RST DELTA HL

FRmaniacWroc
Kontakt:

RST DELTA HL

Post autor: FRmaniacWroc »

Siema z gory sorka jesli ten temat byl poruszany juz ale od niedawna jestem zarejestrowany,powiedzcie wszystko co mozna zdziałać z tym amorkiem(jesli to w ogole mozna tak nazwac:D:D)zeby on dzialal dobrze w miare,tlumienie itp.co mozna w nim zmienic zeby fajnie chodzil,wszystkie rady cenne:D:D:D
Każdy żyje tym co może-więc pier*** innych i żyj rowerem...l..
Dareko
Kontakt:

Post autor: Dareko »

nie pamiętam ale gdzieś był dokładnie opisany TUNING własnie tego RSTka może ktoś będzie wiedział:]
FRmaniacWroc
Kontakt:

Post autor: FRmaniacWroc »

Spoko bo wlasnie trzeba bylo by mu na początek dodać jakiegoś wigoru,dopóki się nie dozbiera na coś lepszego-nyłbym wdzięczny za podanie tej stronki o jego tuningu:D:D:Dpozdro
Każdy żyje tym co może-więc pier*** innych i żyj rowerem...l..
jaco
Kontakt:

Post autor: jaco »

na stronie głównej jest test to sobie przeczytaj albo poszukaj ogólnie w internecie bo kiedys sie natknołem
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

..i skorzystaj z opcji szukaj bo juz nie raz bylo o tym...
www.mm-foto.pl
sck
Kontakt:

Post autor: sck »

kiedys zalozenie tutaj kolejnego tematu traktujacego o delcie grozilo publicznym linczem, ukamieniowaniem, banem, ... :-) nawet producent rst mogl sie czegos nowego dowiedziec.
Kontakt:

Post autor: dieee »

a co chcesz w nim zmienic :) skoku tylko malo ale chodzi fajniusio :D
www.pinkbike.com/photo/1007092/
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Re up
Swieta racja! :D Swego czasu w BikeBoardzie bylo jak go stuningowac :D
Ssij pento
myszek
Kontakt:

Post autor: myszek »

masz zrobic tak ( bo sadze ze sie nie znasz na bebechach amorkow )

pakujesz dupsko w bana i jedziesz na ul. dubois, tam obok jakiegos MDK'u jest sklep z czesciami do starych motorkow ( MZ, Jawa, Komar ble ble ) wchodzisz, prosisz o 2 sprezynki od simsona ( beda wiedziec o co chodzi, bo wielu u nich bierze wlasnie na tuning amorkow ) i da ci pan 2 sprezynki za 16zl ( 8 jedna )

pakujesz dupsko z powrotem w autobus i jedziesz na ul. hallera ( przed carrefourem, ale za skrzyzowaniem z ul. gajowicka ) i tam po prawej stronie ulicy jest sklep narciarsko rowerowy 'koenig serwis' powinienes trafic po rozstawionych transparentach kony, gary fishera i specialized....wchodzisz, pytasz o mechanika krystiana ( zawsze ma taki wyjebczy czerwony fartuch :D ) i dajesz mu amorka i sprezynki, i za 70zeta ( o ile pamietam ) dzien pozniej odbierasz pracujaca delte oraz reklamoweczke z niepotrzebnymi elastomerami i starymi sprezynami.

TYLE kurwa jego mac!
:D
ten koleś pode mną to ***** :D:D
Wojt
Kontakt:

Post autor: Wojt »

a czy ktos ma sprzedac uszczelki do dolnych lagow do tego rst ? :P moje juz umarly :/
www.frmk.prv.pl
dieee
Kontakt:

myszek a czy bez tego delta nie chodzi? Ja sie szczerze przyznam ze na delcie jezdze rok. I jestem jej 2 wlascicielem. Nie robilem przy niej totalnie nic.. jest mieciutka.. wybiera wszystko.. Czegoz chciec wiecej :)
A no i nie ma zadnego stukania przy odbiciu.. czyli costam tlumic musi na koncu. Albo to ja mam wyjatkowy model.
A wiec po co sprezynki od simpsona. Z tego co pamietam to jak mialem gile to ludzie polecali zeby wsadzic te sprezynki dla poprawienia pracy amora.. no ale do delty? hmmm.. szczerze mowiac to nie wyobrazam sobie tego jak ona moze nie pracowac. mi chodzi w calym zakresie pracy tylko tak jak mowilem wczesniej skoku mi brakuje..
Hadrys
Kontakt:

Post autor: Hadrys »

sie znaczy, ze o to wam chodzi? :D http://www.rower.com/porady-tuning-rst- ... l-hi-5.asp

sam ujezdzam praktycznie nowa delte i poczatkowo byla troche twarda, ale po potraktowaniu uszczelnien wd40, a w szczegolnosci po zaaplikowaniu jakiegos spec mazidelka (40 pln malutki lubrykator ale chyba sie zapoatrze niebawem) zaczela chodzic jak maslo, polyka wszystko ale nie dobija. Generalnie po dluzszym jezdzeniu w kurzu warto zalubrykowac (lol) uszczelki - smigam bez gumek (lol).
http://young.net.pl/freeride/?id=1
dieee
Kontakt:

Ja proponuje zalozyc gumy. wygladaja jak wygladaja ale juz z jednego rst zdjalem gumy.. po czym amor zaczal sie syfic niemilosiernie :)
redrock
Kontakt:

Post autor: redrock »

"3. Ściągamy koło.
4. Jeśli w widelcu dalej jest koło, to znaczy, że ściągnęliśmy tylne."

<hahaha> zajefajny poradnik. Ja tam odkupiłem stuningowaną jush delte i nie mam problemu :P Problem sie zaczął pojawiac dopiero gdy ją ostatnio zacząłem ostrzej katować to ostro sie zloooozowała. Ale po za tym działa :)

pozdro
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=12452
Wojt
Kontakt:

Post autor: Wojt »

to nie tylko twoja sie zluzowala bo moja nie chodzi tylko w gore i dol ale tez do przodu i do tylu :P a na boki sie jeszcze trzyma :D
www.frmk.prv.pl
Avalanche3.0
Kontakt:

Post autor: Avalanche3.0 »

Wojt moje tez juz umarły :D
wogóle mój hi 5 ma luzy wieksze niz niejedna wysluzona gila tl :P
chodzi w miare fajnie ( jak na rst )
F*CK MTB ..
dawidek1
Kontakt:

Post autor: dawidek1 »

ja mam delte nic nie przerabianą i chodzi swietnie! troszke jest za miękka ale za to wszystko pięknie wybiera:] i małe krawężniki i większe syfy:D
MAFIOISO
Kontakt:

Post autor: MAFIOISO »

LUDZIE!!! miałem dwa te amorki i nic tam nie rubnie miałem HL i HX (wersja z olejem) i powiem że niewidziałem zbytniej roznicy... nie tuninguj tego bo potem ak bedziesz chciał sprzedac to będziesz miał problemy... pozatym poco wywalac kase na taki amor... zostaw go w spokokju, dorze ci radze
http://www.pinkbike.com/photo/885826/ - łower (dlaczego tu niema wolności słowa?)
drit26
Kontakt:

Post autor: drit26 »

e ziomki a nie chce ktos z was sprzedac delty ????????????/ albo sie zamienic na sr suntour ns ??????????????? moje gg 8501524
ODPOWIEDZ