siema. kupilem niedawno pedaly time'a z. pojezdzilem moze z 2h (w nic nie przydzwonilem) ale na lewym zrobil sie minimalny luz(jak jest pedal poziomo to czuc luz, jak w pionie to nie). pytalem sie sprzedawcow w sklepie ktoprym kupilem to mi powiedzieli ze on musi sie dopasowac...po kikludziesieciu godz. jazdy powinno wszystko wroicic do normy. czy wam tez sie tak dzialo?? dokladnie chodz o ten model http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79319161 pozdro i czekam na odp.
W zatrzakach musisz miec jakis luz roboczy, bo inaczej po calym dniu jezdzenia mialbys staw kolanowy do wymiany. Wiec to raczej normalne, nie masz sie czym przejmowac (wrecz przeciwnie).
hmm pośmigaj te kilkanaście godzin i zobaczysz co sie będzie działo w końcu jest na nie 2 lata gwary jak pisze sprzedawca. a ja mam do ciebie pytanko bo też sie zastanawiam nad kupnem tych pedałów: w jakich butach jeździsz miękkie SPD np shimano czy o twardej podeszfie jak SIDI Rampa ?? bo narazie mam takie sidi i zwykłe spd-y i czesto sie wypinają pod telewizorami :)
spoko to trzeba będzie zmienić obówie na wiosne tylko kurcze szkoda będzie tych sidi za 400 :( a do zwykłych platform jakoś nie umię sie przyzwyczajić. dzięki
Te sidi sa spoko, a co do autora tematu to chyba chodzilo mu o luz na osce pedala. A jak nie to maja normalny luz roboczy ok 7 stopni zanim sie wypnie :)