nowy bike :]

Magic
Kontakt:

nowy bike :]

Post autor: Magic »

Co powiecie o takim rowerq???

Rama->Dartmoor 15"
Amortyzator->Duro 130mm (po tuningu of course :P)
sztyca->Accent
chwyty->Setlaz Genius
wolnobieg ->Shimano 7 rz.
hamulce ->tył v-ki, przód tarcza promax (na jakiś czas tylko...)
łańcuch ->nie wiem jaki ale 3x7
Platformy->NS Pancake
Korba->Truvativ Isoflow na kwadrat
Suport-> DeOne (chyba coś takiego)-2 maszyny, kwadrat
Klakomanetki, przerzutka tył-> Shimano Acera
Mostek, kiera-> Truvativ Hussefelt
Stery-> Token Kudos-Z (m005a) na maszynach
Przerzutka przód->Shimano Alivio
Koła-> na razie jakieś tam 'no name'

To tylko tak na początek. Później pare części chce zmienić, ale na jakie to może później napisze.
Czekam na opinie... =D
Ride to die... oby jak najdłużej...
www.ldsc.yoyo.pl
Kamol
Kontakt:

Post autor: Kamol »

kup sobie prodigy zamiast dartmoora, koła... hmmm, weź tanie obręcze i szprychy ale zainwestuj w dobrą piaste na maszynach i z kasetą, a przerzutke prżód wywal i wstaw dwa rock ringi albo napinacz, no i szukaj ... :)
http://www.pinkbike.com/photo/?op=view&image=605497 letni lans :D
Zychu-wawa
Kontakt:

Post autor: Zychu-wawa »

ale padaczka;]
SPZREDAM STERY CHRS KINGA KOLOR CHROM UZYWANE CENA 300ZL GG4513876
Dxx
Kontakt:

Post autor: Dxx »

powinnes napisac ile masz siana
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
Piter_TL
Kontakt:

Post autor: Piter_TL »

foto daj Kubusiu Palo a tak o to tylko rame mogłes kupic lepszą np Destroyera Jumpa czy cos w tym stylu
Stanik
Kontakt:

Post autor: Stanik »

Nie polecam korby IsoFlowa (b. szybko sie rozwali), zamiast tego Promaxa na przodzie już lepiej nie miec na jakis czas hamulca ;) a potem dać sobie np. BlackBoxa (sam mam). Reszta spoko. Ja zamiast Dartmoora 15" wolałbym Draga 14" ale jak kto woli. Pozdro
http://sstanikk.pinkbike.com/album/Freeride/
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Ja zamiast dartmoora 15' wolalbym dartmoora 13' ale wziolem destroyera bo ma poziome haki i jest ze stali...
Ssij pento
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

kupiles go juz ?

jak nie to nie bierz nic na wolnobieg czlowiku to przerzytek , rozpierdolicz w 1 dzien , tylko piasta na kasete

zadnego promaxa na **** ci gowniany hamulec ? o wiele lepiej kupci vke jakas a nie szpanowac ze ma sie " tymaczasowo " tarcze dupna

kola coz noname , na przod ujdzie na poczatek ale tyl lepiej w cos dobrego zainwestowac

no pamietaj ze za 400 zl roweru nawet takiego sobie nie zlozysz

ZA MALO !
www.mm-foto.pl
Magic
Kontakt:

jeszcze nie kupiłem, a kasy mam nie za dużo (niestety)... na razie przynajmniej. ten zestaw co tam podałem to tak na jakieś 2-3 miechy, bez skakania itp. później więcej kasy będe miał to najgorsze części (czyt. koła i hamulce) zmienie na lepsze.

Propo ramy to raczej zostane przy tej bo 13" albo 14" to nie dla mnie bo mam 185cm wzrostu.... ;P
www.ldsc.yoyo.pl
Bikes_Shop
Kontakt:

Post autor: Bikes_Shop »

Apropo roweru mam do sprzedania za 2 tyski. NIE kupuj jakis cześci narazie to bez sensu no i na choj ci rower na zime ?? pomyśl troche człowieku nie narazie , pozbieraj i kup se wyjebany sprzet a nie promax czy wolnobieg lub korba na kwadrat , ja jeżdze na kwadracie i na korbie która ma juz 2 lata i jak skakałem dzisiaj to tak sie skrzywiła ze **** ... wiec wymieniam na suport truvativa i korbe hussefelta za 300 zł niby duzo ale masz na wchuj czasu
www.bikes-shop.pl
Durf
Kontakt:

Post autor: Durf »

do czego ma to być rower ? ale załóżmy ze nie do 4x i kazda część nie musi być lekka. no to tak:
rama- jesli juz musi byc dartmoor to wez mniejszy rozmiar, zastanow sie jeszcze nad destroyerem i prodigy.
amor sztyca, chwyty ok
pedały - moze lepiej jakies fishbony, moze wellgo.
co do korby to cokolwiek byle rokręcalna, dobrze jakby byla z rockingiem.
przerzutke sore. kiera, mostek ok. stery fsa the pig. przerzutka przód nie potrzebna, lepiej dozbierac na jakiegos pm socho albo boxguida.
co do kół, to na przód może być, ale na tył lepiej dozbierać na jakies porządne kółko przynajmniej na vuelcie dh (jesli ma byc pod v-ki to dm24) i piescie np. http://allegro.pl/show_item.php?item=70953078 . napisz jeszcze dokładniej do czego rower ma byc, i ile masz kasy na niego.
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
Virus
Kontakt:

