KFP_Wwa ten kapsel jest fabrycznie z widelcem. na górze rury sterowej masz gwint, dizęki temu można zrobić grubszą (a zarazem) rure sterową i możesz mocniej dociskać stery.
http://www.pinkbike.com/photo/1254584/
normalnie o tej porze wożę się na dworze
Dla osób, dla których sterówka jest za krótka przetestowałem patent, który dodaje te 2 cm z gwintu (a w sumie ze 3). Mostek zakładasz na gwint,jak normalnego aheada, a luz na sterach kasujesz takim head-lockiem/top-lockiem Woodmana za 49zł. I działa, a co najważniejsze nie niszczy tego gwintu.
mozna wbic, ja mam wbita szyszke i jest OK i mialem poczatkowo mostek zalozony na gwincie i 2 podkladki dystansowe, teraz mam kawalek gwinta i 1 podkladke bo przyciolem
Sulring Szyszka 1 1/8cala standardowa jest za duża do tak grubej ściankowo rury. Inne patenty, typu FSA (zazębiana "szyszka" na rurze sterowej też nie pasują). Woodman jest sprawdzony, ewentualnie można kombinować z gwiazdkami z mniejszymi łopatkami na przykład.
Są na przykład też toplocki amoeby ze śrubą przelotową na pancerze, ale nie wiem czy to wejdzie od dołu w sterówkę.
Także napisałem tylko o sprawdzonym patencie, a o ile się nie mylę są też woodmany z przelotówką.
konex jest za gruba co nie znaczy ze sie nie da :) ja mialem nabita wiec sie nie meczylem :D ale kiedys nabijalem tez do tak grubej rury tylko z alu i da sie bez problemowo
Cszyvy No w sumie ja przymierzałem gwiazdkę FSA i moze dałoby radę...ale nie byłem 100%-towo przekonany... Może na chama wbijana wchodzi, ale nie ulega wątpliwości że rurka ma grube ścianki.
headlocki bo widze że tez o nich było można zrobic z dobres długiej śruby (nie preta budowlnaego o zgrozo) + 22-3 podkałdkki i ankretka. Można przewiercic obok śruby z boku kaopsel (podkąłdke),.