Rdzewienie Draga

za0_DR/FR
Kontakt:

Post autor: za0_DR/FR »

Masta Blasta Głupi czy jaki. Przeciesz ramki sa specjalnie preparowane. Spójrz na ramki ns'a w stanie "surowym" jakos nie rdzewieją. Odpowiednie spreparowanie ramki i po kłopocie.

A zanim cos się zacznie dziać z ramka alu przez to że jest jakas ryska, to podejrzewam że szybciej nastapi zmęczenie materiały.
Dam dupy za gar zimnej zupy....
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

Masta Blasta nie uzywac ramy :D

on na pewno czyms juz jest zabezpieczona , lakiery , podklady itp bajery , jesli zobaczysz ze masz niezla obcierke do golej stali to nawet lakierem do paznokci zamaluj , jakis czas wytrzyma i bedzie ok , poza tym nie ma co sie tak przejmowac tym rdzewieniem ;]
www.mm-foto.pl
pozg-grzesiek
Kontakt:

Post autor: pozg-grzesiek »

wiedzialem ze na forach sa madrale ale zeby az takie :) ?! stary jak ci sie rama alu porysowala to ja musisz wywalic bo zaraz ci popeka w tych miejscach :). rozumiem ze koles zadajacy pytanie nie orientuje sie w temacie, nie wszyscy musza sie na wszystkim znac, ale czemu mu odpowiadaja i... nie wiem czy smiac sie czy plakac
birol
Kontakt:

Post autor: birol »

buahahaha aaaaaaaaaa gratuluje!! no tak.. zardzewieje... pffff
www.birol.prv.pl
www.hcfr.pl
Masta Blasta
Kontakt:

Post autor: Masta Blasta »

za0_DR/FR pisze:Masta Blasta Głupi czy jaki. Przeciesz ramki sa specjalnie preparowane. Spójrz na ramki ns'a w stanie "surowym" jakos nie rdzewieją. Odpowiednie spreparowanie ramki i po kłopocie.

A zanim cos się zacznie dziać z ramka alu przez to że jest jakas ryska, to podejrzewam że szybciej nastapi zmęczenie materiały.
wookie85 pisze:Masta Blasta nie uzywac ramy :D

on na pewno czyms juz jest zabezpieczona , lakiery , podklady itp bajery , jesli zobaczysz ze masz niezla obcierke do golej stali to nawet lakierem do paznokci zamaluj , jakis czas wytrzyma i bedzie ok , poza tym nie ma co sie tak przejmowac tym rdzewieniem ;]
TaAa preparowane to może i ns'y w stanie sórowym sa, ale mój dm nie jest w stanie sórowym (chyba ze w miejscu grawery) i zeby was zaskończyć po jeździe snieg/deszcz na drugi dzień w miejscu grawery na dolnym trujkącie miałem zacieki z rdzy :/ chyba zakleje te grawery izolacją albo lakier bezbarwny...
[S] single track 24' camuflage + ns coster + DT etc/71rap
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

pokryjcie tego draga miodem, albo smołą to napewno nic mu sie nie stanie (mumifikacja):D
albo zrobcie takie okładziny ze słomy jak na młode drzewka sie daje:D
www.feel-free.pl
PawianBiker
Kontakt:

Post autor: PawianBiker »

jak kiedys spadłem na murek i miałęm wyrwe w lakierze pjechałem do sklepu i koleś powiedział że mam ten zerwany lakier dto alu pokrys lakierem po paznokcii bezbrawnym i tyle bo alu zanim sie on to chyba nazwał utleni to juz nie bedzie tej ramy wiec spoks:D
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
birol
Kontakt:

"po jeździe snieg/deszcz na drugi dzień w miejscu grawery na dolnym trujkącie miałem zacieki z rdzy :/ chyba zakleje te grawery izolacją albo lakier bezbarwny..."

no to masz rame ze stopu aluminium o ktorym pierwszy raz slysze, bo nie slyszalem jeszze o aluminium ktore rdzewieje...

to jest wrecz niemozliwe!! rdza=tlenek żelaza wiec nierealne zeby aluminium zardzewialo! conajwyzej moze zaśniedziec.

