zbrojka jaka ?

czarek.bike
Kontakt:

zbrojka jaka ?

Post autor: czarek.bike »

witam, mialem zlamany obojczyk, teraz mam blache i sruby w nim. potrzebuje zbrojke na dh do wierchomli... jaka bedzie dobra(dobrz by bylo zeby chronila obojczyk), co ogolnie myslicie o plastikach buzerach?
ok podaje propozyjce:
-661 sp1-(ok ale zadnej ochrony obojczyka)
-ufo scorpion(widac ze solidna),ale czy ktos ja ma czy ktos w niej smigal, jakie wrazenia..., tak samo ta buzero-zbroja AXO DOBERMAN,
podaje link:

http://shop1.afrobike.de/images/axo-doberman1.jpg

czekam na odp, dzieki,pzdr
MareKambo
Kontakt:

Post autor: MareKambo »

Doberman wypasssss... tylko (zawsze ktoś znajdzie minus) jest waga, a tak to same zalety.

Rozumiem, że nie obchodzą Cię "miękkie" zbroje ?
MareKambo
Kontakt:

Post autor: MareKambo »

DOberman wypasss dlatego że zapewnia max ochronę (i klaty i kręgosłupu, praktycznie w żadnym dainese czy 661 nie masz takiego czegoś), jest połączeniem buzera z zółwiem (czego nikt wcześniej nie zrobił) i wyszło im to super.
czarek.bike
Kontakt:

nom ale z obojczykiem pewnie w dobermanie nie ciekawie, bo z tego co czytalem gdzies na jakims forum to koles mial buzer i jak walnal w obojczyk to mu to rozwalilo kosc(ten plastik w buzerku-czyli jakby go tam nie bylo) i najlepsze by bylo cos w stylu ufo scorpiona, ale domyslam sie ze to mega ciezkie i niewygodne musi byc. bo jestem chetny na 661 model od s peata tylko najwiekszy mankament(jak w prawie wszystkich zbrojach) ze nie ma zandej ochrony obojczyka, a jak walne obojczykiem w drzewko to do szpitala na druga blaszke albo jeszcze gorzej :/

niech ktos napisze kto ma ufo scorpiona... albo cos w tym stylu,pozdro
kyrys
Kontakt:

Post autor: kyrys »

mam dobermana i już się o nim rozpisywałem na tym forum ale napisze jeszcze raz, a mianowiće jest ona zajebisty jednym słowem a rozpisując zalety to mamy tak: regulowane paski, dostateczna ochrona ramion, bark hmm totaj może nie jest tak sztywny jak byśmy chciali ale jest poączony z tym wielkim plastikiem na klacie i jak mocno się ściągnie to idealnie lezy. Ja mam rozmiar L i mam około 182cm wzrostu 66kg wagi i 108-110 w klacie czyli tak normalnie.

ma wielki plus że możesz sobie odczepic buzerek i w samym zółwiku śmigac na jakiegos streeta abo hopy jak nie chcesz brać całej zbroi i się w niej pocic przu +30 w komplecie są paski.

tu jest za 400zł ale nie wiem czy jesze mają na stanie http://www.doktorgo.pl/Kosz-krotki/Axo-Impala-br.htm#
(link nie jest dokładny do dobermana ale na tej stronce jest więc z łąski swojej możesz poszukać)

pozdro i miłej, bezpiecznej zapierdalanki :-]
http://www.pinkbike.com/photo/1335585/
DENI
Kontakt:

Post autor: DENI »

ghyhy
mialem dobermana jako jeden z pierwszych ludzikow w pl :)
jestem szczypiorem 180@60 i pasuje mi ta zbroja
jest tylko 1 rozmiar - L ale regulowane ma zapiecia i sporo wieksze osoby tez w nia wejda i sobie dopasuja
jest odpinana sama oslona z pasem nerkowym :)
nie wazy duzo ,pewnie znow pisal ktos kto nie siedzial w niej
moja wazy 1300gramow (zazwyczaj kask ff wazy podobnie)
nie krepuje ruchow i dobrze przylega do ciala
minusem moze byc np. to ze nie pasuje jezdzenie z nia zalozona na bluze
bo mamy zintergowany pas nerkowy wiec to nie fajnie wyglada :)
w zbroji chodzilo mi glownie o dobra ochrone kregoslupa
mialem na sobie 661 chyba sp z 2003 i ta zbroja jest pod tym wzgledem zalosna,ochrona na kregoslup dajaca sie wyginac w rekach
dlatego 661 nawet nie bralem pod uwage(za to ochraniacze na nogi -race i buty - dually robia zajebiste :) )
mialem tez shuttle pro od dainese (ale okazala sie za krotka w nogach)
gora bardzo dobra,zajebisty patent ze jest ruchoma na boki w okolicach krzyza, i bardzo dobra oslona na kregoslup ,no i super przewiewna

zaliczylem pare gleb ,glownie na klate i ...zyje :) znaczy sie dziala :)
gleby na plecy byly zazwyczaj przewrotami i nie bolaly ;)
cena kolo 450zeta z tego co pamietam

sama zbroja przod i tyl
http://deni.neostrada.pl/norco/buzer_front.jpg
http://deni.neostrada.pl/norco/buzer_back.jpg
zbroja na mnie :)
http://deni.neostrada.pl/norco/przod_bez2.jpg
http://deni.neostrada.pl/norco/tyl_bez2.jpg
na tym zdjeciu sa jeszcze ochraniacze na lokcie axo evo cups
Sprzedalem Norco Shore ,zostala 'tylko' crossowka :)
czarek.bike
Kontakt:

spoko te info wiem. ale czy ktos moze mi powiedziec o ochronie OBOJCZYKA?!! czy ktos sie w niej wyjebal na obojczyk i przezyl :P ??
kyrys
Kontakt:

Post autor: kyrys »

ja nie miałem jeszec powazniejszej gleby w niej i bardzo chciałbym nie nieć jej wogłule.

