Otwieranie paczki pobraniowej ?

seb
Kontakt:

Otwieranie paczki pobraniowej ?

Post autor: seb »

Witam, poczta polska twierdzi, że przed zapłaceniem za paczkę pobraniową można na poczcie ją komisyjnie ( cokolwiek to znaczy ) otworzyć i sprawdzić jej zawartość. Przynajmniej mailem to potwierdzili. Teraz pytanie czy ktoś to sprawdzał w praktyce i czy nie ma z tym problemów ?

Idzie do mnie paczka z ogłoszenia i raczej zaufania co do zawartości nie mam żadnego. Będę się starał o otwarcie przy urzędniku poczty ale nie wiadomo czy im się bedzie chciało albo czegoś nie wymyślą.
mlody_dh
Kontakt:

Post autor: mlody_dh »

raz miałem taką sytuacje, i chyba w najlepszy sposob to zrobil

pan od paczek juz mnie poznal dosc dobrze, wiec gdy przyszla ta paczka za pobraniem ( o pobraniu ok 1500zł) poprosiłem go ,żebym otworzyl i sprawdził co jest w srodku, obejrzal itp, jesli bedzie ok to biore od razu, jeśli nie to zaklejam paczke w miare tak jak było , koleś wypisuje awizo a ja nie odbieram paczki :)

jednak w moim wypadku było wszystko ok...

pozdro
Kupie połamane bombery, części do nich, pisać na gg...
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

Z tego co wiem to nie ma takiej mozliwosci zeby otworzyc. Przynajmniej ja mialem tak na poczcie. Odbieralem paczke, przerzutke a dostalem w pudelku mogacym pomiescic kask. Pytam sie czy moge otworzyc przy pracownikach pudelko z racji iz nie jestem przekonany czy jest to to co zamowilem. Pani mi odmowila i poprosila zebym sie skontaktowal telefonicznie z osoba ktora mi to wysylala w celu potwierdzenia LOL - przeciez norma ze koles ktory wyslal mi cegle nie powie mi "Przepraszam, przyznaje sie wyslalem Panu cegle" Nie wiem czy moj przypadek byl odrebny czy nie ale z tego co zrozumialem paczek nie mozna otwierac.
n0 ridE n0 fUN
seb
Kontakt:

Takie coś dostałem w mailu od PP:

"Szanowny Panie

Poczta Polska od 01.01.2006 r. umożliwia sprawdzenie zawartości przesylki pobraniowej przed uiszczeniem opłaty - więcej informacji na ten temat uzyska Pan pod adresem uslugi.pocztowe@poczta-polska.pl

Z poważaniem

--
Kamila Rudnik
Departament Marketingu Korporacyjnego
Dyrekcja Generalna Poczty Polskiej"
zloty
Kontakt:

Post autor: zloty »

Paczke owszm można otworzyc ale dopiero jak sie zapłaci <lol>. Poczta polska nigdy niepozwalała otwierać paczek (przynajmniej oficjalnie) dlatego jak sie kupuje coś droższego to lepiej jest sobie kurierem ją wysłąć bo tam paczka jest odrazu ubezpiegona i mozna ją sobie przy kurierze otworzyć :).
LinksFR
Kontakt:

Post autor: LinksFR »

lol ale napisali mu ze mozna :/
a mi jak amora kupowalem tez nie dali otworzyc... tzn mowili ze regulaminowo nie mozna, ale ostatecznie kobieta jako znajoma babci z ktora bylem stwierdzila zeby otworzyl a jak cos bedzie nie tak to bedziemy myslec :| no ale wszystko bylo 'w porzadku', juz mniejsza z tym -.-
http://bodzio.pinkbike.com/
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

zloty chciałbyś tak z firmami kurierskimi......swojego czasu przyszedł mi amor DHL....a że mnie akurat w domu nie było, to się musiałem zgłosić do nich....no i oczyiście na miejscu od razu mówię że chce sprawdzić zawartość paczki bo nie jestem jej pewien a kobieta mi na to że nie ma takiej możliwości.......po rozmowie, kłutni, ostrej wymianie zdań wkońcu się zgodzili....także jeżeli chodzi o firmy kurierskie to też trzeba się najpier dowiedzieć czy istnieje takowa możliwość
za0_DR/FR
Kontakt:

Post autor: za0_DR/FR »

