No hander

Eee...
Kontakt:

Post autor: Eee... »

waldemar kiepski
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

GÓRNIK master ja wale no footy a rą też nie moge odlepić, no jak przykleone;] ale na zasadzie przełam sie wywal sie napewno da rade :D
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

Paul pisze: ja wale no footy a rą też nie moge odlepić
a łatwo jest Ci z powrotem nogi na pedąły położyć???
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

gornik, ja cie naucze puszczac raczki :D
recol
Kontakt:

Post autor: recol »

najpierw naucz sie lajtowo puszczac lewą a pozniej prawą zebys mial obydwie obcykane:p(oczywiscie obojetnie jaka kolejnosc;])
czacha
Kontakt:

Post autor: czacha »

ja nqarazie ucze się puszczać kiery jedną... coś stopke mam.. a jak oderwe na hopce to na 10 cm <lol2> ale się podszkoli i lajt ..:) a co do no foota :P wdg mnie pierw się nnauczyć one foota lepiej... bo jak się chce to można lądować na jednej nodze nawet..:) a no foot fajnie się szkoli na jakeijś trawce... :) a później na hopki :) :D
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=61558
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

lizzard king pisze:gornik, ja cie naucze puszczac raczki :D
OK!~jak to zabrzmialo :D
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
BaDMaN
Kontakt:

Post autor: BaDMaN »

ja mam draga z juniorem i umiem no handera ale tylko old schoola (łąpiesz główke kolanami jak na bmxie) i na razie tak mi jest łatwiej chociaż próbowałem za siodło i też sie da, a one handa robie całkiem jak chce ;]
Paul
Kontakt:

GÓRNIK master pisze:
Paul pisze: ja wale no footy a rą też nie moge odlepić
a łatwo jest Ci z powrotem nogi na pedąły położyć???
Na poćzątku spoglądałem teraz robie odruchowo, i zawsze trafiam (na szczęście)
GARY
Kontakt:

Post autor: GARY »

eee... no hander banalny ;)
KuMiK
Kontakt:

Post autor: KuMiK »

jak się coś umie to wszystko jest banalne... zwłaszcza te tricki które wymagają więcej odwagi niż techniki - taki barspin na hopie myślę, że nawet jak się już umie to nigdy nie jest łatwym trickiem...
Kamol
Kontakt:

Post autor: Kamol »

KuMiK a który trick nie wymaga odwagi ? :) no hander jest serio banalny, jak sie nauczysz łapać siodło w locie to z rękami możesz zrobić wszystko, tylko siodło na odpowiedniej wysokości, tak jak do bar spina (ja przy wyprostowanych nogach mam siodło troche ponad kolanami) łapiesz zaraz za wybiciem (jak już jesteś w powietrzu), a bar-spin w locie wymaga więcej odwagi niż techniki, bo to jest taki no hander który musi ci wyjść w miare dobrze, jak wyjdzie to masz piękny lot, jak nie wyjdzie to masz piękną glebe ... :)
http://www.pinkbike.com/photo/?op=view&image=605497 letni lans :D
KuMiK
Kontakt:

każdy trick wymaga odwagi, tego nie zaprzeczam, gdy się coś umie dobrze, to jest to banalne, ja mogę powiedzieć że one-touch jest banalny, ale chyba znajdą się tricki które nawet jak już opanujesz nie zawsze będą wychodziły - to te tricki wymagające więcej techniki niż odwagi, więcej treningu niż zwykły nofooter którego można się nauczyć w 15 minut ( i zapewne tak jest z nohanderem... przełam się, nie złam się )

( i z innej beczki - dlaczego ręce z tyłu to Suicide - skąd ta nazwa? :P)
Kamol
Kontakt:

KuMiK suicide to samobójstwo :) a tricki które opanujesz wychodzą ci już zawsze :)
KuMiK
Kontakt:

wiem że to samobójstwo - tylko dlaczego tak, co w tym samobójczego?? :P:P

ale przyznasz, że jedne łatwiej opanować, a inne wymagają dużo więcej treningu i gleb...
trab
Kontakt:

Post autor: trab »

najwazniejsze w robieniu jakiegokolwiek trika jest spokojny i pewny lot. trzeba znalezc hope i napierdalac na niej dopoki jest sie pewnym lotu. potem triki. jak napisal koles wczesniej kluczem do zrobienia no handera klasycznego,suicide , bar spina czy czegokolwiek bez rak jest chwycenie roweru kolanami( roweru - siodelka, najlpiej je owinac gabka a potem tasma przypierdolic , latwiej chwycic , a jak sie nie uda lot to mniej boli jak sie na jaja spadnie :) . jak sie dobrze chwyci mozna nawet walic konia w locie ( jak jest wystarczajaco dlugi lot) . wg mnie jak ktos nie umie zadnego trika to najlepiej zaczac od jednej reki( nie trzeba chwytac roweru nogami ) potem no foot. no foot jest naprawde latwy tylko trzeba sie przelamac, najlepiej przed proba w powietrzu, robic no foot'a poprostu jadac po ulicy. wazne zeyb odrywac obie nogi w bok a nie w gore.zeby zrobic no foot'a na hopie trzeba wyrzucic nogi w bok przy samym koncu wybicia jak przednie kolo jest w powietrzu a drugie juz prawie sie odrywa od ziemi - tak najlatwiej. potem wrocic nogami na pedaly i lajtowo wyladowac. osobiscie uwazam ze no foot jest latwiejszy niz one foot. ktos jeszcze napisal ze jak sie lapie kiere w powietrzu to mozna trafic a manetke albo klamke co moze spowodowac glebe. zgadzam sie z 100 % procentach , wiec najlepiej przed skakaniem wypierdolic wszystkie gadzety z kiedy manetki hamulce dzwonki trabki i inne. od razu robi sie o polowe mniej problemow - po *** komus w locei hamulec czy manetka .
BaDMaN
Kontakt:

Post autor: BaDMaN »

no ja sie dzisiaj naumiałem onefoota na transferze w prawo, wyskakuje rower dostaje rotacje żeby wylądować dobrze i wtedy zdejmuje prawą noge w dół, zajebiście to wygląda jak sie umie perfekcyjnie
Kamol
Kontakt:

trab akurat hamulec sie przydaje :) dobrze go przesunąć max do wew. strony kiery, tak aby nad gripem był mały kawałek klamki (ustawienie na jeden palec poprostu :)
Paul
Kontakt:

ja przy nauce one handa wywaliłem łape i złapałem przednią klamke i zahamowałem, troche mnie wcisnęło na kiere ale ustałem :P
ODPOWIEDZ