Post autor: Virus »

ja juz k u r w a z wami nie moge de bile :/ pier do li cie ze sie plakac chce :/ widzial ktos polamanego dartmoora ? bo ja nie :/ a kazdy za was pierdo li ze ch uj ow a rama :/ o przyopmina za je ba ne go pointa :/ z tym ze u nas sa dartmoory dwa w tym jeden moj, co prawda ja sie jakos strasznie ostro nie kasuje ale qmpel ktory ujezdza ta ramke mowi nadal ze jest wyyebcza a rama w tym momencie przetrwala wiecej niz inne ramy :/ point jego stary nie wytrzymal tyle i polegl :/ na poincie nie latal wtedy tyle co teraz :/ drop 1.5-2m to bylo cos i point polegl a na dartmoorze laduje dropy 3-4m i nic sie nie dzieje :/ jezdzony z dj150mm nic sie nie dzialo zadnych problemow :/ i prz 150 lepszy kat niz w dragu :/ wescie ludzie przestanie na ku r wia c bo pier do li cie bez sensu :/ i teraz mordy w kubel i nie komentowac mojej wypowiedzi bo jesli ktos skomentuje to bedzie oznaczalo ze jest na wyczerpaniu inteligencii :/ bo wiekszosc nawet nie miala pewnie stycznosci z ta rama a pisze to co uslyszala od 2 osob na tym albo jakims innym forum :/
pozdro.

magic a co do roweru to bardzo fajny tylko ramke wes 13" i zamiast inwestowac na poczatek w przezutki doloz do kol albo innych czesco :) tak samo ja bym zrezygnowal jeszcze z przedniego hamulca :) na rzecz innych czesci :)
pozdro.
http://www.ebike.pl/
Durf
Kontakt:

Post autor: Durf »

Propo ramy to raczej zostane przy tej bo 13" albo 14" to nie dla mnie bo mam 185cm wzrostu.... ;P

ja mam niecałe 190 i mam 13" i sie wygodnie jeździ. Na bmx-ie tez sie wygodnie jeździ. Problem może byc tylko w tym ze mozesz walic kolanami w kiere, ale to zalezy od dlugosci górnej rury a nie rozmiaru ramy.
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
Virus
Kontakt:

Post autor: Virus »

pozatym posluchaj wookie'go85 i durf'a :) bo sporo racjii w tym co pisza :) a znajomy ma rower do sprzedania taki lekki fr :) z one z shermanem flick za 2400 :) jbc to pisz na gg;3379001 :) a w ramie ja mam kolo 185 i 13 zawalista :) z reszta rama moze byc nawet 12 siodelko mozna podwyzyc ;)
http://www.ebike.pl/
Bikes_Shop
Kontakt:

Post autor: Bikes_Shop »

Virus zgadzam się z tobą dartmoor jest wyjeban y koleś jeżdził dh na niej i jakos jeszcze jeżdzi
www.bikes-shop.pl
PawianBiker
Kontakt:

Post autor: PawianBiker »

jedyne co dobre to stery, mam te tokeny i są zalebiste co prawda po 1,5 roku siadły ale po szklarskiej na amorku co sie zwie rst gilla i sie dolne łożysko posypało, ale zajebistye stery, a reszta wyjechana wiesz ile ludzi ma dartmoora i duro?? ja bym kupił inną ramkę np: progigy srebrną 14 cali, albo destroyera i amroka szykał jakiegoś innego nie santoura
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Virus Nie chce mi się czytać twojego postu.. ale chcę dodać że na hu*jowość ramy nie wpływa tylko jej wytrzymałość pozdro
MadCow
Kontakt:

Post autor: MadCow »

Heh, kocham filozofie "kupie beznadziejne, to i tak tylko na 2-3 miesiace".

Bardzo inteligentne. Poczekalbym te 2-3 miechy i kupil cos porzadnego, a nie syf.

Wez Prodigy
Magic
Kontakt:

MadCow a wspomniałem tam coś o tym że mam zamiar kupić te koła??? Jak tak to niechcący. Koła chce wziąć od poprzedniego roweru który sie roz**bał [*], v-ki na tył to tak koło 50zł więc nie takie słabe już... :P A hampel na przód (tego promaxa) już mi skutecznie Twoi poprzednicy wybili z głowy (i z planów też)... ;P
PawianBiker mnie raczej nie obchodzi ilu ludzi ma taki zestaw tylko jak sie na tym jeździ! A tak swoją drogą to jeszcze żadnego dartmoora z duro nie widziałem... =D
www.ldsc.yoyo.pl
ODPOWIEDZ