Rdzewienie Draga
Masta Blasta Głupi czy jaki. Przeciesz ramki sa specjalnie preparowane. Spójrz na ramki ns'a w stanie "surowym" jakos nie rdzewieją. Odpowiednie spreparowanie ramki i po kłopocie.
A zanim cos się zacznie dziać z ramka alu przez to że jest jakas ryska, to podejrzewam że szybciej nastapi zmęczenie materiały.
A zanim cos się zacznie dziać z ramka alu przez to że jest jakas ryska, to podejrzewam że szybciej nastapi zmęczenie materiały.
Dam dupy za gar zimnej zupy....
Masta Blasta nie uzywac ramy :D
on na pewno czyms juz jest zabezpieczona , lakiery , podklady itp bajery , jesli zobaczysz ze masz niezla obcierke do golej stali to nawet lakierem do paznokci zamaluj , jakis czas wytrzyma i bedzie ok , poza tym nie ma co sie tak przejmowac tym rdzewieniem ;]
on na pewno czyms juz jest zabezpieczona , lakiery , podklady itp bajery , jesli zobaczysz ze masz niezla obcierke do golej stali to nawet lakierem do paznokci zamaluj , jakis czas wytrzyma i bedzie ok , poza tym nie ma co sie tak przejmowac tym rdzewieniem ;]
www.mm-foto.pl
-
- Kontakt:
wiedzialem ze na forach sa madrale ale zeby az takie :) ?! stary jak ci sie rama alu porysowala to ja musisz wywalic bo zaraz ci popeka w tych miejscach :). rozumiem ze koles zadajacy pytanie nie orientuje sie w temacie, nie wszyscy musza sie na wszystkim znac, ale czemu mu odpowiadaja i... nie wiem czy smiac sie czy plakac
-
- Kontakt:
za0_DR/FR pisze:Masta Blasta Głupi czy jaki. Przeciesz ramki sa specjalnie preparowane. Spójrz na ramki ns'a w stanie "surowym" jakos nie rdzewieją. Odpowiednie spreparowanie ramki i po kłopocie.
TaAa preparowane to może i ns'y w stanie sórowym sa, ale mój dm nie jest w stanie sórowym (chyba ze w miejscu grawery) i zeby was zaskończyć po jeździe snieg/deszcz na drugi dzień w miejscu grawery na dolnym trujkącie miałem zacieki z rdzy :/ chyba zakleje te grawery izolacją albo lakier bezbarwny...wookie85 pisze:Masta Blasta nie uzywac ramy :D
[S] single track 24' camuflage + ns coster + DT etc/71rap
-
- Kontakt:
jak kiedys spadłem na murek i miałęm wyrwe w lakierze pjechałem do sklepu i koleś powiedział że mam ten zerwany lakier dto alu pokrys lakierem po paznokcii bezbrawnym i tyle bo alu zanim sie on to chyba nazwał utleni to juz nie bedzie tej ramy wiec spoks:D
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
"po jeździe snieg/deszcz na drugi dzień w miejscu grawery na dolnym trujkącie miałem zacieki z rdzy :/ chyba zakleje te grawery izolacją albo lakier bezbarwny..."
no to masz rame ze stopu aluminium o ktorym pierwszy raz slysze, bo nie slyszalem jeszze o aluminium ktore rdzewieje...
to jest wrecz niemozliwe!! rdza=tlenek żelaza wiec nierealne zeby aluminium zardzewialo! conajwyzej moze zaśniedziec.
Trace wiare w chocby sladowa inteligencje coponiektorych z tego forum..
no to masz rame ze stopu aluminium o ktorym pierwszy raz slysze, bo nie slyszalem jeszze o aluminium ktore rdzewieje...
to jest wrecz niemozliwe!! rdza=tlenek żelaza wiec nierealne zeby aluminium zardzewialo! conajwyzej moze zaśniedziec.
www.birol.prv.pl
www.hcfr.pl
www.hcfr.pl
-
- Kontakt:
To ja Ci przywróce wiare mam DM DirtStreet on jest CR-MO ; ) 100%STALOWYyybirol pisze:"po jeździe snieg/deszcz na drugi dzień w miejscu grawery na dolnym trujkącie miałem zacieki z rdzy :/ chyba zakleje te grawery izolacją albo lakier bezbarwny..."
Masta Blasta oj cos przesadzasz fakt ze to grawerowane, ale nie do surowej stali, a wiem bo sie wyjebalem jakis czas temu i mem meeeeega obdarciev na lakierze i grawerowanym www.dangerousmike.com ( tylni trojkat ).. do surowego czyi CZARNEJ/GRAFITOWEJ stali...to co oni nazywaja grawerowaniem to jest do powierzchni podkladu ( albo do surowego.a potem maluja podklad jeszcze raz ), mysle ze nie ma sie co martwic ze to rdza.
ten koleś pode mną to ***** :D:D
-
- Kontakt:
Piter_TL No jak się tak boisz i dbasz to jest jeszcze takie coś: farba podkładowa (popularna minia) i na to lakier albo nalepka...wsio.
Aha: w motoryzacyjnych skl. możesz patrzeć. Ja nawet słyszałem że ludzie na zime do ramy fluidol (do konserwacji profili) wstrzykują.Zastanawia mnie to. Ale na zimne może dmuchają...
Aha: w motoryzacyjnych skl. możesz patrzeć. Ja nawet słyszałem że ludzie na zime do ramy fluidol (do konserwacji profili) wstrzykują.Zastanawia mnie to. Ale na zimne może dmuchają...
www.forumrowerowe.com
-
- Kontakt:
masz DM'a dirtstryta? czy DS 3.0? na moim to raczej nie grawera tylko wypiaskowane napisy do surowej stali są...wydaje mi sie ze nie widziałeś tych grawer w dm;iemyszek pisze:Masta Blasta oj cos przesadzasz fakt ze to grawerowane, ale nie do surowej stali, a wiem bo sie wyjebalem jakis czas temu i mem meeeeega obdarciev na lakierze i grawerowanym www.dangerousmike.com ( tylni trojkat ).. do surowego czyi CZARNEJ/GRAFITOWEJ stali...to co oni nazywaja grawerowaniem to jest do powierzchni podkladu ( albo do surowego.a potem maluja podklad jeszcze raz ), mysle ze nie ma sie co martwic ze to rdza.
-
- Kontakt:
Kutfa ale dzwony z was. ALU NIE RDZEWIEJE!!! Pokrywa się co prawda cieniutką matową warstwą tlenku glinu ale warstwa ta jest nieprzepuszczalna dla powietrza i to powoduje zatrzymanie procesu. W żelazie tlenek jest porowaty i rdzewieje w głąb. W końcu jak myślicie dlaczego tlenek glinu stosuje się jako składnik tarcz szlifierskich - BO TO NAJTWARDSZY MINERAŁ. I nie pierdzielić farmazonów jak się komuś coś wydaje to niech zachowa dla siebie albo poszuka i potem pisze.
Rząd cię olewa? Straciłeś żonę? Przestań pier..... pompuj oponę :)