Ojciec Dyrektor i jego przykazania :)

piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

mikael-smieszysz mnie i draznisz zarazem.co do owych stenogramow-nie czytalem,dlatego zapytalem.
Co do umowy z Norwegia-ja nie bronie SLD bo spartolili sprawe.Powinni poplynac,ale to Polska wlasnie.
Co do zmiany frontu-czy partia zmienila zdanie?Nie zauwazylem.Jednostka to nie partia.Prezydent Poznania zabronil koniec,kropka.Wg mnie zle zrobil.
Ale jak widze Tobie nadal nie pasuje,bo przeciez jakby pozwolil tez bylo by zle...
"a zostanie Marszałkiem Sejmu łaczy sie ze sprawowaniem w teori najwyszje roli w państwie koło Prezydenta, przed Premierem." -no wlasnie,w teorii.
Pewnie ze nic nie wiem,ale Ty,wszechwiedzacy,wielki mikael,dalej nie odpowiedziales na moje pytania.
A co do rzeczonych surowcow-moze to do Ciebie nie dociera,ale pomysl-Polska pozre sie z Rosja,Rosja odetnie rope,i co wtedy?Im mniej posrednikow tym bezpieczniej.

Jezusie,Maryjo-Rydzyk ma marne mozliwosci na bycie autorytetem?Dyc to herezja!!Czy dla rzeszy sluchaczy nie jest wszakze najwyzszym autorytetem??
A po za tym obiektywni eksperci do RM sie raczej nie zapedzaja,bo popsuli by sobi opinie.

P.S.Moglbys pisac jednego posta a nie 3?
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

Nie, bo jeden post będzie za długi żeby sie go czytało bez bolących oczu
Dwa, Rosja nie odetnie gazu do Polski bo przez Polske płynie gaz dla prawie całej Europy- i mogli by na tym zbankrutowac. A zresztą, jeśli jest coś prawdy w oficjalnych doktrynach UE , to przecież wszyscy jesteśmy "jednoscią gospodarczą" i sprawy energetyczne jednego z członków sa sprawami ogółu- czy w takim wyapdku budowanie sobie koło dupy Polski rurociagu jest fair? chyba nie- a jak my próbujemy np wzisć udział w wojnie w Iraku na własną ręke ( co uważam za głupote) to cała Europa jest oburzona tą "sprzecznościa interesów" Zresztą stary zobacz do jakiego wniosku sam dochodzisz- chodziło o obalenie teorii motomyszy, żę Niemcom zależy na interesach Polski, a Ty , co nieuniknione, pośrednio sam pomogłes mi to obalić. Prawda w oczy kole i tyle
mikael
Kontakt:

A mi chodzi o to zę Rydzyak nie bedzie nigdy NARODWOYM autorytetem, bo przeciez chyba jako młdozi ludzie, którz w przyszłosci mamy wyeriać jakieś wpłwywy na ten kraj jednoznacznie określamy nasz stosunke do niego jako "głeboko wewnątrz-dupny":D Wiec na tym polega jego megalomania- pierdoli trzy po trzy, słuchają go babcie a jemu sie wydaje że cały kraj trzesie przed nim portkami.No
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

mikael co do tych twoich "expertów" w RM....poczytaj to co zamieściłem na 1-szej stronie....to fakty.....tacy tam ludzie pracują , i autentycznie tak traktują ludzi!!!!!
drit26
Kontakt:

Post autor: drit26 »

ten post zmieni juz swoje oblicza
RyyS
Kontakt:

Post autor: RyyS »

dhcyc - ciesze sie, ze obejrzales... i mam prosbe, rozpowszechniaj to jak najwiekszej ilosci ludzi bo to duzo tlumaczy
mikael
Kontakt:

a swoja droga stworzylismy jeden z najpowazniejszych tematow na tym forum hehe:) i dobrze. A dragon- w tym radiu nie pracują ekspierci, tylko sobie do nich dzwonią, a zadzwonić mozę kazdy oszołom- ostatnio jakiś ***** tłuamczył zę na 90-paru % powierzchni Polski są złoża geotermalne:D szkoda że zadne badania nie chcą tego potwierdzić:) Ale czasem , powtarzam CZASEM zadzwoni ktoś ciekawy, i przyanjmniej go nei wytną:)
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

mikael
mikael pisze: nawet najgłupszym radiu zdarzaja sie FAJNE audycje- te które są otwarte, gdize biora udział eksperci czy tez słuchacze
....jak juz pisałem....poczytaj sobie na 1-szej stronce o tych "expertach"
piotrex
Kontakt:

Mikael-moj post nie mial na celu wyrazenie przychylnosci ktorejkolwiek stronie,tylko wyrazenie mojego pogladu na cala sprawe.
Tak w ogole to wydaje mi sie ze nie ma co przesadzac z przychylnoscia Niemiec wobec Polski,bo zbyt mocna zlotowka powoduje ze przestaja sie oplacac inwestycje finansowane w euro,dolarach i innych,normalnie mocniejszych,walutach.Dlatego tez w interesie Polski jest sztuczne obnizanie zbyt mocnej zlotowki,co mialo miejsca kilka miesiecy temu kiedy dolar doszedl do 3zl chyba...w kazdym razie byl bardzo tani.
Z drugiej strony nie ma co demonizowac z tym ze Niemcy chca nas oslabic i zafundowac nam kolejny rozbior bo wtedy ich kraj zalalaby fala imigrantow i ogolnie odczuli by to niezbyt przyjemnie.W zwiazku z tym mysle ze w ich interesie jest Polska stabilna finansowo,ale na takim poziomie,zeby oplacalne byly inwestycje.
mikael
Kontakt:

w interesie niemców jest Polska słąba i skorumpowana, pełna specjalnych stref ekonomicznych, stanowiaca zapore dla wschodu, a zarazem peryferie Europy gdzie cały tani i tandetny szajs można upchnać- tanie samochody, tanie żarcie, tanie produkty stricte konsumpcyjne. A mocna Polska nigdy nie była, nie jest i nie bedzie czymś co mogłoby Niemcom przynieśc jakiekolwiek korzysc. BO jakby u nas był dobrobyt, to by robole nie przyjeżdzały robic za niemców ponizej minimum socjalnego na emeryturki dla emerytowanych ss manów. Mam sporo znajomych niemców, nie mówie że CI ludzie są źli- tu tylko chodzi o cynizm polityki, gdize nie ma mmiejsca na sentymenty- zawsze lepiej jest meić sąsiadów słąbych a stabilnych i podporzadkowanych jakims instytucjom- najlepiej UE, i do tego od nich zależnych.
mikael
Kontakt:

i wiem że tój post nie miał zamiaru postawic cie po czyjejkolwiek stronie, ale postawił cie po stronei racjonalnych argumentów które sam zaczałeś wyciagać z kontekstu. Tyle
piotrex
Kontakt:

mikael-dodaj sobie do tego jeszcze ze Polska od czasow miedzywojennych traktowana byla jako strefa buforowa miedzy Rosja a Zachodem.Dlatego nei wydaje mi sie zeby w interesie zachodu byla Polska slaba.Mocna rowniez nie-mysle ze Polska wg zachodu powinna byc czyms posrednim.

Jedna prosba-i wiem że tój post nie miał zamiaru postawic cie po czyjejkolwiek stronie, ale postawił cie po stronei racjonalnych argumentów które sam zaczałeś wyciagać z kontekstu.-tego typu teksty sobie daruj.Bo brzmia jak slogany wyborcze.
mikael
Kontakt:

to znaczy ze w sloganach wyborczych jest coś z prawdy:D socjotechniki hehe. A na serio to chbya nie chcemy byc Polską taką średnią, ani mocna ani słabą? Tacy jak chcieli inni byliśmy przed zaborami i wiadomo jak to sie skońćżyło. Polityka powinna byc na własne podwórko a nie na czyjeś wzroce czy rady. Tyle
drit26
Kontakt:

Post autor: drit26 »

lole i tyle
mikael
Kontakt:

chciałem w tym miejscu pogratulować Ci Filipie najwnoszego pomysłu PO dot. sprawy becikowego- naprawde miło byc zwolennikiem partii któa anwet Ciebie potrafi zaskoczyć:) ale spokojnie, nie było pieniezy na becikowe dla najbiedniejszych, to na pewno teraz pan rokita wie skad wziasc pieniaze dla wszystkich amtek +1000 wiecej dla najbiedniejszych:) brawo, razem z giertychem mogą założyć klub domorosłych miłośników ekonomi:) a raczej wydział " jak jeszcze zaszkodzić rządowi" brawo, naprwde brawo
Pedro 47
Kontakt:

Post autor: Pedro 47 »

http://www.cfaniacy.com/pko/tswr.html

Miłego grania o ile nie było :P
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
ODPOWIEDZ