Dieta na... zgrubnięcie??

ERNI
Kontakt:

Post autor: ERNI »

Dieta i już. Ale pamiętaj ważne jest co i kiedy. Oczywiście masz silną przemiane materii i dodatkowo jak jezdzisz to jest ciężko ale nie jest tak źle.
Ja miałem to samo i nie wierzyłem że można to zmienić a jednak. Głównie chodzi o to żeby Twój organizm nie trawił wszystkiego ale zaczął magazynować czy no w największym skrócie zaczał wydzielać więcej insuliny.
Najprościej jak można to: rano jedz węglowodany czyli np normalne pożywne śniadanko i do tego dwa pączki (ktoś już o tym pisał i to działa).
Posiłki muszą być obfite żeby proces magazynowania się rozpoczął. W południe też węgle do obiadku. Na wieczór za to dużo więcej białka żeby kómórki miały budulec do regenerecji (największa regeneracja podczas snu więc białko wieczorem). Oczywiście musisz sie wyślić i poszukać sobie produktów w których uwzględnisz różne rodzaje wszystkich składników tak aby dieta była kompletna. I jeszcze jedno. Pompkami klatki bardzo nie rozwiniesz a na plecy to już wogle siłka by sie przydała. Zobaczysz ile lżej się jezdzi i będziesz mniej podatny na kontuzje przy glebach. pozdr
Ernold Bikeneger.... is BACK :)
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

http://wiadomosci.onet.pl/1307183,242,kioskart.html a moze zastosowac to w druga strone?
gringo
Kontakt:

Post autor: gringo »

http://www.kfd.pl jesli interesuje cie masa a nie tluszcz ;]
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=115199259
TANIO!
gg:2599132
kapkama
Kontakt:

Post autor: kapkama »

Okej to teraz ja sie wypowiem w tym temacie :) . Trenuje kulturystyke i chialbym was przekazac kilka dobrych rad. Zacznijmy od piramidy priorytetow:
1.DIETA
2.TRENING
3.SULEMETACJA

Tak,dieta to najwazniejsza sprawa w naszym zyciu,klucz do osiagniecia sukcesu.Bez diety nic nie osiagniecie.Dopiero pozniej jest trening i suplementacja.gUtEk pisal ze jadl magnum 5000 - efekty byly lecz mizerne.Wystarczy spojrrzec na piramide i juz znamy odpowiedz.Kazda odzywka to 'suplement diety'.To tylko dodatek do sposobu waszego odzywiania.Pozatym mowiac tu akurat o magnumie moze dawac jakies efekty wylacznie jesli jest polaczony z odpowiednio zbilansowaną dietą. Jedzac suplementy dostarczacie swojemu organizmowi te substancje ktorych nie mozecie dostarczyc w formie zwyklego pokarmu.Ktos pisal,ze wieczorem powinienes dostarczyc bialko (przed snem),ciekaw jestem tylko czy wiesz dlaczego i jaki to ma cel? Jesli chodzi o prawdziwe kompendium wiedzy to zapraszam na www.sfd.pl - najlepsze jak dla mnie forum kulturystyczne w kraju - znajdziecie tam odpowiedz na kazde pytanie.Jesli macie jakies pytania co do diety,treningow lub suplementacji odzywajcie sie na gg.Pozdrawiam kapkama
---
Edit

Jakis kulturysta powiedzial kiedys ,ze jesli masz do wyboru dobry posilek i trening to wybierz dobry posilek - warto sie nad tym zastanowic :)
'Wszystko zaczyna sie w glowie' - Arnold Schwarzenegger.
Amator DH
Kontakt:

Post autor: Amator DH »

kapkama eech...ja też chciałem coś jeszcze dodać-wyprzedziłeś mnie i myśle,że rozwiałeś wiele wątpliwości.
Ja mam szybką przemianę materii więc moge jeść prawie co popadnie...oczywiście tak nie robie.
Słuchajcie-na zime to ja przytyłem 4kg. w ciągu ok.2 miesięcy.Zima to okres objadania się i mniejszej kątroli nad prawidłową dietą-u mnie tak jest.kapkama słuchaj:masz racje,ale na "dobre" suplementy mało kogo stać,tymbardziej jak się dostaje marne kieszonkowe.Ja pracuje i też mnie nie stać.Staram się jeść produkty bogate w białko ale nie w postaci suplementów-myśle,że dobre i to.No i o węglowodanach też pamiętam bo w zimie biegam troche.
www.forumrowerowe.com
kapkama
Kontakt:

Amator DH w razie co pisz na gg cos ci tam doradze.
Amator DH
Kontakt:

kapkama ok- jak będe miał czas to chętnie pogadam. Pozdro.
www.forumrowerowe.com
kapkama
Kontakt:

Tak jak Amator DH pisał Zima to okres przybierania na masie,ja sam mam teraz okres masowki - najlatwiej teraz nabierac wagi - to tez moze byc pewna wskazowka jesli chcecie zaczac cos robic ze sobą.pozdr
gajek
Kontakt:

Post autor: gajek »

Zdziwila mnie ilość odpowiedzi ale każda rada jest cenna.
Rozpoczołem diete odrazu tzn po trochu i często dużo węglowodanów i białka
nie byłem ani razu głodny :) waże sie dziś po kąpieli i... 1 pełny kg wiecej! jeszcze tylko treningi na klate i kregosłup. Na ferie sie załapie na jakąś robótkę... (warsztat sam)
Baby z domu wyjechaly wiec do konca tygodnia samo miecho bede z ojczulkiem zajadał :)
Dzieki wszystkim za pomoc zobaczymy puzniej co wyniknie! Pozdro
Amator DH
Kontakt:

gajek ja jeszcze tylko radze pogadać z kimś kto naprawde się zna na diecie,suplementach-chodzi o to żeby fachową porade otrzymać bo duży brzuszek to nie wszystko-hehe.W kilku zdaniach nie da się tego precyzyjnie wyjaśnić.Proponuje też jakąś prasę kulturystyczną-przekonasz się co do diety.Jedno jest pewne-takim jak Ty łatwiej zbudować czystą masę mięśniową niż takim z nadwagą(czyt.otyłość).Powodzenia.
www.forumrowerowe.com
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

a macie moze sposob jak "urosnac w barach" bo zadna ze zbroi na mnie nie wejdzie :/
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
Amator DH
Kontakt:

Jozan nie rozumiem Twego pyt. Chcesz mieć wielkie bary zamiast zbroii???
www.forumrowerowe.com
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

Amator DH chodzi mi w sensie ze no po prostu jestem drobny w barach i wszystko jest zaduze to co wata mam wypychac :P
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
Zvisu
Kontakt:

Post autor: Zvisu »

Ja tam dosłownie wpier.dalam tyle że to szok a i tak waże 65kg przy wzroscie 182 i jestem chudy to zależy od człowieka jaki ma metabolzim.A jak chcesz byc gruby to garnek ziemniaków 3 razy dziennie a będziesz miał taki rozepchany żołądek ze będziesz musiał jeść po 6 razy na dzień takich garnków :D
http://www.wufr.go.pl/
http://www.pinkbike.com/photo/865995/
Kid
Kontakt:

Post autor: Kid »

179cm i 56 kg ?!?!?!?! to nie jest efekt dobrej przemiany materii,tylko zlego odzywiania... chyba,ze jestes jakims mutantem...

rozumiem 60-65kg... ale 56 ?! eee...

powinienes przytyc tak do 70kg... wtedy bedzie w miare...

ja sam mam 180cm i waze 75kg [i chce dojsc do 80kg, jeszcze tylko 5kg... bez odzywek...:>]

poszukaj w necie... szczegolnie na www.sfd.pl tam jest sporo osob co sie zna na dietach,na sportach itp.

ale 56kg to jest zdecydowanie za malo... 50kg to juz waza panienki co maja wzrostu tyle co ty i nie wygladaja one wcale na grube czy cos... szczuple panny i tyle.

dieta + silka,wtedy mozesz cos osiagnac...

