minusy SPD
minusy SPD
jedzicie na spd bo ja bym zaczoł ale http://gallery.mtbr.com/showphoto.php?p ... =594&page=
boje sie właśnie tego... czy on mial poprostu zle wyregulowane je poprostu??
boje sie właśnie tego... czy on mial poprostu zle wyregulowane je poprostu??
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Fajne są komentarze :D
Np: Many downhillers will often kiss that bonz-eye stone before a major ride. Tradition requires that they stand on thier head while supporting thier bikes using their legs. :P
A te pedały to niezabardzo na spd wyglądają własnie...jak chcesz mieć osiągi to spd dobre, bo dokręca się w tym na maxa, ale trzeba też umieć w nich jeżdzić, no i no footera nie zrobisz :P No i teraz te konstrukcje są takie, że przy glebie automatycznie się wypinają...
Np: Many downhillers will often kiss that bonz-eye stone before a major ride. Tradition requires that they stand on thier head while supporting thier bikes using their legs. :P
A te pedały to niezabardzo na spd wyglądają własnie...jak chcesz mieć osiągi to spd dobre, bo dokręca się w tym na maxa, ale trzeba też umieć w nich jeżdzić, no i no footera nie zrobisz :P No i teraz te konstrukcje są takie, że przy glebie automatycznie się wypinają...
http://dhcyc.pinkbike.com
musisz sie w nich nauczyc jezdzic .. troche pojezdzisz troche gleb pozaliczasz i po jakims czasie gdy wiesz ze bedziesz mial glebe to odruchowo sie wypniesz nie mysląc o tym nawet .. moim zdaniem spd nie maja minusow ( a jak maja to male ;) ) ... a no footera da sie zrobic :P
http://www.pinkbike.com/photo/731941/
a swoja droga to w spd bywa ciezko na hopkach... ja raz robilem whip'a i mi sie wypiely oba buty jak wracalem do pozycji wyjsciowej... no i gleba... nic mi sie nie stalo, ale z spd bywa roznie... chociaz wg. mnie jest stabilniej bo noga nam nie lata na pedale czy cos...
A co do foty to napewno nie są spd, lewa noga ridera jest na wysokosci tarczy hamulcowej, wiec tam go nic nie ciagnie za buta... a prawa noga na spd by sie nie wypiela do tylu tylko w bok (a na focie widac ze but idzie idealnie do tylu po pedale)... a rower go ciagnie za kolana;] a pozatym to mialo byc salto, ale nie zauwazyl ze hopka ma 1m wysokosci, a nie 4-5m:D
yeah!
A co do foty to napewno nie są spd, lewa noga ridera jest na wysokosci tarczy hamulcowej, wiec tam go nic nie ciagnie za buta... a prawa noga na spd by sie nie wypiela do tylu tylko w bok (a na focie widac ze but idzie idealnie do tylu po pedale)... a rower go ciagnie za kolana;] a pozatym to mialo byc salto, ale nie zauwazyl ze hopka ma 1m wysokosci, a nie 4-5m:D
yeah!
www.feel-free.pl
-
- moderator
- Kontakt:
praktycznie wszystkie zatrzaski ktore sa stworzone z mysla o DH same sie wypinaja przy glebach...mi sie nigdy nie zdarzylo pozostac wpietym ;)
co innego jesli chodzi o zatrzaski do XC...one maja mocniejsze sprezyny, ale chyba nikt nie jezdzi DH w zatrzaskach pod xc ;)
a na zdjeciu widac ze to zatrzaski ale gosc jest wypiety ;]
co innego jesli chodzi o zatrzaski do XC...one maja mocniejsze sprezyny, ale chyba nikt nie jezdzi DH w zatrzaskach pod xc ;)
a na zdjeciu widac ze to zatrzaski ale gosc jest wypiety ;]
SPD sa super, jakos ciezko mi sobie wyobrazic jazde bez nich. Mam platformy VP, ktore sobie tak wyregulowelem, ze nie zdazylo mi sie, aby podczas wyjebki zrobily mi jakis problem.
SPD maja oprocz wykrecania predkoci druga bardzo duza zalete, podczas ladowania nie ma mozliwosci, ze noga spadnie z pedala!
SPD maja oprocz wykrecania predkoci druga bardzo duza zalete, podczas ladowania nie ma mozliwosci, ze noga spadnie z pedala!
kazdemu politykowi zafunduje "zloty strzal"
jezdza uuuuu duzo w spd....od xc do teraz juz raczej w nie xc...:D
kilka lat i nie wyobrazam sobie jazdy bez nich...tzn wyobrazam ale to nie to samo... w nich jest klimat
1000razy lepiej sie jezdzi...
fakt trzeba sie nauczyc jezdzic!!!!!!!
street'owac tez sie da;]
kilka lat i nie wyobrazam sobie jazdy bez nich...tzn wyobrazam ale to nie to samo... w nich jest klimat
1000razy lepiej sie jezdzi...
fakt trzeba sie nauczyc jezdzic!!!!!!!
street'owac tez sie da;]
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]