Ostatnio kupilem uzywanego DJa i postanowilem zmienic mu skok, ale podczas rozbierania go zobaczylem ze dolna srubka trzymajaca amora w jedym kawalku ma wyruchane miejsce na imbus, tzn. imbus obraca sie w srodku. Nie mam pojecia jak to odkrecic, jak macie jakies patenty to piszcie. Nizej zdjecie srubki.
nom jak srubka z alu to powinno dac rade: mlotek srubokret, nabijasz na chama srubokret wiadomo ze najlepiej z cro-mo i potem odkrecasz np kombinerkami. mozna by tez przyspawac do tej sruby inna ale wtedy mozna cos uszkodzic, jak nie srubokret to np torxa nabic ktory bylby niewiele wiekszy od imbusa
budka pisze:mlotek srubokret, nabijasz na chama srubokre
broń boże nie nabijaj na chama nic bo głupio byłoby gwint zepsuć.
Bierzesz brzeszczot, i piłujesz tak jakbyś chciał ją pionowo na pół przepiłować.gdy już będziesz miał wystarczający rowek bierzesz śrubokręt płaski i odkręcasz jak zwykłą śrubkę.
Ale dziwna sprawa, od kiedy do dejoty sa skrecane śrubami na imbus. Zawsze były nakrętki na klucz nasadowy które były uszczelnione. No chyba że ja sie ne znam, ale troszkę sie tego narozbierałem.
2 sensowne opcje:
- bierzesz cazki do ciecia drutu z waskimi koncami zaciskasz na srubie tak ze 1 tamie w srodku 2gie na zewnatrz i spokojnie odkrecisz
- bierzesz brzeszczot i robisz nacinke na calej srednicy sruby. bierzesz duzy srubokret i wio
osobiscie polecam 1 opcje mniej kombinowania.
Bron boze cos wbijac, zwalisz gwint i bedziesz mogl sobie ...
mozesz spilowac pilnikiem srube z dwuch stron
(naprzeciw siebie) tak abys mial 2 plaskie
odcinki rownolegle do siebie i dopasuj do tego
jakis klucz 12stke czy cos kolo tego pewnie
i odkrecisz (ewentualnie kabinerkami wtedy
juz nie powinny sie tak slizgac)
Masz imadło?? Weź tą śrubke chwyć imadłem i pożądnie dokręć, potem wystarczy amorem troche pokręcić :D Ja juz nie raz wykręcałem śrubki z podobnych opresji :D
wczesniej mialem dja 1 z 2003 roku i mialem taka sama srubke, mialem tez same golenie gorne z bebechami z dirt jama i byla ta sama srubka, ale nie wazne... probowalem wszystkiego poza imadlem i rozpierdolilem srubke do granic mozliwosci... sposobu z imadlem nawet nie bede probowal bo srubka normalnie sie zgniecie :/ nizej zdjecie, ktos ma jeszcze jakis pomysl co z tym zrobic ?