Nie ma innej rady jak kupić nowy support. Jeśli masz pakiet(zamknięty) to ośki supportu raczej nie wyprostujesz. Nawet jeśli uda ci sie go wyprostować to tylko go tym osłabisz. Po prostu musisz kupić nowy suport.
Pewnie to os suportu Ci sie skrzywila minimalnie i masz takie cos. A jesli to faktycznie korba to lokalizujesz wygiecie, wkladasz w imadlo i odginasz w druga strone ;)
a pwowiedzcie mi czy jak nabijam korba na support(kwadrat) to czy korba musi sie w calosci nabic na support. tzn chodzi o to ze jak na maxa nabijam korbe to i tak trzpien nie dochodzi do konca, powinno tak byc?
towarzyszu Acid... najlepiej sciąg korbe i obejrzyj wszystko dokładnie i problem się rozwiąże nie ma co zgadywać czy to suport czy korba poprostu sam to sprawdż
Mam dokladnie to samo tyl ze ze doszlo do tego ze na przelozeniu 2:1 2:2 2:3 lancuch mi spada na 1 z przodu. Strasznie wkurzajace, szczegolnie ze mam suport nierozkrecalny i chyba tego nie wyprostuje.
[quote="Qcor"]a pwowiedzcie mi czy jak nabijam korba na support(kwadrat) to czy korba musi sie w calosci nabic na support. tzn chodzi o to ze jak na maxa nabijam korbe to i tak trzpien nie dochodzi do konca, powinno tak byc?[/quote]
Tak, im blizej pakietu, tym kwadrat staje sie grubszy. Nigdy nie nabijesz go do konca, wiec skrec sruby na maksa (tak zeby ich nie urwac;)) i jezdzij.