Muchy i Odciski......

Silent
Kontakt:

Muchy i Odciski......

Post autor: Silent »

Mam do was 2 sprawy.
1) Jade sobie w kasku (full face) i nagle do srodka wlatuje mucha i zaczyna sie wiercic w moim uchu. Takie cos zdaza mi sie dosyc często. Wam tez??
2) Jak jezdze ostro caly dzien to na nastepny dzien tak mnie rece nap..... (konkretnie odciski na dlonach) ze sie kierownicy nie moge zlapac. Da sie jakos temu zaradzic?????
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

Full face'a nie mam, ale muchy są wqrzające jak np do gardła wpadną.
W tym jedyne sensowne rozwiązanie jest dla niektórych obrzydliwe...

druga sprawa - odciski zależą od chwytów i rękawiczek, jednak nie ma na nie specjalnej rady, 3ba się przyzwyczaić
Maciek_08
Kontakt:

Post autor: Maciek_08 »

ja mam orzecha i mucha to raczej do oka mi czasem wpadnie a do odcisków się przyzwyczaiłem.
Rozi
Kontakt:

Post autor: Rozi »

to jak to w ff nie masz siateczki ??
ja mam i mi nei wpadają zadne robactwa chyba ze przez otwór z przodu bo googli sie jeszcze nie dorobiłem .....:)
a co do rekawiczek i gripów to jak są dobre to odciski i tka będą ale nei tak bolące jak z plastykowymi gripami :)
cazzperr
Kontakt:

Post autor: cazzperr »

Mi czesto muszki do oczu wpadaja :P Raz jak mi jedna tak wpadla to prawie przez nia wlecialem na taka donice wielka : / Chyba musze zaczac nosic jakies fajne okulary w stylu matrix :D
tarbah
Kontakt:

Post autor: tarbah »

1)mi też to dziadostwo wpada w ff , szczególnie jeżdząc po lesie,komary, meszk ,muchy i inne fruwające dziadostwa.
2)jak się ma odciski to się lepiej kufel trzyma
ponoć dobrze jest wymoczyc ręce w ciepłej wodzie z rozpuszczonym mydłem,ale nigdy nie testowałem,bo jak to się mówi...lepiej coś mieć ,niż czegoś nie mieć

----------------------------------
http://www.dual.republika.pl/
kompan_zmc
Kontakt:

Post autor: kompan_zmc »

Co do odcisków to najlepiej kup sobie jakieś fajne rękawiczki do tego żelowe najlepsze gripy a jeśli będziesz miał odciski to smaruj kremem w ostateczności pumeksem podczas kompieli(tylko nie zetrzyj całej skóry)
q[]-[]ta
Kontakt:

Post autor: q[]-[]ta »

co do drugiego pytania:

Idziesz do dermatologa, i prosisz taki krem na odciski, kosztuje grosze, ale pomaga, ja dodatkowo plywam na windsurfingu , i wakacje wychodzi po 4-5 H dziennie, i masz odciski , na calych dloniach , nawet rekawiczki nie pomagaja...jak znajde ten krem to ci podam nazwe. ale warto, bo ja ta sprawe olalem, i odciski z tamtych wakacji zostaly az do dzis.
A jak idziesz z panna to nie jest to mile uczucie dla niej jak masz cala reke pokryta takim gownem
goRz
Kontakt:

Post autor: goRz »

No kurna a juz myslalem, ze tylko ja mam odciski na lapach !! :) mimo ze mam rekawiczki z zelem i dosc miekkie gripy ... :( nie ma chyba na to rady ..
"Hey ho lets go!"
vayato
Kontakt:

Post autor: vayato »

a tam odciski, ja nie mam juz prawie wogole, bo skora mi stwardbiala od codziennej jazdy i nic juz prawie nie czuje ;)

a co do muszek, to nie zwracam na to uwagi, a jak juz do ryja mi wpadnie to lykam i zapminam zeby sie nie zrzygac ;)))
.:|GG 2767148|:.
JumpintheFiRe
Kontakt:

Post autor: JumpintheFiRe »

moj brat mial kiedys takie miekkie piankowe gripy od hulajnogi= odciskow brak ;ppp
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
Silent
Kontakt:

Post autor: Silent »

q[]-[]ta Jak byś sobie przypomnial nazwe tego kremu to byloby naprawde fajnie. bo mnie w sumie tak bardzo te odciski nie przeszkadzaja ale wyjsc z takimi lapami gdzies z dziewczyna to troche lipa.
BTW thx za wszystkie posty
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

a ile kosztuja jakieś żelowe rękawiczki czy tam żelowe gripy ?? :)
KARL
Kontakt:

Post autor: KARL »

mi jak mucha wpadnei do oka to mnei kurw ica bierze zadaza mi sie to raz dziennie a do ucha kiedys mi szczypawa wpadla nie wiem jakim cudem ale wiem co wyjelem wsadzilem se pensete i ciagalem jeszcze jest lipa jak do nosa chociaz to zadziej a co do odciskow to nei mam problemu
JA www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=235917
shaman
Kontakt:

Post autor: shaman »

co tam sie odciskami przejmować. wiem jedno - jak robisz przerwe od rowerka to i tak nie pomoże, także olej, mi teraz sie robia coraz mniejsze. na poczatku to peczniało cholerstwo a potem pekało to było ch u j owe, ale teraz juz lepiej, a uzywam skórzanych rękawiczek :] i krem co jakiś czas. nivea wystarcza.
what can I say... ;)
HellboY_
Kontakt:

Post autor: HellboY_ »

ja tam zawsze mialem odciski bo jezdzilem bez rekawiczek teraz mam rekawiczki chociarz lipne bo wymienilem sie niemi za stara polamana deske z kumplem :) to i tak jakos dzialaja bo juz mnie nie bola rece a odciski najlepiej pumeksem zedrzec lekko i nie bola i smarowac kremami rece i wszystko bedzie ok :)
http://tiny.pl/h9dh - Mój rower
http://tiny.pl/slr - Moje aukcje
ODPOWIEDZ