dj III 2003 czy kiedyś peknie do końca??

komornik
Kontakt:

dj III 2003 czy kiedyś peknie do końca??

Post autor: komornik »

Witam mam dja III 2003 i posiada on dwie ryski(pekniecia)na koronie tam gdzie wszystkie pękały.I moje pytanie jest takie czy mam sie spoedziewać że przy jakims wiekszym skoku lub dropie amor mi sie złamie?? :/ Czy moge jeszcze spokojnie na tym jeździć... I jeszcze jedno ile w polsce połamało sie już dj 3 2003?? Bardzo proszę aby sie wypowiadały osoby które naprawde coś na ten temat wiedzą lub miały taki przypadek.pozdrawiam :]
Hope
Kontakt:

Post autor: Hope »

Jak cos jest pekniete to normalne ze kiedys jebnie do konca! A czy to sie zdazy za miesiąc czy za rok to nikt nie wie ;]

Uwazaj lepiej z tym...
za0_DR/FR
Kontakt:

Post autor: za0_DR/FR »

Mój był pęknięty przez 10 miesięcy i nic mu sie nei stało. Katowałem jak się dało a pęknięcia jak były tak są, ale teraz zmieniałem golenie na 2005 a stare leżą jak coś się z tymi stanie.
Dam dupy za gar zimnej zupy....
Jabolo
Kontakt:

Post autor: Jabolo »

ja tez mam peknietego...narazie napierdalam i nic sie nie dzieje ale mysle ze zmienie je na te nowe<2006> skrecane i bedzie wypas
http://www.bikeworld.pl/foto/show_img.php?id=8290 =>mój RB
RyyS
Kontakt:

Post autor: RyyS »

a moze walnij wspawke na to co peka?
andrut
Kontakt:

Post autor: andrut »

nie pęknie
wszyscy mają pęknięte (mikroryski) i nikomu niwe pękł-sam mam kreski na goleniach...
znam serwisantów z marcoka, kiedyś pytałem się czy były reklamacje dj 03 (chodzi o całkowicie pękniętą koronę) i nie było więc nie musisz się martwić!!!

zaraz pewnie ktoś da linka do pękniętego dj w rosji-1 na cały świat!! i to pewnie koleś musiał walnąć w dzewo...

tam jest tyle materiału(alu) że nie ma prawa pęknąć dalej

a hope jeżeli się nie znasz to się nie odzywaj(cały czas to robisz )!!!
kupie
prawą klamkę do julii/deore/lx-hydra
przewód tył do julii/shimano!
gg 5732171
K@M!L
Kontakt:

Post autor: K@M!L »

ale musi być jakies powód ze te "mikro ryski" sie pojawiają...
ale ja i tak sadze ze to nie powinno peknac...ale o ile sie nie myle ktos juz chyba w polsce tak złamad DJ pozdro
LoL

http://tiny.pl/tsb2 <= JumP
http://tiny.pl/t6cd

http://tiny.pl/tsb8 <= BikE
piotr602
Kontakt:

Post autor: piotr602 »

Na pewno peknie
www.downhill.uk.pl
andrut
Kontakt:

powód jest taki-
w fabryce marcoka było ileś serii produkcji koron- na 1 z tych serii było za durzo materiału obok śróbek z błotnika, korona nie pracowała tak jak miała pracować i pęka ale jeżeli jusz pojawiły sie mikropęknięcia to korona pracuje w prawidłowy sposób(przypuszczam że chodzi o sztywność boczną!)

w innych seriach materiału było mniej i dlatego jedne pękają a inne nie

piotr602skąd wiesz jestes taki barrrrdzo doświadczony i oceniasz amor po wyglądzie ... albo po prostu nabijasz sobie posta

pomyślcie logicznie, tam jest szczelinka o grubości 0.5mm(mikropęknięcie) a korona ma szerokość ok 10cm(około nie mierzyłem) i ne dodatek pękniecie jest w pionie a korona jest w poziomie , to naprawde nie ma prawa pęknąć!!!
kupie
gg 5732171
andrut
Kontakt:

oczywiście do końca(czemu nie ma edycji postów...)
kupie
gg 5732171
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Prawo to ma zawsze ;]
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
xprot
Kontakt:

Post autor: xprot »

kurwaaaaaaaaaaa lae wy jestescie popierdolenii ja pierdooooooooooooleeeeeee
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

jak nie peknie jak peknie ;/

skoro x wiazan miedzyatomowych w strukturze korony nie utrzymalo tego to czy x-y ( 'ryski') ma prowo trzymac skloro est tego mniej????

nie, nie ma... a to ze NIE WIDAC tego jak peka wewnatrz to nie znaczy ze nie PEKA wogole

palcie gumy....

andrut
jak beda ci ciagnac reke i peknie 5mm i jak dale beda ciagnac to cala sie nie urwie? uh, jestes glupi ze swoimi wywodami z dupy... zalosny,rzeklbym
cielak
Kontakt:

Post autor: cielak »

poalamalo sie milion tysiecy baniek:)
na pewnno peknie tylko nie wiadomo kiedy hehehe:D
uwazaj na siebie
xprot
Kontakt:

Post autor: xprot »

andrut pisze: a hope jeżeli się nie znasz to się nie odzywaj(cały czas to robisz )!!!
TO SAMO DO CIEBIE LESZCZYKU.

( nie przypierdalam sie ale trzeba byc wiesniakiem zeby pouczac kogos jak sie samemu nei wie)
Kamol
Kontakt:

Post autor: Kamol »

xprot co sie stało z tym twoim tak wogóle ? kiedyś pisałeś że nie miałeś małych pęknięć tylko dwa jebitne przez pół korony, co ty na tym robiłeś ? :D
http://www.pinkbike.com/photo/?op=view&image=605497 letni lans :D
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

ech kilka peklo w polsce wszedzie ale korona to **** ! dorobisz za 200 zl i bedzie na zawsze a podkowa to dopiero przesrane :/ peknie Ci i juz trzeba kupic nowe lagi :/
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
Avalanche3.0
Kontakt:

Post autor: Avalanche3.0 »

pęknie do konca ...
andrut pęknięcie jest w pionie ... czyli pęknięcie idzie od dołu do góry a co za tym idzie jebnie przy dłuzszym urzywaniu .... i niby jak mają te pęknięcia byc ? w poziomie ? nie no pozazdroscic głupoty takim
To tak jakbys powiedział :
Mam rame Big Hit sport , pojawiło sie pęknięcie od dołu , i mam pytanie czy niejebnie do konca ?
chyba oczywiste ze jebnie
pozatym niektórzy mówią "tam jest duzo materiału ( aluminium ) więc niema prawa pęknąc"
a ja mam taką zagadkę :
widziałes kiedys złamaną korbe w pół ? nie ? to se poszukaj na pinku bo mi sie niechce ..
i mi powiedz :
jakim cudem mogło sie to złamac a nie np support ?
otóz sam sobie odpowiem . Bo w korbie powstają mikropęknięcia których niewidac na powierzchni i alu pęka w srodku .. tak jak ten zasrany DJ ..
No ale co z tego ze pęka ?
chcesz miec rower 14 kg lub mniej i chcesz zeby to ile wytrzymało ? 30 lat ?
no ..
puknijcie sie coponiektórzy w waszą pustą główke ..
niedosc ze niewiecie i dajecie dupy " AH PĘKŁA MI KORONA CO MAM ZROBIC" to pierdolicie głupoty ....
juz niebede tego więcej komentował bo kurwa wszystko pęka !
F*CK MTB ..
fazi

Post autor: fazi »

Oto odpowiedz na zagadkę:
-miałem korbę która się złamała,
-co z tego że korona dj jest duża jak została żle zaprojektowana, jak wiadomo największe siły działają na korone od spodu a dokładnie tam znajdują się otwory na błotnik( kto wogóle jeżdzi z takim błotnikiem) które idealnie ją osłabiają, po drugie masywny "kaptur" korony znajduje się w miejscu gdzie pęknięcia występują najrzadziej (czyli na górze przy sterach)
a po trzecie dlaczego firma marzoki wycofała takie korony w 2006 z 2 półkowych amorów.
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

taa a ja mam dj 3 2005 i tez jest pekniety na koronie mimo ze nie ma zadnych dziurek :P
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
ODPOWIEDZ