Mam niestety możliwość kupna tylko bedętkowej, ale przecież można śmigać z dętką;) Dlatego pytam, która z poniższych gum byście wybrali?Proszę głównie o odpowiedź osoby, które miały doczynienia z tymi modelami!
ja mialem ktoras z tych dwoch... nie pamietam ktora ;) ale trzymala bardzo fajnie w kazdym terenie i w kazdych warunkach oprocz sniegu i lodu (jak sadze byla za miekka, bo twardy high roller tylko na lodzie trzymal lepiej niz michelin), szybko sie scierala mimo ze mialem ja z przodu
mam komplet c16 2.5 Trzymają się swietnie - boczne klocki sa bardzo miekkie, jest to tez wada tych opon. Boczna klocki (te mniejsze) lubią się odrywać. Kilku już nie mam a sporo jest naderwanych.
Jezdze na wersji tubeless z detka. Strasznie trudno sie je sciaga.
www.mkbike.superhost.pl/sklep/ Tam możesz kupić te opony po 109zl :] Modele z 2004 ale nie różnią sie niczym. Ja mam DH Comp 24 i jest git. Z przodu oponka na jeden sezon. Trzyma rewelacyjnie na suchym. Łatwo zatyka się błotem i średnio trzyma na mokrym. Ale nie miałem styczności z lepszą oponą. Nie ma sensu porównywać do NBX'a. Michelin jest duuużo lepszy.
Tez mam c 16 2,5. Mam 2 komplety - jeden na jezdzenie w okolicy a drugi na gory. Innych opon nie kupie bo uwazam ze nie ma lepszych. Opony mocno trzymaja i nie nadaja sie do jazdy po miescie i w miejscach o zerowym nachyleniu...Czyste DH. Mam tez DH MUDy v.2 ktore utwierdzaja mnie w przekonaniu ze michelin robi naprawde dobre opony do dh. A DH MUDy v.3 sa podobno jeszcze lepsze...
mam komplet c24 2.5 i na suchych zjazdach trzyma geenialnie, ma bardzo grube scianki, wazy sporo, szybko sie sciera i stawia ogromne opory na asfalcie... ale polecam :)
www.grawitacyjny.pl - free przesyłka od 300zł!
Aerozine - mega lekkie stery i korby!
w 32 ]:->....szerokośc 2,8 mega ścianka ..można bez powietrza jexdzić ;p..mnoi przyczepnośc MEGa...konkretne opony..szkoda że bierznik gubi sie odrazu..zwłąszcza jak asfaltem dojeżdżamy do lasu..