LinksFR A keidy amoraka kupowaeś. Bo o ile dobrze zauwazyłem to możłiwość sprawdzenia paczki jest dopiero od 1 stycznia 2006 roku.
Dam dupy za gar zimnej zupy....
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel »

w regulaminie firm kurierskich nie ma czegoś takiego jak sprawdzenie paczki przed zapłatą. Od początku tego roku Poczta Polska wprowadziła nową usłyugę, kóra umożliwia otwarcie paczki i sprawdzenie zawartości, koszt 5 zł, ale paczkę odbierasz na poczcie, czyli listonosz przyniesie CI tylko awizo, a w urzędzie otwierasz paczkę przy urzędniku pocztowym.
Zadowoleni klienci i dobre ceny ...
www.rowerowy.com

... na maile odpowiadamy zawsze
Drachim
Kontakt:

Post autor: Drachim »

http://www.poczta-polska.pl/aktualnosci.php?id=386

"W ramach nowej usługi wprowadziliśmy dodatkową możliwość sprawdzenia zawartości przesyłki przez odbiorcę wraz z uzyskaniem dowodu tego sprawdzenia i przekazaniem go nadawcy."
siwy-84
Kontakt:

Post autor: siwy-84 »

kumpel kiedys kupil komurke od kogos, odbieral paczke na poczcie i otworzyl paczke, a tam zamiast telefonu byl jakis kamień i cos jeszcze, zeby waga byla podobna.
poczta odrazu wezwala policje i kumpel odzyskal pieniadze.
wiecej szczegulow nie pamietam, bo to bylo ze 2 lata temu
pepikDH^
Kontakt:

Post autor: pepikDH^ »

HELLYEAH!!!:D wreszcie jest taka opcja!ja wymysliłem taki patent że otworze na poczcie paczkę i jak będzie ok to ją biorę i idę w pizdu a jak sie okaże wałek to zaprzyjaźnione baby z poczty dopiero wtedy wypisują mi karteczkę i daje im piątaka:D
seb
Kontakt:

Ok. Jak przyjdzie paczka to będę sie upierał przy otworzeniu na poczcie. Jak nie pozwolą to nie odbiore może ;) Dam znać. Pozdroo.
LinksFR
Kontakt:

Post autor: LinksFR »

za0_DR/FR
w 2005 kupowalem
to moze troche wyjasniac :P acz slyszalem i duzo wczesniej ze mozna otworzyc... tylko wiadomo jak to jest jak sie 'slyszy'
http://bodzio.pinkbike.com/
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

01.01.2006 - od tego momentu można, więc pewnie większość z was nic jeszcze nie chciąła sprawdzać w po nowym roku...tak czy siak, kłucić się trzeba, bo tu chodzi czasami o grubą kase...
http://dhcyc.pinkbike.com
szela
Kontakt:

Post autor: szela »

kupowałem raz kumplowi na allegro fona i dla pewności zgodziłem się na poczte kurierską z ubezpieczeniem koszt przesyłki 35 zeta. gościu przyjechał na umówioną godzine i nie odjechał dopuki nie dałem kasy i nie otwarłem poczki sprawdzając skrupulatnie czy nawet jest instrukcja obsługi fona - troszke kosztuje ale pewność jest no chyba że sie zdaży tak jak u Dragon-kr
http://www.pinkbike.com/photo/op=view&image=716501
AMOEBA
Kontakt:

Post autor: AMOEBA »

noo niby że można... ale to jest **** prawda.. z rok temu przychodze odebrać amortyzator na poczcie za pobraniem.. przychodze prosze o to komisyjne rozpakowanie tej paczki i nawet powiedzialem ze dodatkowo dopłace za to..a oni mi na to ze takiej mozliwosci nie ma ehh.. wkoncu sie wkurwilem i wziąłem.. na szczescie w srodku byl amortyzator;p
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Ja nir rozumiem takich ******* ktorzy wysylaja np. kamien zamiast telefonu...

I na co oni niby licza, ze ktos popatrzy o kamien, shit happens i trudno?!

PRzeciez to trzeba byc totalnym kretynem...
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
seb
Kontakt:

Max, rozumiem, że to "popatrzy" jest przed opłatą ? :) Czyżbyś już miał okazje tak sprawdzać przesyłki ? :)
ODPOWIEDZ