DC Amstaff vs Dstr. Jump
DC Amstaff vs Dstr. Jump
Witam, zamierzam kupic jedna z tych ram. Tylko mam problem z wyborem. Ktora polecilibyscie ? Byla by uzywana do street/lekki dual. Pozdrawiam. (Rozmair DC Amstaff - 14'' Dstr. Jump- 13'')
a ile masz wzrostu? pytam, zeby nie były na Ciebie zamałe te ramki... Dstr.Jump wg. opini to fajna ramka, zwrotna i wogole cacy, a przy rozmiarze 13" powinno sie na niej nieźle śmigać... no ale na DC też pośmigasz... no ale biorąc pod uwagę, że Dstr. Jump jest tanszy ponad 100zł to zawsze jak go kupisz zostanie Ci wiecej kasy na 'duperele'...
www.feel-free.pl
hm, no jak chcesz, ja mam 182-183cm i jezdze na pitbullu 16" w DS, 4x, FR i street tez i jest wsam raz... zebys sie 'garba' nie nabawił na takiej małej ramce:D
Jak coś to bierz Dstr. do streetu sprawdzony... a jak jest z Amstaffami w sreecie to nie wiem, jeden kumpel jezdzi XC na Amstaffie 2004, a drugi miał Amstaffa 2003 i uczył sie na nim skakać (nie nauczył sie i sprzedał ramke)...
Jak coś to bierz Dstr. do streetu sprawdzony... a jak jest z Amstaffami w sreecie to nie wiem, jeden kumpel jezdzi XC na Amstaffie 2004, a drugi miał Amstaffa 2003 i uczył sie na nim skakać (nie nauczył sie i sprzedał ramke)...
www.feel-free.pl
Amstaff to naprawdę fajna rama, ale sprawdzi sie lepiej w 4x, lekkim fr (z 66rc ma dobre geo ) , dualu i na dirtach... do streetu raczej odpada:) bo ma wieeeelgachny tyłek-ale mi sie to podoba :) Generalnie, jakbyś kupował Amstaffa to do innych zastosowań niż street...Ja mam 16'' przy 184cm... naprawdę nie narzekam...
Pzdr.
Pzdr.
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
ja mam 187 i mam destroyera jumpa 13" i jezdzi sie bardzo wygodnie.
Co do wysokosci amora to nie wiem, czy nie lepsze geo jest z wiekszym, ja mam teraz 26/26 i amora ok. 70skoku(wysokosc sztywniaka - 45cm) i jest dobrze, chodz jakby był troche wyzszy to mysle ze bylo by jeszcze lepeij.
Jesli chcialbys ze sztywniakiem, czy z malym amorem to polecałbym na tył koło 24".
Co do wysokosci amora to nie wiem, czy nie lepsze geo jest z wiekszym, ja mam teraz 26/26 i amora ok. 70skoku(wysokosc sztywniaka - 45cm) i jest dobrze, chodz jakby był troche wyzszy to mysle ze bylo by jeszcze lepeij.
Jesli chcialbys ze sztywniakiem, czy z malym amorem to polecałbym na tył koło 24".
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
a ja latam na Amstaff'ie juz ponad 8 miesiecy i jest naprawde spoko ... daje sobie w streecie głównie i nie nazekam ze jest za dluga czy cos w tym styly ... przy kóleczkach 24" jetst przyjemnie zwrotna ... wielkosc 16 przy 190cm wzrostu ... jezdzilem tez na P3 ... Banshee ... StreetLegal'u i na kazdej zupelnie inaczej sie jezdzi ... ramke wybieralem sobie sam nie opieralem sie na opiniach i jestem zadowolony :)
ja tam polecam Amstaff'a
Pozdro !
ja tam polecam Amstaff'a
Pozdro !
:] Bike4EvEr !
Dzony identyczny? Powiem tak dalem za niego nie wiecej niz 1500 zl. Jakby kazda czesc byla nowa to wyjdzie kolo 2,5 k ale ta cena byla by juz smieszna. Katy sa spoko i przy 70 mm i przy 115. (zwykle uzywam 80 mm a na jakis zjazd czy duze hopy 115 mm). Ogolnie spox. Ale taka prawdziwa opinie moglbym Ci podac w polowie przyszlego roku, bo narazie na tym rowerze jezdzilem tylko po sniegu ;]
Ssij pento
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: