Zbroja,ochraniacze, itp...
-
- Kontakt:
Zbroja,ochraniacze, itp...
Witam
Zamierzam zakupić sobie ochraniacze bo sie troche wyglebiłem i doszłem do wniosku ze najwyzszy czas sie zabezpieczyć....a jako że duzo tu doświadczonych riderów może mi cos doradzicie :D
Zbroja:
661 Pressure Suit
661 Pressure Suit SP1
Jakis kask FullFace..tak w granicach 600zł najlepiej
Giro Mad Max 2
661 Full Comp
Lub jakiś fajny z odłączaną szczeką do 1000zł
ale nic poza Met'em nie widziałem :\ a do niego jakoś przekonania nie mam....
no i jeszcze przydało by sie coś na piszczele i kolana...najlepiej coś w stylu 661 4*4 tylko żeby miało plastiku troche :)
Wiec czekam na propozycje i komentarze .....
Zamierzam zakupić sobie ochraniacze bo sie troche wyglebiłem i doszłem do wniosku ze najwyzszy czas sie zabezpieczyć....a jako że duzo tu doświadczonych riderów może mi cos doradzicie :D
Zbroja:
661 Pressure Suit
661 Pressure Suit SP1
Jakis kask FullFace..tak w granicach 600zł najlepiej
Giro Mad Max 2
661 Full Comp
Lub jakiś fajny z odłączaną szczeką do 1000zł
ale nic poza Met'em nie widziałem :\ a do niego jakoś przekonania nie mam....
no i jeszcze przydało by sie coś na piszczele i kolana...najlepiej coś w stylu 661 4*4 tylko żeby miało plastiku troche :)
Wiec czekam na propozycje i komentarze .....
PheNomEnoN
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=672456
Hehe widze ze nie jestem sam, ktory pomyslal nad ochroną :). Po ostatniej glebie inwestuje w ochrone 7 baniek (Bo sprowadzam z USA) a tak "normalnie" to by wyszlo gdzies 1300 :D. I tak:
Zbroja: 661 SP1
Kask: 661 Full Comp
Ochraniacze na nogi: 661 4x4
Rękawiczki: 661 Cedric Garcia Carbon Gloves
I to chyba wszystko Jak widać cały będę w sikssiksłanie :) Ale Dobrze Lubię tą firmę :)
Pozdro
PS: Co do kasku to nie bierz meta moj kumpel przyjebal szczeka o ziemie polamal ten syfny plastik i sobie twarz scharatał
PS2: Doszedlem
Zbroja: 661 SP1
Kask: 661 Full Comp
Ochraniacze na nogi: 661 4x4
Rękawiczki: 661 Cedric Garcia Carbon Gloves
I to chyba wszystko Jak widać cały będę w sikssiksłanie :) Ale Dobrze Lubię tą firmę :)
Pozdro
PS: Co do kasku to nie bierz meta moj kumpel przyjebal szczeka o ziemie polamal ten syfny plastik i sobie twarz scharatał
PS2: Doszedlem
-
- Kontakt:
ok a więc....
re piotrex: wiesz tak jakoś z plastikiem pewniej ale sokro mówsz ze niepotrzebny to ok...
re Dj Micros: No właśnie Met'a nie chce bo słyszałem że troszke mało wytrzymałe...
re: O_0 :tylko że 661 rece nie mają ochrony na łydke...kumpel je ma i ostatnio mu coś przy triku niewyszło i mu sie piny od pedałów w łydke wbiły :/ ..tak wiec Race odpada
re bart : presure suit moge mieć nówke w polsce za ko 450zł wiec nie opyla sie sciągać bo i tak dojdą koszty przesyłki
re piotrex: wiesz tak jakoś z plastikiem pewniej ale sokro mówsz ze niepotrzebny to ok...
re Dj Micros: No właśnie Met'a nie chce bo słyszałem że troszke mało wytrzymałe...
re: O_0 :tylko że 661 rece nie mają ochrony na łydke...kumpel je ma i ostatnio mu coś przy triku niewyszło i mu sie piny od pedałów w łydke wbiły :/ ..tak wiec Race odpada
re bart : presure suit moge mieć nówke w polsce za ko 450zł wiec nie opyla sie sciągać bo i tak dojdą koszty przesyłki
PheNomEnoN
4*4 to oczywiście plastik mają i inna konstrukcja, a ta ochrona na łydke to chyba raczej bardziej do lepszego trzymania nogi i bardziej prowizoryczna, a i jeżeli dobrze założysz te ochraniacze to nie masz szans przy glebie ich ściągnąć, odpowiednie rozmiar se wybierz, a i jeszcze chłopaki inwestujecie w ochrone to se nigdy nie tłumaczcie tyle jeździłem bez ochraniaczy to co mi dziś nie wyjść... jak przyjdą wam takie myśli to się strzelcie w morde... i idźcie łaskawie je założyć... Ja tak wytłumaczyłem sobie i kurwa kolano rozjebane jak narazie 2 tyg.
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
3 grosze ode mnie:
1)zbroja-mam cisnieniowego suta (pressure suita jakby kto pytal),zaliczylem 2 male gleby-fajnie,nic nie czuc praktycznie,dobrze sie trzyma jedno co to rozmiarowka jest w tym roku zjebana-ja mam S i jeszcze jest na mnie troche za duza ;/.A wybitnie maly nie jestem...
2)kask-predzej giro mad max niz 661 comp-ludzie przeciez tu nie ma porownania!!comp ma tak krotka szczeke ze ja w nim mam uczucie jakbym sie dusil...absolutnie go nie odradzam jesli mozesz sobie pozwolic na mad maxa ktory jest spoko.
3)ochraniacze-Kruk gdzie Ty masz plastkik w 4x4??Mam 4x4 2003,ostatnio mi sie naddarla lekko od gleby ta siateczka wewnatrz na tym przegubie i tam jakas taka kutasna gabka jest-zero plastiku!!Co do ochrony na lydke-znowu sie z Toba,Kruk,nie zgodze-oberwalem z calej pyty w lydke zebatka od korby.Wyrwalo kawalek tego materialu a na lydce zero sladu.BARDZO polecam.
1)zbroja-mam cisnieniowego suta (pressure suita jakby kto pytal),zaliczylem 2 male gleby-fajnie,nic nie czuc praktycznie,dobrze sie trzyma jedno co to rozmiarowka jest w tym roku zjebana-ja mam S i jeszcze jest na mnie troche za duza ;/.A wybitnie maly nie jestem...
2)kask-predzej giro mad max niz 661 comp-ludzie przeciez tu nie ma porownania!!comp ma tak krotka szczeke ze ja w nim mam uczucie jakbym sie dusil...absolutnie go nie odradzam jesli mozesz sobie pozwolic na mad maxa ktory jest spoko.
3)ochraniacze-Kruk gdzie Ty masz plastkik w 4x4??Mam 4x4 2003,ostatnio mi sie naddarla lekko od gleby ta siateczka wewnatrz na tym przegubie i tam jakas taka kutasna gabka jest-zero plastiku!!Co do ochrony na lydke-znowu sie z Toba,Kruk,nie zgodze-oberwalem z calej pyty w lydke zebatka od korby.Wyrwalo kawalek tego materialu a na lydce zero sladu.BARDZO polecam.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
re Krakus_dh: sorki ale nieznam sie na kaskach wiec moze sie nabijał nie bedziesz tylko powiesz który lepszy??
re piotrex: który to maluch a który corsa :>
Ok zbroje juz prawie mam...661 PS SP1...ciekawe tylko czy rozmiar bedzie dobry bo przez net,a zamawiałem :P
Rozumiem że z ochraniaczy polecacie 661 4*4 ??
re piotrex: który to maluch a który corsa :>
Ok zbroje juz prawie mam...661 PS SP1...ciekawe tylko czy rozmiar bedzie dobry bo przez net,a zamawiałem :P
Rozumiem że z ochraniaczy polecacie 661 4*4 ??
PheNomEnoN