Luneti DH

Ingwar
Kontakt:

Luneti DH

Post autor: Ingwar »

Ok, rama nazywa się Pasma Luneti (nie jestem pewientego "Pasma") jest przeznaczona do ostrego HC - DH, skoki freeride. Waży ok 8 kg - Cro-mo. Opona wchodzi do 3,4 cala. Skok jest zajebisty: 200-300 mm. Tyle się dowiedziałem z internetu i od gościa który chce mi ją sprzedać w baaaardzo atrakcyjnej cenie.
Moje pytanie do was, drodzy forumowicze:
-kto sie spotkał z tą ramką, bo jeszcze w tamtym roku startowali na niej polscy zawodicy (widziałem 2-3 nazwiska gości którzy na neij jeźdzą)
-czy ta waga jest naprawdę taka duża?
-i czy mi się opłaca kupować taki sprzęt do skoków, dualu, freeride'u i skakania z garaży :D ? Bo do DH to mam na razie za mały amor (130mm)
Powiedzmy że cena jest niższa niż najniższe wynagrodzenie w Polsce - bez dampera (sprawnego)...
Mówcie o niej wszystko co wiecie!!! Jeśli ktoś chce zdjęcie to od razu mówię - nie ma tak dobrze, albo widziałeś/jeździłeś/masz znajomego albo spadaj, bo po wyglądzie to i ja umiem oceniać.
marcoch
Kontakt:

Post autor: marcoch »

powiem szczeze ze nie wiem co to za ramka i chciałbym zobaczyć wiec jak bys mi mogł wysłac foto to bym był bardzo wdzięczny !! (nie bede ocenieć :) a jezeli ona ma 200-300 skoku to obawim sie ze z kolei 130 z przodu moze być mało

wyslij na kali_17@wp.pl
z góry thx
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

ja tez bym prosil o cos zdjecie tej kobyly...marines@op.pl albo na gg
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

u nas jeden gość ma(lub miał) tą ramkę.
fajne to jest, ale skoku ma maxymalnie 230 a nie 300, rzeczywiście tyle waży.

jak cena taka dobra, a stan wporzo to bierz.

nawet jak będzie pęknięta, ale nie tykaj tego jak krzywe, albo rozbita główka, bo nie pojeździsz
Ingwar
Kontakt:

Nie jest pęknięta, ani skrzywiona. Gościu chyba na zawodach jeździł na niej i załatwił sobie jeszcze jedną wspawę w ramę (rura od główki do mocowania dampera), ale to w końcu cro-mo, za ***** zresztą nie pęknie jak taka jest ciężka. ma max 300 skoku, bo gość dawał inne dampery i tak ładnie zasuwało :D. Spróbuje wrzucić jej zdjęcie jak będe miał czas.

WIĘCEJ OPINII !!!
prosty
Kontakt:

Post autor: prosty »

miałem tą rame, i faktycznie tyle waży, no może troche mniej... skoku na pewno nie ma 300 tylko max 230, wiecwj sie nie zmieści zapewniam cie poza tym przy skoku 300 musiałbyś mieć hiper twardą sprezyne, ja osobiscie jeździłem na skoku 170 i w zupełnośći mi to wystarczzało. zawieszenie działa bardzo płynnie wybiera wszystkie nawet najmniejsze dziurki, jak chcesz skakać z garaży to powinna sie nadać, mozesz mieć problem z założeniem napinacza łańcucha, a i jeszc jedno najmniejszy blat to 42t, bo inaczej łańcuch będzie szedł cały czas po ramie (wachaczu).
a na początek widelec o skoku 130 wystarczy, ja przez pierwsze dwa miesiace mniałem 100 i dawało rady, ale polecam rozejżeć sie za czymś wiekszym, jeśli kupisz ta rame oczywiscie. jest w niejteż problem z mocowaniem dłumika, w moim egzemplażu od strony wachacza tłumik był przymocowany na dość długim trzpieniu/sworzniu, ustrojstwo sie cały czas gieło, choć dorabiałem je z najtwardszej dostępnej stali...
pozdrawiam
Ingwar
Kontakt:

Hmmm, a jeśli zamontuje dłuższy support, to czy dało by rady zamontować jakąś mniejszą zębatkę (34-38)? I jeszcze jedno:
Jak sie na tej ramie lata na hopkach? Bo mam w okolicy takie fajne że nie moge się oprzeć skakaniu na nich...
Ingwar
Kontakt:

http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=198697

Oto ta ramka... dostanę też do niej pare części - to te co widać na zdjęciu (oprócz pedałków - wole swoje krwistoczerwone wellgo)
DEATH
Kontakt:

Post autor: DEATH »

jakie monstrum!!!!!!....:|
DEATH
Kontakt:

Post autor: DEATH »

tylko coś ta główka wyglada dziwnie, jakby była jakaś blacha wspawana
Wiedzmin
Kontakt:

Post autor: Wiedzmin »

a to zamalowane to co to jest
teh_pwnerer
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

zatyrana ta luneta jest okropnie. Widac ze glowka byla robiona. Jedna z rur jest dospawana. Ja bym tego nie kupił. Polecam Sekima Cannibala !!!!!!
Ingwar
Kontakt:

Ale pamiętaj że to jest cro-mo. Nawet jak były wspawane rury, to tylko na lepsze. A główka w tym biku tak wygląda oryginalnie. Czy to nie jest przypadkeim czeska produkcja? To zamalowane na czarno to nazwisko gościa który mi to sprzedaje. Na dolnej rurze też coś pisało... Wiecie, ustawa o ochronie danych i wogóle prawa autorskie... nie mam kasy na procesy to zamalowalem w MS Paint :D

Zresztą ramka jest już prawie moja - nie mogłem się oprzeć bo cena była naprawde niewielka. Zobaczymy dopiero jak się na tym będzie jeździć.
Speeding faster,
Towards disaster.
jozekrj
Kontakt:

Post autor: jozekrj »

Ile teraz kosztuje Sekim Cannibal w dobrym stanie albo nowy
Yogi
Kontakt:

Post autor: Yogi »

hmmmmm jakos znajomo wyglada mi ta ramka :>
fota jest do pupy wiec niewiele moge powiedziec tylko tyle ze była uzytkowana jaknajbardziej zgdnie z przeznaczeniem <lol>
mnie interesowałoby zblizenie tej blachy dospawanej na główce (czy cała główka jest nia owinieta czy tylko po bokach)
i ta dospawana rurka biegnaca od główki do zacisku....
=ziqu=
Kontakt:

Post autor: =ziqu= »

odezwij sie do groobego z Lodzi, bedzie cos wiedzial...
gg# 1594401
Ingwar
Kontakt:

RRRRWA MAĆ... zostałem odcięty od funduszy i ramka już nie będzie moja... kurde, ale kanał... cóż, prawdopodobnie będzie wystawiona na dniach na allegro... życze wam powodzienia w licytowaniu jej.

Widocznie jest mi dalej pisany FR i Dual a nie DH :D
Speeding faster,
Towards disaster.
prosty
Kontakt:

Post autor: prosty »

oj, stary, ten egzemplaż jest zajechany na mksa. sapwany był wachacz, główka orginalna jest faktycznie pancerna ale nie wyglada w ten sposób, widze fuszerke w dospawywaniu kolejnych kilogramów, a najcenniejszą częścia na tm zdjęciu może być blat fsana korbie, albo resztki tłumika dnm, choć wodze że jest połamany :/ lepisj kup se sztwną rame i nie napalaj sie na taki paść, moja rama, jakją sprzedawałem była w super wypas stanie w orównaniu z tą. co by nie powiedzieć o ramach luneti ta raczej nie nadaje sie do bezpiecznego użytkowania. może to że pokazałeś rodzicom to zdjęcie, spowodowało ich odruch wymiotny i obcieli Ci fundusze. zrobiłbym to samo na ich miejscu :P nie wazne jak bardzo sie na tym nie znają (nie obrażając twoich rodziców).
pozdrawiam
Ingwar
Kontakt:

no, raczej nie trafiłeś... wkurzyli się bo kupiłem sobie tarczę na przód... i o ramie moge se conajwyżej pomażyć (chociaż miałem wątpliwości)...
Tak jak już powiedziałem - wole FR i DUAL i pozostaje przy swoim lekkim,aluminiowym, giantowskim fullu... póki co jeszcze działa i lata mi się na nim znakomicie...
Speeding faster,
Towards disaster.
ODPOWIEDZ