Trace wiare w chocby sladowa inteligencje coponiektorych z tego forum..
www.birol.prv.pl
www.hcfr.pl
Masta Blasta
Kontakt:

birol pisze:"po jeździe snieg/deszcz na drugi dzień w miejscu grawery na dolnym trujkącie miałem zacieki z rdzy :/ chyba zakleje te grawery izolacją albo lakier bezbarwny..."

no to masz rame ze stopu aluminium o ktorym pierwszy raz slysze, bo nie slyszalem jeszze o aluminium ktore rdzewieje...

to jest wrecz niemozliwe!! rdza=tlenek żelaza wiec nierealne zeby aluminium zardzewialo! conajwyzej moze zaśniedziec.

Trace wiare w chocby sladowa inteligencje coponiektorych z tego forum..
To ja Ci przywróce wiare mam DM DirtStreet on jest CR-MO ; ) 100%STALOWYyy
myszek
Kontakt:

Post autor: myszek »

Masta Blasta oj cos przesadzasz fakt ze to grawerowane, ale nie do surowej stali, a wiem bo sie wyjebalem jakis czas temu i mem meeeeega obdarciev na lakierze i grawerowanym www.dangerousmike.com ( tylni trojkat ).. do surowego czyi CZARNEJ/GRAFITOWEJ stali...to co oni nazywaja grawerowaniem to jest do powierzchni podkladu ( albo do surowego.a potem maluja podklad jeszcze raz ), mysle ze nie ma sie co martwic ze to rdza.
ten koleś pode mną to ***** :D:D
birol
Kontakt:

buaha "To ja Ci przywróce wiare mam DM DirtStreet on jest CR-MO ; ) 100%STALOWYyy" no fakt dm dirtstreet jest stalowy :P pomylilem z dualslalomem :) ale drag jest z alu i on nie zardzewieje!! tak jak zadna ina rama z alu.
www.birol.prv.pl
www.hcfr.pl
Dr@gstar2005
Kontakt:

Post autor: Dr@gstar2005 »

FAkt że w Dragstarach jest lipny lakier ale aluinium jak aluminium nie rdzewieje ;D
Amator DH
Kontakt:

Post autor: Amator DH »

Piter_TL No jak się tak boisz i dbasz to jest jeszcze takie coś: farba podkładowa (popularna minia) i na to lakier albo nalepka...wsio.
Aha: w motoryzacyjnych skl. możesz patrzeć. Ja nawet słyszałem że ludzie na zime do ramy fluidol (do konserwacji profili) wstrzykują.Zastanawia mnie to. Ale na zimne może dmuchają...
www.forumrowerowe.com
Masta Blasta
Kontakt:

myszek pisze:Masta Blasta oj cos przesadzasz fakt ze to grawerowane, ale nie do surowej stali, a wiem bo sie wyjebalem jakis czas temu i mem meeeeega obdarciev na lakierze i grawerowanym www.dangerousmike.com ( tylni trojkat ).. do surowego czyi CZARNEJ/GRAFITOWEJ stali...to co oni nazywaja grawerowaniem to jest do powierzchni podkladu ( albo do surowego.a potem maluja podklad jeszcze raz ), mysle ze nie ma sie co martwic ze to rdza.
masz DM'a dirtstryta? czy DS 3.0? na moim to raczej nie grawera tylko wypiaskowane napisy do surowej stali są...wydaje mi sie ze nie widziałeś tych grawer w dm;ie
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

hmm powiedzcie mi bo mam plastikowe manetki, czy one nie zardzewieją?
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
jalukasz
Kontakt:

Post autor: jalukasz »

ostrooo... No ja myślałem ze aluminium nie rdzewieje... no nic teraz nie bede jezdził w zime na roweryku bo w lato bedzie zardzewiały<hehehe>
PeAcE for aLL
Masta Blasta
Kontakt:

a czy kolce w oponach z kolcami ; P zardzewieją jak będe po sniegu jeździł ?:D:D:
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

nie, jeśli przed każdą jazdą posmarujesz je wazeliną :P
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
pitikuku
Kontakt:

Post autor: pitikuku »

Kutfa ale dzwony z was. ALU NIE RDZEWIEJE!!! Pokrywa się co prawda cieniutką matową warstwą tlenku glinu ale warstwa ta jest nieprzepuszczalna dla powietrza i to powoduje zatrzymanie procesu. W żelazie tlenek jest porowaty i rdzewieje w głąb. W końcu jak myślicie dlaczego tlenek glinu stosuje się jako składnik tarcz szlifierskich - BO TO NAJTWARDSZY MINERAŁ. I nie pierdzielić farmazonów jak się komuś coś wydaje to niech zachowa dla siebie albo poszuka i potem pisze.
Rząd cię olewa? Straciłeś żonę? Przestań pier..... pompuj oponę :)
ODPOWIEDZ