Tarcza 180 do Manitou
Tarcza 180 do Manitou
witam
czy potrzebny jest adapter aby móc zamontowac kamulec hayes z tarcza 180 do manitou splice (mocowanie PM), jeśli nie to jak inaczej załozyc?
prosze o konkretne odpowiedzi.
pozdr.
czy potrzebny jest adapter aby móc zamontowac kamulec hayes z tarcza 180 do manitou splice (mocowanie PM), jeśli nie to jak inaczej załozyc?
prosze o konkretne odpowiedzi.
pozdr.
Cholera, chyba faktycznie nie ma takiego adaptera... Tzn. ogolnie pewnie jest, ale w Polsce raczej ciezko bedzie kupic. Moze Avid ma w ofercie (czesto ich hamulce maja tarcze 180, a ich adaptery sa w wielu sklepach)?
Ale co do tarczy 8" to fakt - warto zainwestowac. Ale z drugiej strony - z taka tarcza Splice bedzie po miesiacu do wymiany, bo zlapie gigantyczne luzy :/ Ze 180-ka moze ze 2 miesiace wytrzyma ;)
A pilowanie adaptera to maaaarny pomysl. A wlasciwie niewykonalny.
Ale co do tarczy 8" to fakt - warto zainwestowac. Ale z drugiej strony - z taka tarcza Splice bedzie po miesiacu do wymiany, bo zlapie gigantyczne luzy :/ Ze 180-ka moze ze 2 miesiace wytrzyma ;)
A pilowanie adaptera to maaaarny pomysl. A wlasciwie niewykonalny.
Ja w tym roku sladalem rowerek i podobny problem mialem. Kupilem sobie manitou splice elite i mialem tarcze balack boxa 200.Próbowałem kupić odpowiedni adapter ale nie udało mi sie:( Przez netbike kupilem jakis inny ktory byl za maly. Wrzuciłem miedzy adapter a amora po dwie nakretki i dalem wiekesze sroby. I po problemie. Narazie wszystko sie elegancko trzyma.
No to piszesz nie na temat, bo mowa o Hayesach, ktore maja inne mocowanie...
Ale tak od siebie, musze Ci pogratulowac, ze udalo Ci sie BB zamontowac do Manitou. Ja jak kupilem Shermana, to musialem zmienic BB na hamulec z mocowaniem PM, bo NIGDZIE w Polsce nie dalo sie kupic odpowiedniego adaptera... :/
Ale tak od siebie, musze Ci pogratulowac, ze udalo Ci sie BB zamontowac do Manitou. Ja jak kupilem Shermana, to musialem zmienic BB na hamulec z mocowaniem PM, bo NIGDZIE w Polsce nie dalo sie kupic odpowiedniego adaptera... :/
Hm, na pewno...? :| Gdyby tak bylo, to zeby zamontowac Julie w swoim Monsterze potrzebowalbys tarczy 9" :P Wprawdzie to Ty masz Julie, a nie ja, ale wydaje mi sie, ze bez adaptera pasuje ona do tarczy 6".Rocky pisze:jak ne chcesz adapterów i podkładek kupujesz hampel Magura Julia i po sprawie przód oczywiście pod mocowanie manitou
i masz 180mm tarcze ;]
co nie wooyek :D
magura wymiata;]