Otwieranie paczki pobraniowej ?
Otwieranie paczki pobraniowej ?
Witam, poczta polska twierdzi, że przed zapłaceniem za paczkę pobraniową można na poczcie ją komisyjnie ( cokolwiek to znaczy ) otworzyć i sprawdzić jej zawartość. Przynajmniej mailem to potwierdzili. Teraz pytanie czy ktoś to sprawdzał w praktyce i czy nie ma z tym problemów ?
Idzie do mnie paczka z ogłoszenia i raczej zaufania co do zawartości nie mam żadnego. Będę się starał o otwarcie przy urzędniku poczty ale nie wiadomo czy im się bedzie chciało albo czegoś nie wymyślą.
Idzie do mnie paczka z ogłoszenia i raczej zaufania co do zawartości nie mam żadnego. Będę się starał o otwarcie przy urzędniku poczty ale nie wiadomo czy im się bedzie chciało albo czegoś nie wymyślą.
raz miałem taką sytuacje, i chyba w najlepszy sposob to zrobil
pan od paczek juz mnie poznal dosc dobrze, wiec gdy przyszla ta paczka za pobraniem ( o pobraniu ok 1500zł) poprosiłem go ,żebym otworzyl i sprawdził co jest w srodku, obejrzal itp, jesli bedzie ok to biore od razu, jeśli nie to zaklejam paczke w miare tak jak było , koleś wypisuje awizo a ja nie odbieram paczki :)
jednak w moim wypadku było wszystko ok...
pozdro
pan od paczek juz mnie poznal dosc dobrze, wiec gdy przyszla ta paczka za pobraniem ( o pobraniu ok 1500zł) poprosiłem go ,żebym otworzyl i sprawdził co jest w srodku, obejrzal itp, jesli bedzie ok to biore od razu, jeśli nie to zaklejam paczke w miare tak jak było , koleś wypisuje awizo a ja nie odbieram paczki :)
jednak w moim wypadku było wszystko ok...
pozdro
Kupie połamane bombery, części do nich, pisać na gg...
Z tego co wiem to nie ma takiej mozliwosci zeby otworzyc. Przynajmniej ja mialem tak na poczcie. Odbieralem paczke, przerzutke a dostalem w pudelku mogacym pomiescic kask. Pytam sie czy moge otworzyc przy pracownikach pudelko z racji iz nie jestem przekonany czy jest to to co zamowilem. Pani mi odmowila i poprosila zebym sie skontaktowal telefonicznie z osoba ktora mi to wysylala w celu potwierdzenia LOL - przeciez norma ze koles ktory wyslal mi cegle nie powie mi "Przepraszam, przyznaje sie wyslalem Panu cegle" Nie wiem czy moj przypadek byl odrebny czy nie ale z tego co zrozumialem paczek nie mozna otwierac.
n0 ridE n0 fUN
Takie coś dostałem w mailu od PP:
"Szanowny Panie
Poczta Polska od 01.01.2006 r. umożliwia sprawdzenie zawartości przesylki pobraniowej przed uiszczeniem opłaty - więcej informacji na ten temat uzyska Pan pod adresem uslugi.pocztowe@poczta-polska.pl
Z poważaniem
--
Kamila Rudnik
Departament Marketingu Korporacyjnego
Dyrekcja Generalna Poczty Polskiej"
"Szanowny Panie
Poczta Polska od 01.01.2006 r. umożliwia sprawdzenie zawartości przesylki pobraniowej przed uiszczeniem opłaty - więcej informacji na ten temat uzyska Pan pod adresem uslugi.pocztowe@poczta-polska.pl
Z poważaniem
--
Kamila Rudnik
Departament Marketingu Korporacyjnego
Dyrekcja Generalna Poczty Polskiej"
lol ale napisali mu ze mozna :/
a mi jak amora kupowalem tez nie dali otworzyc... tzn mowili ze regulaminowo nie mozna, ale ostatecznie kobieta jako znajoma babci z ktora bylem stwierdzila zeby otworzyl a jak cos bedzie nie tak to bedziemy myslec :| no ale wszystko bylo 'w porzadku', juz mniejsza z tym -.-
a mi jak amora kupowalem tez nie dali otworzyc... tzn mowili ze regulaminowo nie mozna, ale ostatecznie kobieta jako znajoma babci z ktora bylem stwierdzila zeby otworzyl a jak cos bedzie nie tak to bedziemy myslec :| no ale wszystko bylo 'w porzadku', juz mniejsza z tym -.-
http://bodzio.pinkbike.com/
zloty chciałbyś tak z firmami kurierskimi......swojego czasu przyszedł mi amor DHL....a że mnie akurat w domu nie było, to się musiałem zgłosić do nich....no i oczyiście na miejscu od razu mówię że chce sprawdzić zawartość paczki bo nie jestem jej pewien a kobieta mi na to że nie ma takiej możliwości.......po rozmowie, kłutni, ostrej wymianie zdań wkońcu się zgodzili....także jeżeli chodzi o firmy kurierskie to też trzeba się najpier dowiedzieć czy istnieje takowa możliwość
w regulaminie firm kurierskich nie ma czegoś takiego jak sprawdzenie paczki przed zapłatą. Od początku tego roku Poczta Polska wprowadziła nową usłyugę, kóra umożliwia otwarcie paczki i sprawdzenie zawartości, koszt 5 zł, ale paczkę odbierasz na poczcie, czyli listonosz przyniesie CI tylko awizo, a w urzędzie otwierasz paczkę przy urzędniku pocztowym.
Zadowoleni klienci i dobre ceny ...
www.rowerowy.com
... na maile odpowiadamy zawsze
www.rowerowy.com
... na maile odpowiadamy zawsze
http://www.poczta-polska.pl/aktualnosci.php?id=386
"W ramach nowej usługi wprowadziliśmy dodatkową możliwość sprawdzenia zawartości przesyłki przez odbiorcę wraz z uzyskaniem dowodu tego sprawdzenia i przekazaniem go nadawcy."
"W ramach nowej usługi wprowadziliśmy dodatkową możliwość sprawdzenia zawartości przesyłki przez odbiorcę wraz z uzyskaniem dowodu tego sprawdzenia i przekazaniem go nadawcy."
kupowałem raz kumplowi na allegro fona i dla pewności zgodziłem się na poczte kurierską z ubezpieczeniem koszt przesyłki 35 zeta. gościu przyjechał na umówioną godzine i nie odjechał dopuki nie dałem kasy i nie otwarłem poczki sprawdzając skrupulatnie czy nawet jest instrukcja obsługi fona - troszke kosztuje ale pewność jest no chyba że sie zdaży tak jak u Dragon-kr
http://www.pinkbike.com/photo/op=view&image=716501
noo niby że można... ale to jest **** prawda.. z rok temu przychodze odebrać amortyzator na poczcie za pobraniem.. przychodze prosze o to komisyjne rozpakowanie tej paczki i nawet powiedzialem ze dodatkowo dopłace za to..a oni mi na to ze takiej mozliwosci nie ma ehh.. wkoncu sie wkurwilem i wziąłem.. na szczescie w srodku byl amortyzator;p
-
- Kontakt: