Prośba do Szczękiego

szczeki_yyy
Kontakt:

Post autor: szczeki_yyy »

Więc, niechcialem za bardzo tego rozgadywać
ale jak widać jednak ktoś był na tyle uprzejmy
że musiał pochwalić się swoim odkryciem:/
Przymierzałem sie do tego uskoku przez cały miesiąc, pojechaliśmy tam pierwszy raz obejżeć go, dwa tygodnie póżniej pojechałem tam z zamiarem skoczenia go. Na poczatku mysielismy u góry wyrównać teran gdyż był kurewsko stromy i rower by tam niemógł ustać, a do takiego skoku potrzebne jest dobre "startowisko" , żeby sie móc dobrze skoncentrować. Tak więc po 30 minutach kopania i wyrównywania terenu. Byłem gotowy do gotowy do skoku stałem u góry gotowy do jazdy na rowerze przez 40 minut. Schodząc co jakis czas do krawędzi, patrząc w dół i wracałem z powrotem z myślą "może teraz już pojade". Po dłuższej koncentracji zdecydowałem się jechać, trzymałem jeszcze przez chwile zaciśnięte hamulce aby zjechać troche wolniej, a zaraz potem puścić hamulce, jednak tylnie koło wyślizgnęło się spodemnie położyłem się razem z rowerem na ziemię i zacząłem osuwać sie w stronę krawędzi 11 metrowego uskoku na brzuchu, rower poleciał pierwszy ja zaraz za nim, osuwałem się nogami w dół próbowałem jeszcze złapać się u góry skał żeby nie spaść
jednak nieudało się już leciałem.. w powietrzu
miałem czas aby pomyśleć" kurwa co teraz.."
i czekałem lot trwał może ze 2 sekundy( tak to pamietam).... a potem było tylko jebnięcie, wiem jeszcze że w powietrzu gdzięs w połowie skały zachaczyłem nogami o skały i obróciło mnie głową w dół. Spadłem na głowę i bark. Chwilę potem obudziłem sie naokolo stali koledzy a ja do nich mówilem "yyy, yyy, yyy"
jeszcze przez miunte łapałem oddech potem jednak wstałem o własnych siłach wsiedliśmy do auta i jazda do szpitala na przeswietlenie. Okazało się że nic mi nie jest miałem tylko naciągnięte mięśnie kręgosłupa i szyi oraz byłem poobijany...Czułem się jakby pomnie przejechał czołg! Po tygodniu poszedłem do specjalisty od kregosłupa i okazało się że mam
zmiażdżone chrząstki między 5 kręgami w kręgoslupie( normalnie powinny być prostokątne a są klinowate). Jednek ta wada niewynikała z tego wypadku tylko zaczęła ona powstawać już wcześniej. Lekarz powiedział że mam chodzić na rehabilitację przez rok albo 1,5 roku, i mam ograniczyć jazdę na rowerze, tak więc narazie koniec z uskokami i większymi hopkami. A co do filmu to wam niepokaże bo ma być wykorzystany do filmu chyba i to by było na tyle. Dzięki za reklame!
Kocie szambo!!!
szczeki_yyy
Kontakt:

L0L super:D Już kiedyś tłumaczyłem jak bylo z tamtymi dropami.. szkoda że znajdzie sie zawsze na forum ktoś taki jak ty
Kocie szambo!!!
Rufus
Kontakt:

Post autor: Rufus »

no no :]
ze tak powiem, zajebiscie konkretny drop. wbrew moim poczatkowym watpliwosciom warunki jednak sa i to nie bylejakie :D
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
Krakus_dh
Kontakt:

Post autor: Krakus_dh »

szkoda...biedny szczęki...a kiedy ten film??? Pełna wersja oczywiście...
http://www.pinkbike.com/photo/924780/

naaakurwiaj!
szczeki_yyy
Kontakt:

niewiem kiedy
Kocie szambo!!!
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Szkoda ze tak to sie skonczylo, a moze dobrze, ze tylko tak? Wielki respekt dla Ciebie bracie, bo malo mowisz a duzo robisz. Co wylatales to twoje!
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
maly_stinkyy
Kontakt:

Post autor: maly_stinkyy »

szczeki_yyyweż te słowa lekarza na powage,kumpel rozwalił sie w Myslenicach poszedł do lekarza okazało się to samo z kręgoslupem ale powalił rechablitacje, teraz nie może jeżdzić nie mówiąc o dłuższym siedzeniu na krześle czy w aucie,wyszło że to zwyrodnienie kręgosłupa dlatego te chrząstki takie.ale respectza próbe tego dropa
sssiorbie brooowca#$%^&
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=649218 nie wiem czy ja dobrze widze, ale to ten sam drop??? Ten sam napis na dole... Jak tak to wspolczucie, musialo bolec. Co do kregoslupa, to czy ktos wie, czy te chrzastki sie regeneruja?? Mam nadzieje, ze tak :)
maverick-g
Kontakt:

Post autor: maverick-g »

nieno pokazujesz klase mimo przykrej przygody .. a co to za film bedzie i kiedy sie go spodziewac mozna ... mam nadzieje ze powiesz cos na forum
Red Bull
Kontakt:

Post autor: Red Bull »

szczeki_yyy gratulacje odwagi...

...tylko szkoda troche zdrowia...
Zvisu
Kontakt:

Post autor: Zvisu »

szczeki_yyy gratuluje naprawde!!! RESPECT
a co do lekarze nie olewaj tego!! A kto skacze po Szczęki??
http://www.wufr.go.pl/
http://www.pinkbike.com/photo/865995/
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

ała :/
http://dhcyc.pinkbike.com
szczeki_yyy
Kontakt:

nie ja robie film wiec niewiem kiedy bedzie, naprawde
Kocie szambo!!!
Dareko
Kontakt:

Post autor: Dareko »

nom nie ciekawie to wyglądalo ale ciekawie by wygladalo jak bys z rowerm leciali wyladowal na 2 kółka:]

pzdr
Dareko
Kontakt:

Post autor: Dareko »

szczeki_yyy aaa własnie jak tam rowerek???

bardzo ucierpiał??????
Grześ
Kontakt:

Post autor: Grześ »

szcęki a grzybem się nie pochwalisz?? czas zacząć się myś i przestac srać w gacie :)
szczeki_yyy
Kontakt:

Grześ :D a jeszcze co zdiagnozował lekarz , zbadal moja glowe i stwierdzil ze mam grzybice
a to byly po prostu otarcia od kasku!!<LOL2>

Wiec straty w sprzecie byly takie:
1) kask- pęknięta szczęka , pęknięty daszek, rysy w kasku grube na 3mm
2) tylnia obręcz" lekko się wykrzywiła" zrobiła się w ósemke:D

...i tyle;]
Kocie szambo!!!
mongol dh
Kontakt:

Post autor: mongol dh »

grześ moze ty sie pochwalisz swoim grzybem i prostata, nie cwaniakuj za bardzo, i nie badz taki hop do przodu
johny
Kontakt:

Post autor: johny »

sobie mysle ze jak by dac jakiemus żulowi na wódke, to by skoczył - tylko czy by ustał :)
my movies --> http://johnyproductions.pinkbike.com/channel/Johny-Productions/
ODPOWIEDZ