bo sa takie cwiczenia,ktore sprawiaja,ze spalasz tluszcz,ktory masz i nic nie tyjesz... bo... latwo jest zamienic tluszcz w miesnie,jak sie go ma...

regularne posilki... duze posilki... + silka...

ja klade najwiekszy nacisk na odzywianie sie... na silke juz duuuzo mniejszy.

pozdr.
thugrider@wp.pl
Amator DH
Kontakt:

Zvisu a Ty rolnik czy coś,że tak te pyry propagujesz...
Ja mam 180 i waga 72-74.Latem często moja waga spada do 70kg.To normalne-więcej wysiłku,sport aerobowy,mniejszy apetyt.Zimą to się zmienia.
Jozan i też jestem drobny ale kurde nie powiem-siłe mam.
Popatrzcie na kolarzy zawodowych...same kurczaki.Na wsi mam wielu znajomych co rąbanie drzewa popijają piwem,jedzenie byle jakie ale obfite(pyry,schabowy,bigos,kiełbasa) i ja się zastanawiam gdzie oni to mieszczą.No i ja tu sobie moge ćwiczyć,jeżdzić i objadać się serkami a taki ze wsi to na palcu mnie podnosi...chmm.
Moje zalecenia panowie: więcej sex-u,więcej mleka,troche pąpek,i nauka manuala na rowerku. Przyjemne z pożytecznym!!!
www.forumrowerowe.com
kapkama
Kontakt:

Tak jak juz pisalem - chetnie udziele wskazowek i rad dotyczacych suplementacji i odzywienia w zakresie kulturystyki - gg w profilu.pozdro
ERNI
Kontakt:

Post autor: ERNI »

kapkama- napisałem w takim gigantycznym skrócie o co chodzi z tymi białkami. SFD to dość trudne forum dla początkującego bo dużo jest tam informacji bardzo dokładnych i czasami można sie pogubić. Wszyscy którzy myślą że jedzą gużo i są chudzi i nie przytyją są w błędzie:) Zawsze można jeść więcej i nie ma cudów wtedy sie przytyje. Jeśli chodzi o suplementy to można na początku pozwolić sobie na Gainery czy odżywki typowe na mase.
Oczywiście jak sama nazwa wskazuje (suplementacja = wspomaganie) należy to stosować do dobrej diety. Można sobie zrobić takiego koktaila po posiłku zamiast męczyć sie z makaronem czy ryżem. Dodatkowo maja dużo innych potrzebnych składników odżywczych. I jeśli czujesz że sie najadłeś a taka odżywka to już ledwo co wchodzi to właśnie tak ma być ( takie początki) i trzeba pamiętać że po takiej dawce może już sie nie chcieć np obiadu a jednak żeby przytyć trzeba właśnie sie troche pozmuszać:) Do tego ćwiczenia i bedzie cool. I pamiętajcie że są skutki uboczne w postaci brzuszka:) ale i na to są sposoby i jak zawsze wszystko zależy od chęci i silnej woli:D
Ernold Bikeneger.... is BACK :)
kapkama
Kontakt:

SFD to bardzo dobre forum,wystarczy poprostu troche tam posiedziec,zadomowic sie i zapoznac sie z wyszukiwarka w ktorej znajdziecie odpowiedz na prawie kazde wasze pytanie. ERNI powtarzasz to co juz pisalem na temat suplementacji,lecz moge polemizowac z Toba na temat tego,zeby poczatkujacy zazcynali od gainerow lub co gorsza odzywek typowo na masę.I jednak proponowalbym osoba ktore zaczynaja swoja przygode ze sportem wyczynowym od dobrej diety i prawdziwych treningow.Na suplemenatacje przyjdzie dla was jeszcze czas.Kolejna rzecza o ktorej piszesz i z ktora sie moge nie zgodzic to jest to zeby sie zmuszac do jedzenia odzywki.Jesli ktos sie juz na to decyduje to nie moze podchodzic o tego w ten sposob ze trzeba ja zjesc za wszelka cene. I oczywiscie skutk uboczne w postaci brzuszka wynikaja widocznie ze zlego planu treningowego na brzuch.pozdro
ODPOWIEDZ