Amodeba vs NS (KIEROWNICE)
Amodeba vs NS (KIEROWNICE)
Chcialbym abyscie porownali mi napisali cos o kierownicach obu tych firm. Wlasnie zamierzam kupic ktoras z nich ale chcialbym zasiegnac jakichs opinii na ich temat :)
Ja mam "Amoeba Borla DH 680" .. I jestem bardzo zadowolony :
1.Ma scianki grube ok..2 mm ale przy srodku sie rozszerza i podejzewam ze tam jest jeszcze grubsza ...
2.Wytrzymala jak ....jechalem ok 25 km/h i nie zmiescilem sie miedzy drzewami ;p heheh no i wiadomo --||---||-- nogi mnie bolaly jak cholera nie moglem chodzic nie wylecialem przez kiere ale zatrzymalem sie na niej .. a jej nic poza drobnymi otaraciami lakieru nie ma najmniejszej krzywizny sam sie zdziwilem .. z poczatku bylem zalamany K**wa niedawno kupilem i juz mam polamac .. :( ale bylem mile zdziwiony jak sie okazaklo ze jest jak bylo...
3.Ma fajny wyglada i jest spoko bardzo zaaaaaaaaaaaaadowolony jestem polecam ci ja ...
1.Ma scianki grube ok..2 mm ale przy srodku sie rozszerza i podejzewam ze tam jest jeszcze grubsza ...
2.Wytrzymala jak ....jechalem ok 25 km/h i nie zmiescilem sie miedzy drzewami ;p heheh no i wiadomo --||---||-- nogi mnie bolaly jak cholera nie moglem chodzic nie wylecialem przez kiere ale zatrzymalem sie na niej .. a jej nic poza drobnymi otaraciami lakieru nie ma najmniejszej krzywizny sam sie zdziwilem .. z poczatku bylem zalamany K**wa niedawno kupilem i juz mam polamac .. :( ale bylem mile zdziwiony jak sie okazaklo ze jest jak bylo...
3.Ma fajny wyglada i jest spoko bardzo zaaaaaaaaaaaaadowolony jestem polecam ci ja ...
tylko amoeba :)
polecam Amoebe ... sam posiadam Amoebe borle 680 tak jak kolega wyżej ... jest zajebićsie wytrzymala ważę okolo 94 kg i nie oszczędzam jej wytrzymuje ciężkie zjazdy(nie ukrywam że i gleby :P:P:P ) dropy i lądowania na płaskie :) ... poza tym w miejscach gdzie zwykle pękają kierownice (np. TranzX) jest poszeżona co daje dobry efekt wizualny i co ważniejsze wytrzymałościowy ... komplet kosztuje okolo 150pln komplet znaczy: kiera,mostek,top lock.chwyty,kork i ... polecam ...POZDRO600...
lasek
amoeba vs nortshore
Ja mam Amoeba DH-055 (ta z poprzeczką) i nie ma bata, ale to się nie roz.ebie, po pierwsze jest gruba, a po drugie poprzeczka wspawana jak w bmx... Polecam Amoebe, chociaż nortshore to polska firma i lepiej popierać polski rynek...
Hmm... Ja tam wybrałbym i wybieram North Shora... Mostek i kierę biorę od nich (nie mówię o pedałach, bo temat nie jest o nich :D)... Kierownicą to Pure 4130 (meteriał cr-mo, z poprzeczką), a mostek Moto albo Super Moto, jeszcze nie wiem, chociaż Moto mi się bardziej podoba, ale Super Moto jest tańszy... Hmm..., co wybrać? :)
PS: Acha, czy, aby zamontować tą kierownicę bedę potrzebował podkładek - na który mostek tak, a na który nie - jeśli jest różnica...? :P
PS: Acha, czy, aby zamontować tą kierownicę bedę potrzebował podkładek - na który mostek tak, a na który nie - jeśli jest różnica...? :P