GT Chucker recenzja

SiD
Kontakt:

Post autor: SiD »

Skad wiesz, ze Cowan to niezniszczalna rama? katowales ja przez ostatnie 3 lata? A moze wydaje Ci sie, ze Cowan jej niepolamal? Pozbawie Cie zludzen - pewnie polamal nie jedna, ale od ponsora dostaje ciagle nastepne identyczne jak poprzednie - to sie nazywa kontrakt, ani Kona ni on nie maja wyboru. On musi na niej jezdzic, oni musza dawac nowe jak polamie. W kontrakcie jest rowniez uwzglednione, ze jakiekolwiek usterki z winy producenta (np. slaba rama) zostaja utajnione w celach marketingowych - jak juz mowilem kona w marketingu jest mistrzem (jak to sie mowi "byc mocnym w gebie" ale nic wiecej). Jesli ludzisz sie, ze pokazali by zlamana rame w takich filmach jak NWD czy Kranked to przypomne Ci, ze Kona jest jednym ze sponsorow i postara sie o to, zeby takich fot ani ujec nie bylo. Nadodatek trzeba przypomniec, ze Cwoan ma naprawde duza tachnike skokow i skacze tylko na wyprofilowanych chopach - jak mu cos nie idzie wypuszcza z pod siebie rower - wiec katuje rame mniej niz przecietny uzytkownik tego forum (no moze nie przecietny - bo taki siedzi tylko przed kompem i wychwala one ponad inne firmy). Nadal nie rozumiem skad wogule pomysl, ze Kona ma dobre ramy ?! A co do Stab primo - pewnie o jej jakosci decyduje glownie jej oszalamiajaca cena (w umyslach wielbicieli tej ramy) jednak cena nie musi nic a nic swiadczyc o jakosci! Zreszta system zawieszenia jest ******* - ni jedno zawias (lepiej Oranga - jak juz jedno to lekki i prosty ) ni cztero (nie ma zadnej zalety dzialania czterozwiasu a w **** duzo zawiasow i ciezkich elemtow). Kioniec
chrosciel
Lokalizacja: gdzie kosciół i kleryka znajdziesz na kazdym rogu...(Kielce)
Kontakt:

Post autor: chrosciel »

Sid --===> Swieta racja. Miałem to kiedys napisac jako osobny temat ale nie napisałem bo wiedzialem ze chyba wszyscy mnie zbluzgają. Sma na własnej skurze doswiadczyłem tego ze ludzie co maja kony (oczywiscie nie wszyscy) uwazaja sie za zal epszych tylko dlatego ze pisze kona a nie dragstar...Szczerze mówiac na stinky nie jezdziłem bo gosc powiedzial mi ze ja jestem przyzwyczajony do draga albo pointa i zniszcze mu rower dlatego tez nie dał mi sie przejechac w skejt parku. Na szredzie skrapie i skabie jezdziłem, na tym ostatnim mało bo mało ale wystarczajaco by powiedziec ze nie uwazam tych RAM (bo osprzet i wogole cała teszta zazwyczaj spoko jest) za lepsze duzo niz drag albo point...To chyba tylko kwestja marki, bo wiele osób szczególnie taki lolek u mnie w kielcach na konie stinki uwaza sie za lepszego wogole bo ma kase na taki rower i twierdzi ze nie powinnismy stawiac obok jego maszyny naszych sprzetów bo to az wstyd dla jego kony... :/
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=446257 Moj SC v10 !!!
SDSW
Kontakt:

Post autor: SDSW »

Bkillah ==> Zrob pare zdjec tego Chucker jak bedziesz mogl, bo w necie jest wlasciwie tylko jedno zdjecie. Jak amor z max skokiem mozna do niego wsadzic, i gdzie go mozna w w-wa zamowic (jakis tel.) ?
punkers
Kontakt:

Post autor: punkers »

a jest tylo jedeny rozmiar M ile to w calach wyjdzie ona jest bardzo duża czy taka 14??
SDSW
Kontakt:

Post autor: SDSW »

M to chyba 15,5 "
QPA
Kontakt:

Post autor: QPA »

Noo S to (chyba tak na zdrowy rozum) powinno być 14cali M 16 a ten GT w sumie malutki sie wydaje;] naprawde zajebiscie sie jeździ;] no i te czarne kółeczka na DM24;] Sweeeeeeeeet......;]
www.ROMED.pl lamusy!
punkers
Kontakt:

Post autor: punkers »

kurde mój brat sobie ma kupić jakiegoś baika i boje się że za dużo może być a długą on ma tą rure górną ??
redrock
Kontakt:

Post autor: redrock »

Sid ja to nie wiem co Ty sie tak tej kony uczepiłeś. Mój qmpel ma shreda i tamta ramka mi sie całkiem podoba. Była jush ładnie katowana bo qmpel ma jak na razie zero techniki i połamał jush w niej 2 amory (tą mz-ke standardową i jakieś tam RST-tanie) i ramka dalej cała. Mi tam sie w sumie podoba ta ramka pointy i dragi wg. mnie tesh nie są głupie. A to że jakiś koleś sie "wozi" na Stinkym i uważa że jest lepszy to raczej dlatego że taki jush poprostu jest. Jakby sobie qpił cokolwiek innego za tą kase to pewnie by robił tak samo. Może i faktycznie te ramki kony to nie są najlepsze ale sie "trzymają" i mają dożywotnią gwarancję, a to jush o czymś świadczy, a to że są takie drogie to raczej wina "genialnego" dystrybutora Ski team!!! Swoją drogą Kona to rzeczywiście mistrz marketingu bo wyrobili sobie światową renomę i przy okazji te fajniejsze modele rzeczywiście mają całkiem tanie.

Pozdro 4 @ll
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=12452
redrock
Kontakt:

Post autor: redrock »

A tak wogóle to niektórym wożącym sie na NIE tanich rowerach trzeba co jakiś czas przypomnieć że wszystko co tanie to NIE od razu *******!!!
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=12452
cfaniak
Kontakt:

Post autor: cfaniak »

Ten Chucker 1.0 w Czechach kosztuje 1700 a 2.0 1350. To jak jest taki fajny to bardzo się opłaca kupować. Zwłaszcza tego 2.0 (1350zł).
<cfaniak>
SiD
Kontakt:

Redrock - moze jest na forum od niedawna, a moze poprostu nie zauwazyles na na dh-zonie i wogule istnieje POTEZNY kult Kon jako njlepszych rowerow! Wszscy mowia dozbieraj do kony xxx (tu nazwa kony ciut drozszej niz proponowany rower np. Chucker, albo inny dobry rower) tak jak by kona zakasowala wszystkie inne rowery na tym swiecie. A ja sie pytam ich czemu uwazaja Kone za taka dobra i niby czemu wart dozbierac? Dla naklejki Kona... a naklejka GT jest zla???
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

sid - nie mozna przesadzac. ramki kony sa ok. nie sa zle. ale na pewno ramka roast to nie 2000 zl !! jak katalogowo. dlaczego do shreda - hmm mam duuzo kumpli jezdzacych na sztywnych konach. i ramy trzymaja dlugo i z nimi nic. rufusa- ma kone stuff i calkiem duzo i dlugo na niej skacze i sie sprawdza. dodatkowo sa w miare dobrze wykonane, moze i nie maja oszalamiajaco duzo miejsca na opone, ale maja np grubsze rury niz point. jakies te glowki "wieksze"

nie twierdze ze sa to niebo i ziemia. ale prezentuja sie lepiej. jednakze point - 400 zl. (i mniej)

ramka np kona roast - 2000 (!) zl. przesada. za te pieniadze jest duuuzo lepszych ram. i tu chyba rudno sie nie zgodzic.

ale JA nie zgadzam sie ze kony (sztywne) sa przecietne. naprawde fajne ramki, owszem na rynku ram jest dosc sporo (powedzmy) ale.
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

No u mnie na osiedlu jak wszyscy Ci którzy chcą kupić Chucera go naprawde kupią to bedzie jak z dragami np. w wawie (bo podobno tam sporo jest). u nas na osiedlu bedą co najmniej 2 Chucerzy 2.0 ( już jeden jest) =),
Bkillah nie dziwie Ci się że jesteś nim zachwycony to jest naprawde maszyna do katowania (oprócz amora). Jak uda mi sie sprzedać mojego bika to sobie kupie Chucera !!!!!!!!!!!!!!! to jest moje marzenie !!!!!!!! =)
SN@KE
Kontakt:

Cszywy ma racje i go popieram....

