Jak to zrobic:D

Kamol
Kontakt:

Post autor: Kamol »

kona666 jesli hamuje kiepsko po wymienie tarczy to musisz dotrzeć tarcze, dobry pomysł to poproszenie kogoś zeby cie wziął autem na hol i jażdzenie tak z lekko zaciśniętym hamulcem przez kilki-kilkanaście minut, nawet jeśli czymś zalałeś tarcze to po tym zabiegu będzie chodziło pięknie ;)
http://www.pinkbike.com/photo/?op=view&image=605497 letni lans :D
Gucio999
Kontakt:

Post autor: Gucio999 »

Ja mam ten hamulec i stalo mi sie to samo na poczatku hamowal zajebiscie mam go na przodzie waze 70kg i stawia mnie deba wysoko siedzac na siodle,ale przez przypadek wyciekl mi olej z amora troszeczke na okladziny spadlo i nie hamowal,wiec: tarcze odtluscilem a okladziny wysuszylem w bardzo goracym miejscu zeby olej sie wypalil okladziny sie nie uszkodza.ale teraz hamoje hampelek tak jak na paczatku czyli zajebiscie.
GG:7162854

http://www.pinkbike.com/photo/798735/
kona666
Kontakt:

Post autor: kona666 »

Paul nazwa mojego tematu nikomu niezaszkodzila tylko ty masz o cos pretensje ....w koncu liczy sie zawartosc w srodku niz na okladce!
B===D . =8-D
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

ale pomysl teraz troche o kimś kto będzie szukał tego co ty chcesz wiedzieć i nie znajdzie bo w temacie nic konkretnego nie pisze, równie dobrze mogłeś napisać "Pomocy" albo "swędzi mnie dupa" nikogo to nie obchodzi bo nikt nie ma z tym problemu, ale to ja później męcze się z ludzmi którzy zakładają po raz X topic o tym samym bo nie moga znaleść czegoś co ktoś w tak "oryginalny" sposób jak Ty.

"Nazwa tematu nikomy nie przeszkadza...." jesli to jest argument to mój test taki "MI PRZESZKADZA!!!"

dotarło??
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

kona666 pisze:jeszcze cos tarcza to nie shimano orginalne tylko Avid 160mm
tarcza jest bardzo dobra;
hmm sprawdź czy tarcza jest w dobrą stronę,
widzisz, problem w tym że shymano to wielkie G i nie można tak poprostu dobrze zalożyć i działa, sam miałem ten problem, na począdku miałem hamulec ustawiony źle, tak że zacisk był lekko krzwo (leciutko) i tak jak z tyłu tarcza się prawie nie odginała tak z przodu się odginała około 0,5 mm i hamowało świetnie, kiedy ułożyłem tak żeby byłu idealnie równo wszystko git to nie chamował jak należy, kiedy zacząłęm jechać na gumie chcialem przychamować i się wyjebałem na plecy. wniosek - ustaw źle, będzie dobrze :P ale bez przesady oczywiście :> zaraz mi ktoś powie że sięszybciej pierdoli tarcza, ale co z tego że się raz na 2 lata wyda to 30 zł...
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Wrzuć tarcze i klocki do ognia <diobel>
http://dhcyc.pinkbike.com
kona666
Kontakt:

Post autor: kona666 »

siema zrobilem tak jak mowiliscie trzymalem na ogniem klocki i tarcze i do tego zmienilem linke i pancez i to nasmarowalem !! i niedziala lepiej wydaje mi sie ze tak samo albo nawet troche gorzej!! i na tej dzwigni co linke sie przykreca na hamplu zrobily sie luzy jak je zlikwidaowac i czy wogule je idzie zlikwidowac..pzdr
B===D . =8-D
elnariel
Kontakt:

Post autor: elnariel »

Poproś ojca zeby ci to zrobił bo coś czuje że coś Ci nie idzie :) Ps. Kombinuj. Jak sie sam nauczysz będzie najlepiej.
Kiera wtp (bmx) i borla 670mm (mtb) do opchnięcia
Renio
Kontakt:

Post autor: Renio »

Może powinieneś zmnienic podejście do tego hamulca wiesz niektórzy myślą że tarczówka z makrokesza zrywa z roweru to nieprawda!
shimano 475=gustav m=fałsz
team www.CYKLOTUR.com
ODPOWIEDZ