Obojczyk to taki wynalazek, że graniczy ze skórą i nie ma praktycznie żdnej ochrony między mięśniami wiec jest to kość którą najtrudniej ochronić. Tak czy owak uważam, iż buzer => doberman ochroni obojczyk bardziej niż cos innego, wsumie zbroja "swetr z ponaszywanymi ochraniaczami" jeżeli którys ma naszyte ochraniacze na wysokości obojczyka te może się sprawdzić ale ja takiego nie widziałem.
http://www.pinkbike.com/photo/1335585/
DENI
Kontakt:

sweter z ochraniaczami :D
jest taka zbroja axo protector czy cos kolo tego
i ma naszyny na obojczyku ochraniacz - na oko taki pasek plastiku dlugosc z 10-15cm
nei wiem czy ci to pomoze przy wyjebce
a sama zbroja stoi kolo 900zeta
praktycznia zadna zbroja rowerowa nie chroni obojczyka
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Nio wlasnie, chyba kazdy z nas mial ta nieprzyjemnosc jebnac obojczyk, niektorzy w tak beznadziejnie banalnych akcjach ;/

Ale tak juz jest, czasami sie jebnie tak, ze smierc w oczach - wstajesz i tylko sie podrapales. A czasami prosta gleba - patrzysz a tu reka zlamana...

Syf

Ja nigdy nie mialem swojej zbroji ani ochraniaczy, ale z lezenia podoba mi sie stara 661 kolegi, czarny pressure i ufo drugiego kolegi.

Sam stoje przed wyborem zbroji i ochraniaczy na sezon, bo chcialbym wreczcie cos na sobie miec, widze ze masz podobne "parametry" jak ja :)

Ja mam 185 @ 68kg i 95 w klatce ( lol )

Na foto wyglada ze masz luzy na tych ochraniaczach na barki, generanlie to w te wszystkie zbroje pasuja takie nalane miesniaki ala R. Gibb, a nie normalni ludzie ;p

Ja w UFO sie czulem jakby na mnie latala, chociaz luzuw nie bylo. Tak dziwnie jakos. Ale nie powiem, dodaje pewnosci siebie - tylko bylo mi w niej goraco - nio ale jak na dworze bylo 30 stopni i zero wiatru to ciezko inaczej.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
pitikuku
Kontakt:

Post autor: pitikuku »

Rząd cię olewa? Straciłeś żonę? Przestań pier..... pompuj oponę :)
czarek.bike
Kontakt:

MaxDamageDA
A jaki rozmiar miales tego UFO??
Ja mam ok 175-180 wzrostu, w klacie miedzy 80-90,waze cos ok 65 kg
Mozesz cos o tym ufowskim scorpionie wiecej powiedziec?
czy dobrze lezy, chroni obojczyki i czy w tych wymiarach co podalem bedzie na mnie dobra, bo zobaczylbym na stronie producenta ale ni cholery nie moge znalezc :P

pzdr
DENI
Kontakt:

w klacie mam prawie 90
zbroja nie lezy na ramionach dokladnie bo pod tym plastikiem
jest siatka
i jest tak naciagnieta aby ochraniacze na barkach byly pare centymetrow nad barkami
ale ogolnia zbroja jest glownie robiona pod wiekszych kolesi :)
kondzik16
Kontakt:

Post autor: kondzik16 »

ja bym sie rozgladał za jakims starym dainesem. pozdro
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6080322
czarek.bike
Kontakt:

nom mam okazje kupic od kumpla dainesa gladiatoram ale dainesy nie maja ochrony na obojczyk,
a wolalbym chyba tego scorpiona, a jesli nie znajde nic z ochrona obojczyka to kupie 661
pozdro
DENI
Kontakt:

nie spuszczaj sie na ten obojczyk
co ma byc to bedzie
wypadku nie unikniesz,moze cie potracic samochod na chodniku
ale twoja sprawa :)
czarek.bike
Kontakt:

ok temat uwazam za zakonczony, doznalem oswiecenia :P biore 661 SP1, a to ufoskie scorpionisko to ponoc nie chroni tak bardzo obojczyka i ciezko sie w nim rusza a dobermana nie biere bo to mi sie nie widzi w plastiku smigac
dzieki za posty, pozdro
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Nio faktycznie to ufo troche krepuje ruchy, kolega na ogol rozpina wsio i uzywa tego jako zolwia :D
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
freeride123
Kontakt:

Post autor: freeride123 »

buzery nie słuza do ochrony przed updkami ich załozeniem jest ochrona przed komieniami wystrzeliwujaca spod kół innych motorow (od swoich chroni błotnik)
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=132498620
sprzedam stratos s8
ODPOWIEDZ