Santa Bullit 2006

Karpiu 666
Kontakt:

Santa Bullit 2006

Post autor: Karpiu 666 »

Witam :] w którymś z topiców przeczytałem że Bullity na 2006 mają być robione na Tajwanie.... a więc:
-czy to prawda ?
a jeśli tak to:
-czy myślicie, że wpłynie to na ich jakość ? Przecież taka firma jak Santa nie może dać dupy....
Z góry dziękuję za odpowiedzi :]
Whoever doesn't ride for the love and fun of it, should't
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Zaraz jednak usłyszysz że może. Poczekaj tylko chwile a sam zobaczysz :P
http://dhcyc.pinkbike.com
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

zawsze ten sam tok myslowy tajwan=bieda=glupi ludzie=slaba jakosc. ja mam dwie ramy spawane na tajwanie, fakt jedna jest gorzej pospawania niz druga, ale jedna z nich jakosciowo nie odstaje od nicolai'a. spawanie na tajwanie to najlepsze wyjscie, jest tanio a bardzo dobrze.
www.trialshop.pl
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

a wypadkiem wszystkie modele santy nie sa spawane na taiwanie?no moze oprocz v10 chociaz nie wiem..bo chameleon jest na 100% spawany na taiwanie i to CONAJMNIEJ od 2003 roku...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Karpiu 666
Kontakt:

Post autor: Karpiu 666 »

Niższ cena to mocny argument... no cóż czas pokaże....
Whoever doesn't ride for the love and fun of it, should't
Kieł
Kontakt:

Post autor: Kieł »

ja mam specializeda p.3 który jest zrobiony na taiwanie i jest zaje*ist !!
patyk_lks
Kontakt:

Post autor: patyk_lks »

banshee robilo ramy w Kanadzie i bylo ok... teraz na tajwanie...Kilka Screamow z tego roku juz poszlo.
[url=http://www.pinkbike.com/photo/922498/]Pinkbike[/url]
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

te z Kanady tez szly (przy suporcie)- nie ma rzeczy niezniszczalnych, a tajwan jest w miare dobry jakosciowo i relatywnie tani :)
Prezes
Kontakt:

Post autor: Prezes »

80% wszystkich ram jest robionych na tajwanie, to ze coś jest z tajwanu to nie znaczy że jest do bani tam poprostu mniej ludzie dostaja za swoja prace co ma wpływ na cene. W Polsce tez ludzie mniej dostaja kasy za zrobienie jednej rzeczy za którą w Angli by dostali 4 razy tyle ale to nie znaczy odrazu że u nas np; montowane samochody sa do bani :P

Specialized też jest z taiwanu i moge sie załozyc że Shimano itp też
gg 2566246

my ride - http://www.tinyurl.pl?YVxi0Awr
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

moja ramka jest zaprojektowana w USA a zrobiona na Taiwanie-nie narzekam z tego tytułu:P
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
krabol
Kontakt:

Post autor: krabol »

tajwan i złom??

polecam zastanowić się gdzie produkują ramki NSX i zacząć coś pisać
nowy sklep internetowy
www.netbike.pl
dopiero sie budujemy :)
maverick-g
Kontakt:

Post autor: maverick-g »

przeciez to tylko o kase chodzi ... a co do pytania to ponoc prawda ... kiedys czytalem ze wala rozne firmy ramy w tej samej fabryce obok siebie lezakuja itd a potem taka to taka itd i trafiaja do sklepow jako konkurencyjne produkty ktore niby nie maja ze soba nic wspolnego...tania sila robocza co nie znaczy zla przewaznie wygrywa
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

a wogóle będa w 2006 bullity?
na stronie santy jakoś nie mogłem go znaleźć, poza tym po wprowadzeniu vpp nie byłoby to dziwne, zresztą zapewne każdy pamięta jak było z v10 i super8 (ta druga bardziej mi się podobała).
mosh
Kontakt:

Post autor: mosh »

oto namacalny przyklad magii marki, jezdzilem na v10 04 i dostawal co chwila irytujacych luzow, jezdzilem na vpfree i zawieszenie dzialalo mulowato i nie wybieralo drobnych nierownosci mimo, ze krecilem 5takiem na wszystkie sposoby. i jeszcze spawaja w USA buhaha. nie chce powiedziec, ze robia kiepskie rowery, ale nie dajmy sie zwariowac.
Gość

Post autor: Gość »

dla wszystkich "geografów"

jak się szuka w encyklopedii (nie tej z 1976 ale w miarę współczesnej) to dochód jednego mieszkańca Tajwanu (o zarobkach ni mówiąc) jest równy lub wyższy od dochodu mieszkańców wielu europeiskich krajów więc stereotyp Tajwan=szmelc jest sorry panowie ale nie za bardzo na czasie. Poza tym tak naprawdę nie ma znaczenia czy to jest Tajwan czy USA jeśli chodzi o jakość, co się liczy to kontrola jakości.
Lysy965
Kontakt:

Post autor: Lysy965 »

A ja powiem ze taiwan to nie jest takie zle :D a powiedzcie mi drodzy bikerz gdzie jest spawany NS ???????????? Hmmmmmmmmmmmmmmmm zastanowmy sie troche chyba taiwan wiec nie mysl ze jak taiwan to goooowno syf i ze nie bedzie sie dalo jezdzic
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=337173 To sie nazywa trick :D;]
padix
Kontakt:

Post autor: padix »

moze inaczej.... jakie ramy NIE są spawane na tajwanie.... dla utrudnienia .... a tajwan wcale nie jest taki biedny x] ns, author, specialized, banshee... wszystko mejd in tajwan a jakosc mówi sama za siebie
gg# 3594350

[s] 2 x koła 24 !!

http://tiny.pl/ddt3
BaDMaN
Kontakt:

Post autor: BaDMaN »

dragi są z czech, chyba nie wiem, a jak bedzie wyglądała sancia bullit 2006 ma ktoś foty lub coś??
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

jesli chodzi o sante, to wszystko przed wprowadzeniem FluidForming'u w rowerach SC bylo robione w USA bo dalo rade. potem designerzy SC wymyslili VP-Free, Jackala, nowa V10, nomada... a ksiegowi pewnie policzyli ze o wiele bardziej oplaca sie robic ramy na tajwanie gdzie w fabryce gianta FluidForm byl juz od co najmniej roku w uzyciu, wiec zrobili deal.
w fabryce gianta i meridy (z reszta przy tej samej ulicy) robione jest chyba z 80% aluminiowych i karbonowych dobrych ram swiatowych marek (i nie mam tu na mysli authora, leader price'a, i innych takich wynalazkow).
W chinach, moi panowie, tez sa duze fabryki, ktore robia ramy z alu i karbonu... bardzo duzo ram... z chinskich fabryk korzyjstaja wszyscy, tanie rowery pochodza tez z wietnamu, malezii, indii, itd.
swiat nie konczy sie na USA i znienawidzonym przez niektorych nieswiadomych, tajwanie...
warto troche poszukac w necie, bo te wszystkie informacje kraza sobie po sieci ;)
pozdro

frango
ODPOWIEDZ