Kompresja na format .mov(quick time)
Kompresja na format .mov(quick time)
No więc jak skompresować film na ten format?? W adobe premiere jest jakaś opcja ale nie wiem co tam w opcjach pozaznaczac zeby dobrze skompresowało;/. Może mi ktoś pomoć?? polecić jakis program albo w adobie podac ustawienia:)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ja uzywam final cut pro i do niego daja taki program co sie zwie compressor (powaga) no i jego uzywam :D
ale w ad. premiere tez powinna byc opcja do mpg.
a i jeszcze jedno
pewnie sie bedziesz zastanawial, co to bitrate - jest to takie cos, ze im wieksze tym lepsza jakosc klatek (czyli tez wiecej zajmuje)
ale w ad. premiere tez powinna byc opcja do mpg.
a i jeszcze jedno
pewnie sie bedziesz zastanawial, co to bitrate - jest to takie cos, ze im wieksze tym lepsza jakosc klatek (czyli tez wiecej zajmuje)
iVideoMAX
Visual Video Converter
oba programy wazą po pare mega i sa dostepne w sieci w trial verszyn za frajer.
Polecam szczególnie ten pierwsz bo działa naprawde dobrze.
Kompresuje uzywający wsyztskich mozliwych kodeków jakie masz wgrane w kompie. Jedyne cow nim nie tak to ograniczona mozliwośc kompresji muzy w formacie AVI. Jak chcesz filmik zrobic "jak najmniejszy" to i tak troche wazy bo muza zawsze stereo ;]
Visual Video Converter
oba programy wazą po pare mega i sa dostepne w sieci w trial verszyn za frajer.
Polecam szczególnie ten pierwsz bo działa naprawde dobrze.
Kompresuje uzywający wsyztskich mozliwych kodeków jakie masz wgrane w kompie. Jedyne cow nim nie tak to ograniczona mozliwośc kompresji muzy w formacie AVI. Jak chcesz filmik zrobic "jak najmniejszy" to i tak troche wazy bo muza zawsze stereo ;]