Zamowilem Aquile dostalem IO, dobrze?
Pawel99 Są 2 rodzaje montażu hamulców, jeden to poust mount. Tak jak tu w Hayesie (mówie o samym zacisku bez adaptera http://www.rowerowy.com/index.php?strona=pokaz&id=161 ). W widelcach Manitou przy tarczy 160mm i np. Marzocchi Monster 180mm albo 203 (w zależności od wersji) nie mymaga użycia adaptera bo zacisk jest mocowany "na wprost" bezpośrednio w nagwintowane mocowanie w widelcu, Wymaga użycia adapterów w przypadku większych tarcz.
Montaż IS2000 (taki jak np. Grimeca http://www.rowerowy.com/index.php?strona=pokaz&id=2 ) Ułatwia sprawe montażu na tył tarcz 160mm, bez adapterowo, jednak wymaga innych adapterów w przypadku większych tarcz i komplikuje sprawe montażu w widelcach Boxxer lub z montażem typu poustmount.
Montaż IS2000 (taki jak np. Grimeca http://www.rowerowy.com/index.php?strona=pokaz&id=2 ) Ułatwia sprawe montażu na tył tarcz 160mm, bez adapterowo, jednak wymaga innych adapterów w przypadku większych tarcz i komplikuje sprawe montażu w widelcach Boxxer lub z montażem typu poustmount.
no to moj IO jest nowy :/
konex dzieki wielkie za wyjasnienie! Troche linki zle napisane sa ale se poradzilem, to tak na marginesie ;).
Wkurwilo mnie bo juz zalozylem ten hebel i hamuje z dupy! Kurwa moj promax za 30 pln hamuje lepiej! Tylko popelnilem jeden blad!, zeby zalozyc ten hebel musialem skrocic taki pipek od klocka bo zachaczal o adapter!
Ale odesle im ten hebel za pobraniem i jebie mnie to ze sa slady montarzu!
A kupie od kolegi uzywana aquile za 100pln ! I jeszcze tego mkbika opierdole!
hmm a moze ktos ma sam zacisk od BB lub czegos innego za okolo 100 pln?
Bo bym se sam zacisk kupil i jezdzil na tarczy promaxa 160, dalo by sie tak? moze by sie paliła ale intensywnie na zjezdzie nie jezdze ;)!
konex dzieki wielkie za wyjasnienie! Troche linki zle napisane sa ale se poradzilem, to tak na marginesie ;).
Wkurwilo mnie bo juz zalozylem ten hebel i hamuje z dupy! Kurwa moj promax za 30 pln hamuje lepiej! Tylko popelnilem jeden blad!, zeby zalozyc ten hebel musialem skrocic taki pipek od klocka bo zachaczal o adapter!
Ale odesle im ten hebel za pobraniem i jebie mnie to ze sa slady montarzu!
A kupie od kolegi uzywana aquile za 100pln ! I jeszcze tego mkbika opierdole!
hmm a moze ktos ma sam zacisk od BB lub czegos innego za okolo 100 pln?
Bo bym se sam zacisk kupil i jezdzil na tarczy promaxa 160, dalo by sie tak? moze by sie paliła ale intensywnie na zjezdzie nie jezdze ;)!
Popis nie podpis!!!
ta, tylko ciekawe czy beda mieli aquile?
Zreszta lipa bo skrocilem te takie dziadostwo od klocka i pewnie jak to zobacza to nie beda chcieli jej przyjac! Wiec chyba im wysle za pobraniem i jebie mnie to! A aquile zamowie gdzie indziej!
A znowu wyslac im bez zaliczenia to wezma ten hampel a jak nie oddadza kasy?
Wiec co mi doradzacie?
Zreszta lipa bo skrocilem te takie dziadostwo od klocka i pewnie jak to zobacza to nie beda chcieli jej przyjac! Wiec chyba im wysle za pobraniem i jebie mnie to! A aquile zamowie gdzie indziej!
A znowu wyslac im bez zaliczenia to wezma ten hampel a jak nie oddadza kasy?
Wiec co mi doradzacie?
Popis nie podpis!!!
okej bede uzywal mniej wykrzyknikow. To jest sklep tak jak napisal konex czyli www.mkbike.pl
Popis nie podpis!!!
Re: Zamowilem Aquile dostalem IO, dobrze?
W ZESZŁYM TYGODNIU Z MK BIKE WYSLALI MI MANETKE SRAM 7.0 NA 9 PRZELOZEN ZAMIAST NA 8, ZADZWONIŁEM I DOGADAŁEM SIE OD RAZU!!Pawel99 pisze:witam! wlasnie zamowilem taktro aquile a dostalem na paragonie jest napisane ze IO, a na hamulcu znowu jakies OH , HO IO, OI zalezy z ktorej strony sie popatrzy! Zaplacilem za chamulec 120 pln a z tego co wiem aquila na alegro 130-140. Wiec nie wiem czy sie klucic o to zeby i zamienili?
czy te hamulce zeczywiscie sie niczym nie roznia?
Bo mi sie zdaje ze IO jest montowane w rowerach seryjnie i jest inna nazwa niz aquila.
pomocy!
pozdrawiam :)
NIE DOSC ZE WYMIENIELI TOWAR TO DORZUCILI DO PACZKI KASE KTORA ZAPLACILEM ZA ODESLANIE MANETKI!!
jesli stan tego hampla nie odbiega za bardzo od tego w jakim go dostales to NIE BOJ SIE, REKLAMUJ!! ale jesli nie to lepiej zadzwon i sie dogadaj....
Koniecznie za pobraniem ! lol
Haha jasne wyslij im hamulec "za pobraniem" rotflPawel99 pisze: Wiec chyba im wysle za pobraniem i jebie mnie to!
Generalnie masz pozamiatane, bo przerobiles hamulec, trzeba bylo zaraz pod odebraniu dzwonic ze to nie ten hamulec co zamowiles.
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
dzwonilem!! no i powiedzial ze to to samo bo jeszcze ogladal wczoraj i jezeli mocno sie upre to zwroca kase!
No to ja mowie ze jak to to samo to zaloze i zobacze jak hamuje! A zeby zalozyc to trzeba bylo to obciac co wysteje klocka z zacisku zeby go mozna mylo wyjac, obcielem tego z 2 mm, mysle ze nie dalo by sie inaczej tego zalorzyc! Bo o adapter zaczepia!!!
ale mam nadzieje ze typ sie ze mna zamieni za black boxa, bo chcial... chociaz powiedzial ze sie zaminimy na jeden dzien i zobaczy ja hamuje i moze mi ja odda spowotem ;/
No to ja mowie ze jak to to samo to zaloze i zobacze jak hamuje! A zeby zalozyc to trzeba bylo to obciac co wysteje klocka z zacisku zeby go mozna mylo wyjac, obcielem tego z 2 mm, mysle ze nie dalo by sie inaczej tego zalorzyc! Bo o adapter zaczepia!!!
ale mam nadzieje ze typ sie ze mna zamieni za black boxa, bo chcial... chociaz powiedzial ze sie zaminimy na jeden dzien i zobaczy ja hamuje i moze mi ja odda spowotem ;/
Popis nie podpis!!!
-
- Kontakt: