Co zrobic z Marzocchi mz comp??
Co zrobic z Marzocchi mz comp??
Witam tak jak w temacie co z nim zrobić żeby lepiej działał. O tą pore jak wyjade wieczorem troche zimnawo jest i pojezdze po jakiś dołkach to mi łapy odpadają wkońcu amorek poto jest żeby tłumić a nie moje ręce :| No więc jesli ktoś wie co z nim zrobić żeby mięcej wchodził to prosze niech napisze. Aha on wchodzi do połowy dalej niewchodzi za chloere a ma mieć 100 skoku więc może wie ktoś co i z tym zrobić?? Moja propozycja to uciąć elmery czyli elastomery o odpowiadnią długośc i zalac go amortyzolem. CO wy na to?
-
- Kontakt:
rozbierz i nasmaruj ale czym? A o zalaniu oleiem nic niepowiecie? Dobrze wychodzi zalać. Zalać to jescze lepiej moim zdaniem niż smarowac. A żeby więcej wchodził co polecacie?
Aha wyczyśc padło takie słowo ale czym mógłbyś to rozszerzyć?? Mam woda go wyszyścić czy czym??
Aha wyczyśc padło takie słowo ale czym mógłbyś to rozszerzyć?? Mam woda go wyszyścić czy czym??
http://www.pinkbike.com/photo/1036276/
Moja dziewczynka w nowym ubranku ^^
no tak ale myśle że niebędzie pryskalo licze się z tym że coś tam będzie leciało górą ale jak za to ma dobrze chodzić to ja się godze na takie coś :)
Tylko niewiem jaki olei wlac czy amortyzol coś takiego:
http://www.e-motocykl.com.pl/product.ph ... ct_id=1273
czy może jakiś zwykły olei silnikowy ale niewiem jaka gęstość będzie najlepsza 15w 10w 5w?? Aha i jaki wziąść syntetyczny czy jakiś inny?
Tylko niewiem jaki olei wlac czy amortyzol coś takiego:
http://www.e-motocykl.com.pl/product.ph ... ct_id=1273
czy może jakiś zwykły olei silnikowy ale niewiem jaka gęstość będzie najlepsza 15w 10w 5w?? Aha i jaki wziąść syntetyczny czy jakiś inny?
http://www.pinkbike.com/photo/1036276/
Ja do mojego marcocha mx comp coil leję syntetyk castrol 5W.Z olejowych wiem że jakbyś wlał 15 W to by ci zamulił jak cholera.Ale w sumie to tobie potrzebne smarowanie a nie jakaś gęstość bo chyba raczej to nei będzie miało wpływu.
A w czym możesz go umyć?. Ja swój myję w wodzie z płynem do naczyń...
Jeżeli postanowisz coś wlać do bebechów to uszczelnij wszystkie gwinty. Ja proponuję loctite 243 jest to preparat do uszczelniania gwintów, który miesza się z olejami.Dajesz kropelkę na gwint i jest uszczelniony...
Ale to tylko teoria ja w praktyce tego nie stosowałem :(
Pozdrawiam
A w czym możesz go umyć?. Ja swój myję w wodzie z płynem do naczyń...
Jeżeli postanowisz coś wlać do bebechów to uszczelnij wszystkie gwinty. Ja proponuję loctite 243 jest to preparat do uszczelniania gwintów, który miesza się z olejami.Dajesz kropelkę na gwint i jest uszczelniony...
Ale to tylko teoria ja w praktyce tego nie stosowałem :(
Pozdrawiam
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
Uwaga posiadacze rowerów do skakania, w których producent zamontował widelec typu MZ, EXR.
Marzocchi proponuje wymianę tych widelców na przeznaczony do tego celu - DIRT JAM COMP za dopłatą 500zł.
Warunki do spełnienia:
- Przesłanie na swój koszt zamontowanego w swoim rowerze widelca (MZ, EXR) do dystrybutora Marzocchi w Polsce
- kopia dowodu zakupu roweru z fabrycznie montowanym widelcem
- dołączenie swojego adresu zwrotnego
STAN TECHNICZNY WIDELCA PRZESYŁANEGO DO NAS JEST OBOJĘTNY.
Po otrzymaniu przesyłki, odsyłamy na podany adres zwrotny nowy widelec DIRT JAM COMP
za pobraniem 500zł (+koszt przesyłki ok. 25zł)
Marzocchi proponuje wymianę tych widelców na przeznaczony do tego celu - DIRT JAM COMP za dopłatą 500zł.
Warunki do spełnienia:
- Przesłanie na swój koszt zamontowanego w swoim rowerze widelca (MZ, EXR) do dystrybutora Marzocchi w Polsce
- kopia dowodu zakupu roweru z fabrycznie montowanym widelcem
- dołączenie swojego adresu zwrotnego
STAN TECHNICZNY WIDELCA PRZESYŁANEGO DO NAS JEST OBOJĘTNY.
Po otrzymaniu przesyłki, odsyłamy na podany adres zwrotny nowy widelec DIRT JAM COMP
za pobraniem 500zł (+koszt przesyłki ok. 25zł)
www.mm-foto.pl