Problem z wykonaniem triku.

MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

No foota po prostu zabralem nogi i wyszlo , nie bylo w tym jakiejs filozofii

A no handa nigdy nie probowalem i nie bede, po to mam kiere zeby sie jej trzymac :P
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
pablusia
Kontakt:

Post autor: pablusia »

MaxDamageDA pisze:No foota po prostu zabralem nogi i wyszlo , nie bylo w tym jakiejs filozofii

A no handa nigdy nie probowalem i nie bede, po to mam kiere zeby sie jej trzymac :P
A czy jak wzioles te nogi, to je brales do gory? czy odrazu w bok?
<hr>
dzis probowalem wg. waszych rad, z podniesionym siodelkiem itp, no dosyc lepiej sie nogi mi podnosilo (owiele wiecej niz te 2cm wczesniej wpomniane :) tylko ze jak robilem z wysokim siodelkiem to nie potrafilem sie zgrac, bo musialem sie wybic nieco, zaczac podnosic nogi i zaczac zblizac sie do siodelka zeby az tak mocno nie bolalo :), ale mysle ze to dojdzie do perfekcji :) dzieki za wase rady i czekam na inne :D
a i jak robicie no fota w bok to patrzycie gdzie macie korbe? czy robicie to w ciemno? podnosicie nogi i dajecie tam gdzie byly (bo sie boje jakby sie korba troche przesunela to "pierduuuup"?
I dzieki dla Felka za rade z one handerem. podnoszac po trochu reke dojdzie sie do wprawy :)

dzieki wam i pozdro 4 all
Kona Stuff 05'
Double Wide + NS Coaster/Roller
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

felek <lol> Ale sposób :D
knypal
Kontakt:

Post autor: knypal »

a kiesy zdejmujesz nogi bo jak ja sie uczylem to najpierw probowalem jeszce na najezdzie i tak jest latwoej
www.miniurl.pl/ns_bitch-1989
"By wypełnić swoje życie nie wystarczy być żywym"
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

ja nie patrze na korbe, jak zrobi mi sie crankflip to i tak wyladuje w ciemno, bo wiem o ile sie przekreci mniej wiecej
johny
Kontakt:

Post autor: johny »

najpierw próbuj do góry, z czasem na bok
my movies --> http://johnyproductions.pinkbike.com/channel/Johny-Productions/
johny
Kontakt:

a co do roweru to łatwiej powinno ci byc
a i ta Kona łądna jest ;)
pozdro
Krakus_dh
Kontakt:

Post autor: Krakus_dh »

jony gt powiedzmi dokładnie jak zrobić table toba !! Dokładny opis proszę bo ja nie umiem:(
http://www.pinkbike.com/photo/924780/

naaakurwiaj!
pablusia
Kontakt:

knypal pisze:a kiesy zdejmujesz nogi bo jak ja sie uczylem to najpierw probowalem jeszce na najezdzie i tak jest latwoej
Ja nogi dopiero zdejmuje w locie... przed wybiciem to boje sie tylko o to ze "przepadne" (czyli przod rowera skieruje sie w calkowicie w dol), chyba ze niema sie czego bac? :)
a co do krakus_dh i tejbyl topa (czyt. table top :) to nic trudnego w tym niema bo to akurat umie (umie triki w ktorych nie trzeba odrywac jakich kolwiek czeci ciala od roweru :D). Poprostu w locie musisz ulozyc nogi do pozycji poziomej (nie zaczynaj odrazu od 90*!), zaczynaj od lekkich obrotow po 10* a do precyzji w tym dojdziesz spokojnie. Jesli umisz bany hopa to mozesz tez probowac na garbach na ulicach na ktorych sie zwalnia (sa rozne rodzaje garbow wyzsze i nizsze, z nizszych nie korzystaj :) - a jak nie to znajdz sobie jakis wyzszy kraweznik) i tez mozesz sie na nich pouczyc.
Kona Stuff 05'
johny
Kontakt:

Krakus_dh ale co ja ci poradze :/ moge ci filmik dac jak to sie robi i sobie obejrzysz w zwolnionym tempie, ok?
bede późnym wieczorem na gg (tak o 21) to napisz, ok?? to ci poprzsesylam
gg: 3627273
p
pablusia
Kontakt:

czesc, juz mi dosyc dobrze wychodzi no foot wg waszych rad :D:D:D i tylko mam pytanie, bo on mi nie zawsze wyjdzie bo nieumie sie zgrac, jak chce podnosc czasem nogi to podnosze caly rower, co zrobic aby podniesc same nogi a zeby rower zostal w swojej pozycji?
Kona Stuff 05'
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

elnariel, no dobrze włąśnie czegoś posłuchać, albo jakiś zajebisty urywek filmu jak NWD np 5 (dla mnie jest to Gracia :D) obejżeć :D

Jeśli chodzi o one... to niesą one w sumie trudne, sam handa i footera robie, ale to nic wielkiego. No są już widowiskowe zwłaszcza jak poprawnie wykonane, ale tez i trudniejsze wiadomo.... Czas jednak jest do nauki :) I opanuj dobrze najpierw ony, bo napewno szybciej to zrobisz niż nauczysz się noów :) (ble, ale dziwna pisaownia :P)
http://dhcyc.pinkbike.com
ODPOWIEDZ