Mieleckie ramy na zamowienie-czy warto??

SegatiV
Kontakt:

Mieleckie ramy na zamowienie-czy warto??

Post autor: SegatiV »

Po pierwsze nie chce czytac odp. typu trzeba bylo sprawdzic w "szukaj" itp. bo ja chce aktualnych wiadomosci z gory dzieki.

A wiec dalem do wyceny konstrukcje ramy ktora istnieje (niewazna firma) ,oryginalna kosztuje ok.10 000zl z damperem
w mielcu wycenili ja na 2000zl (to mi odpowiada)bez dampera (czyli z takim samym jak w org. ok.4000zl).
Cena zayebista ale ciekawe jak z jakoscia ?
Biorac pod uwage ze placi sie tez za firme mozna to jakos wytlumaczyc (mielec jak by nie bylo nie jest firmowy)
chodzi gluwnie o jakosc spawow i alumu jakiego uzywaja

Od zaufanej osoby ktora zajmuje sie alu. ich technologia np giecia nie jest najleprzej jakosci.

na oficjalnej stronie jest troszku zdjec z bikerami na ich konstrukcjach !

CZY ONI JESZCZE ZYJA????

dziekuweczka za zetelne odp.

ps. to jest powazny post
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Ehhh. Temat juz tak walkowany, aktualne wiadomosci sa takie same jak poprzednie...

Mielec nigdy nie bil na glowe jakoscia i to jest oczywiste. TO tak jak popatrzec w katalogu na buty adidasa za 300zl, a potem pojsc na rynek i kupic "takie same" adonisy za 50zl...

Juz pomijam, ze musisz miec idealny projekt, bo wystarczy kilka mm zeby w niektorych ramach szlag trafil caly system. Jesli to prosty jednozawias to jeszcze jakos mozna przebolec, choc tez nie dokonca.

Poza tym ramy firmowe liczone sa wedlug materialu z ktorego wykonane sa orginalnie ( nie moze byc... ) , a jak zrobisz taka w mielcu to hgw czy dana konstrukcja z takiego alu to przezyje.

Ja bym tego mielcowi nie powierzyl.

Cos co kosztuje 10000 i jeszcze ma damper za 2 kola, to mi zalatuje sinisterkiem r9 :D Za to mielec krzyknie z 2000. Ale tam jest w "orginale" roznie 5th/swinger/avy wiec chyba nie trafilem... Zresta oni by tego nigdy nie skopiowali...
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

no i dzieqi takich wlasnie dop. oczekiwalem (poza wym wytykaniu ze temat ograny )
ale dzieki
zapis
Kontakt:

Post autor: zapis »

Zdecydowanie nie warto nawet jakby mieli zrobić kopie Foes'a za 1tyś. Temat zdecydowanie oprany, na początku po pierwszych 3dniach latania rozbija się główka ramy a stry latają jak żyd po pustym sklepie, następnie rozbija się mufa suportu co daje nam możliwość jednokrotnego wkręcenia środka supportu w ciągu żywota ramy. Kiedy zacznie pękać to już kwestia czasu i stylu jazdy. Materiał użyty do lutowania ram przez chłopaków Mielcu jest gorszej jakości niż oferuje nam konstruckcja opakowania producenta CocaColi i każdego browaru.
zapis
RyyS
Kontakt:

Post autor: RyyS »

niby tak, ale... duzo znam trialowcow, ktorzy na mielcach smigaja i nic im nie peka. sam na mielcu jezdzilem i nic mi nie peklo
Maczelo69
Kontakt:

Post autor: Maczelo69 »

tylko ze trial a FR czy cos tej masci to troche rózne bajki. No i przeciazenia są inne panie. Z resztą co tu dywagować...
literki sie skończyły...
RyyS
Kontakt:

Post autor: RyyS »

przeciazenia? a wiesz jakie to obciazenie na rame jak sie spada z 2-3m na plaskie?
raffi
Kontakt:

Post autor: raffi »

nie można porównać ramy trialowej do fr spełnia ona całkiem inne wymagania . He odwzorowanie innej ramy ma duży sens pod warnukiem że znasz sie na tym , wiesz jakiego aluminum użyć oraz całość zaprojetkowanć w programu typu CAD - solid worsks lub invetor profesional 10 . programy te nie tylko pokażą gdzie rama jest najbardziej narażona na pęknięcia , ale równierz jakiej długości dobrać damper ....
..
jozekrj
Kontakt:

Post autor: jozekrj »

ja tez miałem mielca i nic sie z nim nie działo a to był okres w ktorym londowałem na płaskie jak worek kamieni ktory wazy 80kg
http://www.s-cam.pl/
ODPOWIEDZ