nic nie zmieniac bo bedzie jeszcze gorzej.
A lekcje 60minutowe mi nie przeszkadzaja - czasem wkurzajace jest (np. na matematyce) ze pewnien problem nie zostaje do konca wytlumaczony bo zadzwonil dzwonek. A potem siedzisz w domu i sam probujesz to zrozumiec.
AllMountain - rozumiem ze wine za to ponosza nauczyciele nie potrafiacy ciekawie poprowadzic lekcji, a nie Twoje lenistwo. Jezeli to 2gie to nie masz na co narzekac
A lekcje 60minutowe mi nie przeszkadzaja - czasem wkurzajace jest (np. na matematyce) ze pewnien problem nie zostaje do konca wytlumaczony bo zadzwonil dzwonek. A potem siedzisz w domu i sam probujesz to zrozumiec.
AllMountain - rozumiem ze wine za to ponosza nauczyciele nie potrafiacy ciekawie poprowadzic lekcji, a nie Twoje lenistwo. Jezeli to 2gie to nie masz na co narzekac
-
- Kontakt: