Już tak "kupuje" dumper od mniej więcej miesiąca ale w końcu zbliża się moment zakupu. Ze względu na to że to nie będzie mój jedyny wydatek do roweru szukam tańszych rozwiązań.
Pierwotnie miał być METEL R (RL nawet nie zmieściłby się do ramy,więc odpadł z góry), ale jakbym wziął METELA bez "R", czyli regulacji tłumienia powrotu to byłoby troszkę więcej na cóś innego.
I teraz pytanie, jak jest to fabrycznie ustawione, czy przy mojej niskiej wadze (niewiele ponad 6dych) i standardowej sprężynie nie będzie mnie wypieprzało za bardzo?
Ktoś jeździł, jak ten dumper odbija?
MANITOU METEL. Jak tłumienie powrotu?
-
- Kontakt:
Uwazam, ze az tak nie warto oszczedzac. Dla mnie niezbedne sa reg. kompresji i odbicia. Platformy i wszystkie te inne zabawki niezbyt , bo az tak tego nie odczuwam ( owszem fajna rzecz, ale ja sie nie scigam wiec az tak mi nie zalezy )
Bez regulowanej kompresji tez mozna przezyc, ale brak regulacji powrotu to moim zdaniem troche porazka, bo raz, ze kazdemu pasuje inaczej, a dwa, ze czesto po prostu przydaje sie ta regulacja pobawic.
Bez regulowanej kompresji tez mozna przezyc, ale brak regulacji powrotu to moim zdaniem troche porazka, bo raz, ze kazdemu pasuje inaczej, a dwa, ze czesto po prostu przydaje sie ta regulacja pobawic.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
-
- Kontakt:
Im wyzej sobie bedziesz stawial poprzeczke tym bardziej docenisz jakosc sprzetu. Moim zdaniem regulacja powrotu jest dosc wazna, zawsze bedziesz w stanie dostroic sobie prace zawieszenia pod charakterystyke terenu i jazdy. Roznica pomiedzy Metelem a Metelem RP (reg.platformy, tlumienia powrotu) to chyba okolo 200pln, czyli wychodzi po stowce za kazda z regulacji ;)
RP pracuje bardzo fajnie, zwykly Metel nie mam pojecia w kazdym razie nie bedziesz mogl z nim zbyt duzo pokombinowac. Na damperze nie ma raczej co oszczedzac, od tego zalezy w sumie praca zawieszenia i funkcjonalnosc bike.
RP pracuje bardzo fajnie, zwykly Metel nie mam pojecia w kazdym razie nie bedziesz mogl z nim zbyt duzo pokombinowac. Na damperze nie ma raczej co oszczedzac, od tego zalezy w sumie praca zawieszenia i funkcjonalnosc bike.
Sebas
..:: www.G3RIDERS.com ::..
..:: www.G3RIDERS.com ::..