Post autor: SN@KE »

Ramki KONY sa fajne, co nie znaczy ze np. GT sa do dupy...

Mi ten CHucker tez sie podoba bo ma taka nieprzecietna ramke :D

Nie bierzcie mnie teraz za snoba, ale KONE Shred kupilem bo mi na tym forum all to doradzali i jestem zachwycony tym rowerkiem (moj pierwszy taki fajny), a kupilem go tez dlatego bo u mnie w miescie mam jako jedyny KONE :D

Wiec pozdrawiam i zycze milego katowania Chockerow
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=283640
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

eh no dlaczego sid - muwie dozbieraj do kony??

tak mowie. owszem. ale nie do drozej. do shreda ok. nie bede sie powtarzal dlaczego. sam porownaj te biki i bedziesz wiedzial dlaczego. kola na dm24 pod tarcze,truvativy korby, mnostwo innych.

inny przedzial cenowy niz chyker za 1600 fakt. ale do niego musisz jeszcze duzo zeczy wrzucic.

kona sgred jest jak dla mnie lepsza od gt za 2300. od acida za 2200. ma fajniejsze czesci. ramki - to wedle gustu. one mi pasuja, widzialem ich sporo, sporo kumpli je ma.

ale co ja bede pisal - o konie shred ostatnio bylo wiecej tematow niz o dragu na starym forom. (chyba...)

po prostu fajny rwoerek za jakby nie patrzec mala kase. (jak za rower do skokow)

hmm nie chce mi sie pisac sida zdania i tak nie zmienie :P
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
SiD
Kontakt:

Nie jest tak zle Krzywy :) Teraz sie z Toba zgodze - grunt to zdrowe i rozsadne podejcie do tematu. Kazdy ma prawo lubic kone, GT itd itp. No problem, ale jak zaczyna robic sie monopol na Kone to robi sie nudne, glupie i przede wszystkim niebezpieczne. Firma ktora nie boi si konkurentow pogarsza jakosc produktow itd itp. Ogulnie chodzi mi, zeby nie czcic Kone za firme i nie mowic, ze jest najlepsza, bo tak nie jest, a pozatym nie mam nic przeciwko Shredowi, czy stuffowi. Sa spoko. Mozna na nie zbierac bo sie podobaja (jak mi kolor), ale zeby czcic ta marke, to przesada! No ale Twoja wypowiedz Kzrywy byla rozsadna wiec sie z Toba zgadzam :)
Itemsokol
Kontakt:

Post autor: Itemsokol »

Tak jak QPA mówił (ziom z miasta) rowerek jest przecudny leciutki i zwinny fajnie sie lata chociaż ja mam kiere 560mm a tam jest duuuuużo większa :D i troche mi było dziwnie. Manual na tym rowerku to czysta przyjemność. Wygląd tez w kosmos. Jakbym miał hajc to bym go kupił. Warty swojej ceny. Jednynie kolor (niebieski) bym zmienił na czarny (ewentualnie biały) ale to jusz kwestia gustu.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=395641
Bkillah
Kontakt:

Post autor: Bkillah »

telefo - ja nie znaju , jak bede mial cyfrowke to zrobie. sklep na czeczota mongoose - znajdz w panoramie firm.
www.hcfr.pl !!
adi
Kontakt:

Post autor: adi »

gt to hujnia jak komuś pęknie taka "wybajerowana" ramka to go zaboli , ale mi pęk nie rockus ,ale już mi mówił kumpel który pracuje w sklepie rowerowym że rockusów tęz już dżo pękło.
ODPOWIEDZ