Kona COwan

AlbiN
Kontakt:

Kona COwan

Post autor: AlbiN »

Witam,

Jak sie jezdzi na tej ramie ?? co wytrzyma ??

Chcę przesiaść się na nią z Gianta Acida. Czy bedzie mocniejsza ?? Giantowi nic sie nie działo po sporych dropach na płasko, niedolotach,itp...

wiem , że już bylo o tym ale jeżeli możecie to piszcie co wiecie o niej
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

Moim zdaniem bedzie mocniejsza. Ma długie widły tylne, cięzko wpakowac koło 24" bo ma zwężenie i lubi sobie pękać. Ale ogólnie dość spoko rama,choć ja wolałbym coś innego, np. NS-a bo z tego co pisze ma być to rower do katowania i FR??
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

Napewno ma lepszą geo od Acida.

Generlanie na kazdym biku bedzie Ci sie jeździło lapiej niz na Acidzie. Wiem bo miałem :)

Moze poza dragami i innymi ścierwami równie nie udanymi jak Acid.

Cona Cowan ma fajna geo i jest badzo wytrzymała. Tyle moge owiedziec.

Choć zastanów sie czy warto wydac tyle kasy na sztyniaka. Czy aby nie lepiej kupić dobry amor (jakis marcok) i gorszą ramke. A jezeli masz dobry amor.. to moze za tą kase fulla kupic ??

Nie no wiem ze bredze nie na temat ale tak mam :P w kazdym razie dobra i mocna rama :)
AlbiN
Kontakt:

tzn ja planuje wpakować 2 x 24" . Cena mi tu nie przeszkadza bo kupuje ją na klub więc bedzie taniej. Tylko nie wiem jak z główką bo tam nie ma żadnych wzmocnień...
konex
Kontakt:

Ta rama wygląda, jak rama do ENDURO. Wiem, bo miałem ROASTA, kumpel ma COWANA ale wogóle nie katuje. Jest mocna, aczkolwiek nie nadaje się za bardzo do kół 24", ale zawsze możesz próbować. Z naszych obserwacji na oko, nie wyszłoby to ;)
AlbiN
Kontakt:

hmmm...na pink bike są zdjęcia Cowana z 24" jest dużo takich rowerów. Chyba wiem o co chodzi bo on ma na CNC przy supporcie zwężenie takie ?? Acid miał to samo. a mam 24", na początku ocierało o rame ale przecentrowaliśmy i jest w sam raz (przy Tiodze factory DH 2,3 --czyli niezłym balonie)
NAJBARDZIEJ NIE WIEM CO Z GŁÓWKĄ, BO NA PEWNO NIE OBEJDZIE SIE BEZ DROPÓW NA PŁASKO. ACID BEZ PROBLEMU JE ZNOSIŁ , A JAK NA TO FILIGRANOWA GŁÓWKA KONY ??
WIĘCEJ WIĘCEJ WIĘCEJ WIĘCEJ WIĘCEJ !!!!!!!
Qba_Kona
Kontakt:

Post autor: Qba_Kona »

Sam przesiadłem się z Acid właśnie na Cowana!! Tych rowerków nie da się porównać! Kona lata wyżej, jeździ szybciej i jest o wiele stabilniejsza w locie!! Klasa sama dla siebie!! Według mnie lepsza nawet od P3. Nie wiem, o jakie zwężenia chodzi konexowi!! Rama super sztywna i wytrzymała. Acidek po trzech tygodniach miał dość!! Więcej info gg: 238520
Narwaniec
Kontakt:

Post autor: Narwaniec »

a w stinky masz wzmocnienia pod glowka?? :D niema hehe i jakos sie nielamią :P wiec o glowke sie nieboj....niejestem pewnien ale moze maja wzocnienia w srodku np wgrzewane jakies gussety ;o ale niejestem pewnien
http://www.pinkbike.com/photo/674223/ moze jeszcze kiedys wsiade na ciebie...
dawidek1
Kontakt:

Post autor: dawidek1 »

motomysz pisze:Moze poza dragami i innymi ścierwami równie nie udanymi jak Acid
dlaczego przezywasz dragstary?? bo ci sie nie podobają?? nikt ci nie każe ich kupować wiec zachowaj takie komentarze dla siebie... :/
AlbiN
Kontakt:

hehe ok dawidek1 spokojnie :) Dragi też fajne(moja pierwsza styczność z tym sportem).]
W dziale SPRZĘTOWNIA znalazłem opinie do Kony Stuff ze pęka strasznie pod główką, więc dlatego kurde nie jestem o to spokojny... ale nie wiem sam
dawidek1
Kontakt:

Post autor: dawidek1 »

ja tez ujeżdżam draga i jestem w sumie rookie ale nie lubie jak ktoś pieprzy takie subiektywne opinie... dobra juz spokój... koniec nerwów :D
AlbiN
Kontakt:

konex pisze:aczkolwiek nie nadaje się za bardzo do kół 24", ale zawsze możesz próbować. Z naszych obserwacji na oko, nie wyszłoby to ;)
a co jest nie tak ? mógłbyś sprecyzować ?
Kubasik
Kontakt:

Post autor: Kubasik »

Narwaniec pisze:a w stinky masz wzmocnienia pod glowka?? :D niema hehe i jakos sie nielamią :P wiec o glowke sie nieboj....niejestem pewnien ale moze maja wzocnienia w srodku np wgrzewane jakies gussety ;o ale niejestem pewnien
stinkacze tez pekaja . moj np
Narwaniec
Kontakt:

Post autor: Narwaniec »

Kubasikpękł ci stinky? w ktorym miejscu :P ?
http://www.pinkbike.com/photo/674223/ moze jeszcze kiedys wsiade na ciebie...
Qba_Kona
Kontakt:

Kubasik pisze:stinkacze tez pekaja . moj np
bo to chyba nie jest rama pod dwusete z przodu!! przy głowce Ci kękła??
AlbiN pisze:Giantowi nic sie nie działo po sporych dropach na płasko, niedolotach,itp...
nie lepiej sobie Howlera na 2006 kupic??
AlbiN
Kontakt:

Więcej WIęcej Więcej !!

no ale da się wstawić 24" bo na pinku jest od cholery takich COwanów.
ciekawe jak bedzie sie jezdzic na 2 x 24" :)
konex
Kontakt:

Ni znalazłem innego foto ale np. tu jest blizniacza niemal rama STUFF, http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=582729 zobaczcie na zwęzenie górnych wideł. Chodziło mi o to, ale odwóluje alarm, da radę ponieważ wypada ono nad oponą przy 24" kole, co najwyzej nie da rady w stawić jakiejś extremalnej w szerokości opony, ale powiedzmy 2.3 powinno dać radę.
Qba_Kona
Kontakt:

bez problemu wchodzi mi oponka 26x2.6 Gazzaloddi Dual wiec z 24" nie powinno być problemu!! Ja uwazam ze Stuff nie jest bliźniaczy z Cowanem!!
http://www.konaworld.com/Prod/000000375 ... AN_med.jpg
http://www.konaworld.com/Prod/000000196 ... _Frame.jpg
konex
Kontakt:

No nie wiem bo u mojego kumpla michelin 26x 2.5" potrafi się obetrzec o ramkę..;/
Aha i nei montuj w tych ramach przerzutek, tylko i wyłącznie napinacz, bo opona trze o prowadnice łancucha w przerzutkachm, np przy Tiogach 2.1.

No dobra, nie jest bliźniacza bo ma ine widły, u dołu i tu też może wadzić 24" koło, ma możliwość montażu rotoru a stuff nie. Ale goną częśc wideł ma the same...
ODPOWIEDZ