Stery ACCENT i straszne luzy, dlaczego?
Stery ACCENT i straszne luzy, dlaczego?
Witam, otóz zakupiłem dzisiaj stery accent (ahead) AC-848 dokłądnie takie:
http://www.velo.com.pl/accent/www_acc_c ... omp_11.htm
Zamontowałem miski, tą z napisem na dole główki, tą na którą nachodzi dodatkowa nakładka na górze. Na rure sterową nabiłem miske. Skróciłem ją do wysokości mostka, i wsadziłem ten korek. Włożyłem amora, mostek, korek i zauważyłem straszne luzy. Czym może to być spowodowane? Postaram się jutro zamieścic zdjęcie. Luzy są naprawde wyczuwalne, a starałem się robić wszystko tak jak należy. Za pomoc z góry dziekuje.
http://www.velo.com.pl/accent/www_acc_c ... omp_11.htm
Zamontowałem miski, tą z napisem na dole główki, tą na którą nachodzi dodatkowa nakładka na górze. Na rure sterową nabiłem miske. Skróciłem ją do wysokości mostka, i wsadziłem ten korek. Włożyłem amora, mostek, korek i zauważyłem straszne luzy. Czym może to być spowodowane? Postaram się jutro zamieścic zdjęcie. Luzy są naprawde wyczuwalne, a starałem się robić wszystko tak jak należy. Za pomoc z góry dziekuje.
-
- Kontakt:
musisz komobinowac z podkladkami. przy zmianie amora tez mialem ten problem i roznie je zmienialem. z tego co wiem dobrze jest jak mostek troszke wystajee nad rore sterowa. Jesli np nie chcesz skacac sterowki ani podkladac pod spod zeby bylo wyzej zaloz jedna mala na gore. bedziesz jezdzil z taki cyckiem nad mostkiem ale raczej bez luzow. i dokrec w ch.uj mocno
Dokładnie tak jak mówisz, kupiłem dzisiaj podkładke i nie ma problemu. Co do Pigów to myślałem nad nimi, tylko to 40zł więcej czyli dla powiedzmy to koszt opony. Więc postanowiłem najpierw poskładać rower na podstawowych komponentach a w miare z przypływem wolnych środków wymiane ich na lepsze egzemplarze. Dziękuje wszystkim za pomoc i pozdrawiamwujekeman pisze:". Skróciłem ją do wysokości mostka, i wsadziłem ten korek. "
Może to o to chodzi....rura sterowa docięta równo z mostkiem. albo obetnij jeszcze z pół centymetra sterówkę albo wsadź podkładkę 0,5 cm ( lepiej podkładkę....wtedy sprawdzisz czy o to chodzi )