Polska... Ehhh... Hala targów MIĘDZYNARODOWYCH i tak zadbali o wszystko. Na dachu zalegało 1,5 metra śniegu! A wystarczyło go tylko systematycznie zrzucać... U mnie w mieście codziennie widziałem ludzi na dachach urzędów, marketów itp robiących porządek ze śniegiem. Niech zeżre sumienie tego, który to zaniedbał!
Na dodatek naście rannych to obcokrajowcy. Na pewno w całej eurobie już huczy o nas. Wstyd... Wstyd!
dawidek13-14 daj se spokoj wogole nie powinno do tego dojsc gdyby nie lenistwo niwktorych ludzi ja akurat o tym dowiedzialem sie jak wrocilem do kraju :/
Na Tvp3 rano mówili, że była tam wystrawa gołebi, około 20 jak to się stało było tam około 1000 osób. Nie wiem ile zgineło, ale jak poleciał dach na wszyskich to napewno dużo :/ [*]
Dość mówić że mądry Polak po szkodzie, w tym wypadku po wieeelkiej szkodzie, teraz robią odśnieżania dachów jak juz 13 budynków tej zimy na samym śląsku sie zawaliło od nacisku na dach. Było wcześniej pomyśleć??
A teraz zamiast przebudować całą Polskę na skośne dachy, lepiej niech wprowadzą obowiązkowe odśnieżania w budynkach użytku publicznego gdzie takie zagrożenia istnieją.
Paul wszystkie publiczne zakłady dostały takie ostrzeżenia!problemik jest też w tym że w normach budowlanych się uwzględnia też strefę klimatyczną i roczne opady śniegu itp:P no ale niewiem czy aż tak dużo mogło go być w porównaniu do poprzednich lat..może to też wada konstrukcyjna,zapadający sie teren bo to w końcu śląsk,w każdym razie to mamy obciach na maxa
tez z poczatku tak pomyslałem zeby czyscili dachy ale to bez sensu .. po pierwsze ile kasy na to bedzie szlo po drugie jest bardzo duzo budynkow itp...
Moj wujek tam byl w tym czasie ale sie mu nic powaznego nie stalo tylko glowa mu sie rozciela i obie nogi naderwane wiazadla ale dzisiaj go wypuscili ze szpitala i jest w domu
pepikDH^ zatrudnić dwóch ludzi, dać im po 1500 zł na miesiąc i tylko zadanie odśnieżania dachu. jakby mieli takie coś to zasówając cały czas odśnieżyli by to w czase który wystarczyłby żeby nie doprowadzić do takich przeciążeń, jak tylko zaczyna padać oni odśnieżają, sądzę że nie było by problemu, kosztów też nie za wiele.
Noo ale jak sie odśnieża jak na dachu jest 400 ton to juz koszty i kłopoty są, bo trzeba z tym poprostu zapier#alać.