moje plecy =\
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
U mnie to samo jest i tez przy mordowaniu manuala-przy tym plecy najbardziej sa obciazone, plus ew przewianie i potrafi sciac w krzyzu na pare dni.Smarowac mascia jakas(w aptece multum jest), oszczedzac sie jak boli i po pewnym czasie przejdzie.Podciaganie na drazku tez moze pomoc.Ale do lekarza tez raczej sie wybierz-lepiej dmuchac na zimne, jezeli to cos powazniejszego.
Masta Blasta lepiej mieć, ale dobry masaż to ci zrobi jak jest po AWF albo medycynie na kierunku rehabilitacja<lol>, ale fakt na masaż relaksujący raz na jakis czas mozna pojsc, koszt 20-30zl wiec sie nie zbiednieje, a biedne plecy sobie odpoczna:D
Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes
ja kiedys jak sie uczylem 180 z 2 kol to przez chyba 2 czy 3 miesiace plecy mnie krecily, myslalem ze mnie przewialo i smarowalem kremami ale nic nie pomagalo
bol ustepowal dopiero jak przestawalem jezdzic, przerwa trwala okolo tygodnia i nic nie czulem
powodem bolu plecow bylo hmm... "podrywanie", caly ten zamach, no jednak wraz z biegem czasu przestalo juz mnie to bolec a robie sobie caly czas 180
jezeli chodzi o twoj bol plecow to hmm... jak duzo robie manuala( sie ucze, proboje) to tez mnie plecy bola ale nie az tak mocno, poboleja i tyle
jak tego uniknac? przed kazda jazda rowerem rozgrzac troszke podstawowe, najbardziej narazone na obciazenia miesnie, moze to glupie ale naprawde pomaga, wiem sam po sobie, polecam
bol ustepowal dopiero jak przestawalem jezdzic, przerwa trwala okolo tygodnia i nic nie czulem
powodem bolu plecow bylo hmm... "podrywanie", caly ten zamach, no jednak wraz z biegem czasu przestalo juz mnie to bolec a robie sobie caly czas 180
jezeli chodzi o twoj bol plecow to hmm... jak duzo robie manuala( sie ucze, proboje) to tez mnie plecy bola ale nie az tak mocno, poboleja i tyle
jak tego uniknac? przed kazda jazda rowerem rozgrzac troszke podstawowe, najbardziej narazone na obciazenia miesnie, moze to glupie ale naprawde pomaga, wiem sam po sobie, polecam
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
ja gdzieś czytalem ze w xc to jest za wysoko ustawione siodełko.
"1. Zbyt wysoko ustawione siodełko powoduje kołysanie miednicy z boku na bok przy kazdym obrocie pedałami sprawiając ze kręgi kręgosłupa ocierają sie o siebie.
2. Zbyt wyciągnięta pozycja lub zbyt zgarbiona"
pozdro
"1. Zbyt wysoko ustawione siodełko powoduje kołysanie miednicy z boku na bok przy kazdym obrocie pedałami sprawiając ze kręgi kręgosłupa ocierają sie o siebie.
2. Zbyt wyciągnięta pozycja lub zbyt zgarbiona"
pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/5983663/
lankrumozliwe ze jest to przez 180, ktorego jeszcze do konca nie umiem. no nic, na nastepny raz przed kazdym wyjsciem na rower bede sobie robil rozciaganie...smaruje sie i wydaje mi sie ze jest ciut lepiej, ale nie wsiadam na rower dopoki calkiem nie przestanie.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=115199259
TANIO!
gg:2599132
TANIO!
gg:2599132