Grecka Wigilia

Żułf
Kontakt:

Grecka Wigilia

Post autor: Żułf »

EEE , macie cos o Wigilii w Grecji bo mi do szkoly jest potrzebne, a w necie sam shit jest :| Moze nie umiem szukac....
Antur
Kontakt:

Post autor: Antur »

Mi z Grecją i wigilią kojarzy się jedynie ryba po grecku. A robię (mama robi) pyszną co roku :D
GG: 3435208 |||
http://www.pinkbike.com/photo/1003501/
sck
Kontakt:

Post autor: sck »

badz pewien, ze nie umiesz szukac.

masz tu maly cytacik dla inspiracji:

"Podobnie jak w pozostałe dni w roku, Grecy wieczór wigilijny najchętniej spędzają poza domem, spotykając się z przyjaciółmi w barach, klubach i restauracjach. Domowa wieczerza wigilijna spożywana jest o bardzo późnej porze. Najważniejszym daniem jest faszerowany indyk, z pikantnym, ryżowo - mięsnym nadzieniem.Boże Narodzenie trwa tutaj chyba najdłużej na świecie, bo aż 12 dni. I aż dwukrotnie w tym czasie Grecy obdarowują się nawzajem nieprawdopodobną liczbą prezentów: w wieczór wigilijny i w noc sylwestrową, kiedy to przynosi je kto? ... święty Bazyli"
Kontakt:

Post autor: utros »

Mnie wigilia w Grecji kojaży sięz duuużymi ilościami Metaxy(oczywiście 7 gwiazdkowej) oraz Ouzo(anyżówka) i dużą porcją Greckiej Pity(w Polsce zwanej Kebabem).
first learn to be humans then learn to ride bike!!!
ODPOWIEDZ