surowy a pomalowany...nie rozumiem :P
surowy a pomalowany...nie rozumiem :P
powiedzcie jaka jest roznica miedzy ramami ns takimi jak suburban itd.pomalowanymi od nowosci na jakis kolor a miedzy surowymi ztym ze w niektorych sklepach surowy jest droższy o 100 zl...********
Dont worry Be Happy...:D :D :D
ponieważ na pomlowanym spawy są zakrywane farbą i jakieś mniejsze niedociągnięcia są niewidoczne, a w surowym trezba się bardziej postarać przy spawach, te ramki tez sa pmalowane na pewno jakimś przeciw utleniaczem. Tak mi to w RB kiedyś tłumaczyli bo też miałem właśnie taki "surowy" kolor :D POZDRAWIAM
www.horniasty.com/wisla ZAPRASZAM
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Zychu-wawa ale utleniania aluminium i utlenianie zelaza to zupellni dwa inne procesy utlenione aluminum zmina kolor a zelazo koroduje
i aluminiowa rama utlenia sie pod wplywem powietrza ( i jego skladnikow ) a zelazo od czegos tam innego wiec jak postawimy sobei np w pokoju nie pomalowana rame alu to sie utlenie a sta bedzie normalna....
i aluminiowa rama utlenia sie pod wplywem powietrza ( i jego skladnikow ) a zelazo od czegos tam innego wiec jak postawimy sobei np w pokoju nie pomalowana rame alu to sie utlenie a sta bedzie normalna....
SPZREDAM STERY CHRS KINGA KOLOR CHROM UZYWANE CENA 300ZL GG4513876
-
- Kontakt:
To zalezy od tego jaka wilgotnosc panuje w pokoju, z reszta nie ma miejsc idealnie suchych, z ktorych mozna korzystac na codzien wiec czy predzej czy pozniej surowa stal pokryje sie rdzą...
Z tego co mi wiadomo to surową stal pokrywa się bezbarwnym lakierem...
Z tego co mi wiadomo to surową stal pokrywa się bezbarwnym lakierem...
są ciekawsze rzeczy niż czytanie podpisów...
Zychu-wawa ty sie puknij w ceber jakie dwa inne procesy? utlenienianie to utlenianie i koniec. i wszystko sie utlenia pod wplywem tlenu a nie czegos tam. co za ciemnota? aluminium sie utlenia na powierzchni tylko - tworzy sie nieprzepuszczalna dla tlenu twarda warstwa tlenku glinu zabezpieczajaca przed dalszym utlenianiem a w zelazie tworzy sie tez warstwa tyle ze porowata i umozliwia dalsze utlenianie glebszych warstw.
a surowa rama to pewnie pacnieta podkladem tylko tak jak pointy sie sprzedaje.
a surowa rama to pewnie pacnieta podkladem tylko tak jak pointy sie sprzedaje.
Rząd cię olewa? Straciłeś żonę? Przestań pier..... pompuj oponę :)
-
- Kontakt:
Też miałem kiedyś surową ramkę, z wyglądu bardzo ciekawa, ale była psiknięta czymś takim, co palcem można było zetrzeć.
NSy są napewno porządniej wykonane, jeśli chodzi o ochronę. Z resztą nie tylko pod tym względem :)
Co do utleniania alu i stali to sa to identyczne procesy ale aluminium może być wystawione na deszcz, mróz itp warunki i gdy już stal latałaby sobie w atmosferze alu prawie nie miałoby oznak uszkodzeń, ewentualnie zmatowienie na powierzchni, co uchroniłoby przed dlaszym utlenianiem wgłąb.
Jednak i tak najlepszym jakościowo metalem będzie stal, ale tylko nierdzewna.
NSy są napewno porządniej wykonane, jeśli chodzi o ochronę. Z resztą nie tylko pod tym względem :)
Co do utleniania alu i stali to sa to identyczne procesy ale aluminium może być wystawione na deszcz, mróz itp warunki i gdy już stal latałaby sobie w atmosferze alu prawie nie miałoby oznak uszkodzeń, ewentualnie zmatowienie na powierzchni, co uchroniłoby przed dlaszym utlenianiem wgłąb.
Jednak i tak najlepszym jakościowo metalem będzie stal, ale tylko nierdzewna.
-
- Kontakt: