Może warto zainwestować w jakąś taką tarcze plastykową żeby przerzutka ci sie nie wkręcała w szprychy ? nie będzie wyglądało kul i dżezi ale będzie działać :)
ShUriKeNczęsto jest takie coś między kastą a szprychami, a plastiku, tak żeby sie przerzutka nie wkręcała w szprychy, może być z metalu ale będzie ciężkie
Kamol pisze:ShUriKeNczęsto jest takie coś między kastą a szprychami, a plastiku, tak żeby sie przerzutka nie wkręcała w szprychy
ale to jest po to zeby łańcuch nie wchodził pomiędzy kasete a szprychy, a żeby zabezpieczało przeżutke to chyba na całe koło musiałoby być takie kółko ;P Hak ci dorobią w pierwszym lepszym warsztacie ślusarskim. Możesz sobie zrobić ze stali bo jak sie wygnie to sobie młotkiem naprostujesz ;P Ale wtedy jest ryzyko że nie złamie sie hak tylko przeżutka a wtedy to już jest większy wydatek ;P (no chyba że masz sisa albo coś taniego)
http://www.pinkbike.com/photo/1041682/ - riding || any questions?? gg:8735346
moje GG 1101285
jesli chcesz hak to nie ma problemu...
jakis czas temu robilem koledze hak do amstafa 04 wlasnie i jak narazie mu sie trzyma zajebiscie :-)
Fnx No wlaśnie ja już złamałem 3 i kupilem 2 wiec 80 zł =/ a teraz prowizorke zrobilem z Haka z Kellysa 3 h z papierem sciernym :D ale działa, u michała "zamówilem" metalowy ...
kyrys Fajno :]
Pozdr.
www.rowerowy.com
www.buyakas.prv.pl <<---- BBC czyli Buyaka's Bike Crew