Stery ACCENT i straszne luzy, dlaczego?

ghambit
Kontakt:

Stery ACCENT i straszne luzy, dlaczego?

Post autor: ghambit »

Witam, otóz zakupiłem dzisiaj stery accent (ahead) AC-848 dokłądnie takie:
http://www.velo.com.pl/accent/www_acc_c ... omp_11.htm

Zamontowałem miski, tą z napisem na dole główki, tą na którą nachodzi dodatkowa nakładka na górze. Na rure sterową nabiłem miske. Skróciłem ją do wysokości mostka, i wsadziłem ten korek. Włożyłem amora, mostek, korek i zauważyłem straszne luzy. Czym może to być spowodowane? Postaram się jutro zamieścic zdjęcie. Luzy są naprawde wyczuwalne, a starałem się robić wszystko tak jak należy. Za pomoc z góry dziekuje.
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

zle skreciles wszystko poprostu albo za slabo , mala szansa zeby stery mialy luz od razu
www.mm-foto.pl
RyyS
Kontakt:

Post autor: RyyS »

przyzwyczaj sie lepiej skoro masz takie stery :P
KURA
Kontakt:

Post autor: KURA »

na 100% musiałeś źle skręcić. u mnie w mieście wiara katuje te stery w bmx'ach i się jakoś trzymają. mogłeś dołożyć te 40 zł i kupić pigi z exetreme-shopa. pozdro
poldeck
Kontakt:

Post autor: poldeck »

Odkręć mostek i dokręcaj tę śrubę u góry aż luzy znikną. Te stery nie są takie straszne , u mnie 4 typa na tym jeździ i nie narzekają.
pozdro 4 all
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
wujekeman
Kontakt:

Post autor: wujekeman »

". Skróciłem ją do wysokości mostka, i wsadziłem ten korek. "
Może to o to chodzi....rura sterowa docięta równo z mostkiem. albo obetnij jeszcze z pół centymetra sterówkę albo wsadź podkładkę 0,5 cm ( lepiej podkładkę....wtedy sprawdzisz czy o to chodzi )
https://www.facebook.com/brodacimechanicy
mateusz_ch
Kontakt:

Post autor: mateusz_ch »

musisz komobinowac z podkladkami. przy zmianie amora tez mialem ten problem i roznie je zmienialem. z tego co wiem dobrze jest jak mostek troszke wystajee nad rore sterowa. Jesli np nie chcesz skacac sterowki ani podkladac pod spod zeby bylo wyzej zaloz jedna mala na gore. bedziesz jezdzil z taki cyckiem nad mostkiem ale raczej bez luzow. i dokrec w ch.uj mocno
ghambit
Kontakt:

Post autor: ghambit »

wujekeman pisze:". Skróciłem ją do wysokości mostka, i wsadziłem ten korek. "
Może to o to chodzi....rura sterowa docięta równo z mostkiem. albo obetnij jeszcze z pół centymetra sterówkę albo wsadź podkładkę 0,5 cm ( lepiej podkładkę....wtedy sprawdzisz czy o to chodzi )
Dokładnie tak jak mówisz, kupiłem dzisiaj podkładke i nie ma problemu. Co do Pigów to myślałem nad nimi, tylko to 40zł więcej czyli dla powiedzmy to koszt opony. Więc postanowiłem najpierw poskładać rower na podstawowych komponentach a w miare z przypływem wolnych środków wymiane ich na lepsze egzemplarze. Dziękuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam
ODPOWIEDZ