elo mam pytanko czy znacie jakies zastepcze tarcze na 210mm oprócz gustava, moze ktos ma jakies ciekawe linki albo foty?? I jeszcze moze jakies cenniki tych tarcz, za odpowiedzi badzo dziekuje :)
konkretne wyroby w dobrych cenach obliczał to moze ktos ile procentowo wzrasta siła hamowania z tarczy 200 na 220mm ?? bo z 160 => 200 około 30% przynajmniej tak piszą
ciekawe czy jakos tego metalu jest porownywalna z oryginalnymi tarczami.... i jak z wytrzymaloscia przy wysokich temp. Ma ktos te tarcze? prosze o info
Ja bede zmuszony kupic ta tarcze poniewaz jezdziłem na hamulcu Clarks clim8 tam była tarcza 170mm i hamulec na dh sprawował sie b.dobrze chociaz seryjnie mogli by dac tarcze 180mm. Szkoda mi wymieniac ten hamulec poniewaz po kupnie monstera mozna tam wsadzic tarcze conajmniej 200mm ;/ a szkoda mi wydac kase na orginalna tarcze z gustava. Mam nadzieje ze zestaw zacisku z clima i tarcza 210mm za 80zł bedzie dobrze działac :):):)
jezeli dobrze sie orientuje to monster '03 i nowszy + przejściówka post mount-> IS2000 wymaga tarczy 220mm!! ja skladam zestawik monster '03 + grimeca sys 12 i ten sam dylemat. ale za to taki hampelek z tarcza 220 musi wypasnie dawac rady :D
ale wyobraz sobie sile hamowania..... hehe takiej srednicy tarcza jest w seicento...:P a do tego swoj wzor tarczy mozna im poodac i taki wyrzezbia.....ja juz mysle....:)