Prosta,idealna rama street/dj
Qrwaaaa nie no rowerki które zapodał erenes mnie rozjebały!!:] ej straaaasznie:pa co do tematu to ja troche nie lubie tego typu ram!! jakby całe były takie własnei ienkie rurki bez zbednych pierdó ale zeby dolna róra była tak jak w Orange to by był juz wypas!! nie lubie tych ram tylko dlatego ze mają takie cienkie rurki no ale to Cromo to tak musi być:/ ale zgadzam sie ze lepsze taie niż takie z dodatkowymi pierdołami:/
www.ROMED.pl lamusy!
przesadzacie, jeździc sie da na wszystkim. Teraz jakaś taka głupia moda na drogie rowery, tarczkówki, amortyzatory, korby Isis etc. Można zyć i bawić się bez tego.
Ja uwielbiałem zwykłe rami cro-mo scotta, czy decathlona z pionowymi hakami. Jakis mocniejszy sztywny widelec (nie koniecznie DMR)- starczy od cannondale, giantowski boxer, czy tam od GT zaskara, lekkie a mocne d521 na stx-dx, singla na przerzutce, korby sugino/czarny lx/sachs, plastikowe platformy (4lata!), rooxa dh4.0, pazzaz, fsa xl2 i wio!!
Ja uwielbiałem zwykłe rami cro-mo scotta, czy decathlona z pionowymi hakami. Jakis mocniejszy sztywny widelec (nie koniecznie DMR)- starczy od cannondale, giantowski boxer, czy tam od GT zaskara, lekkie a mocne d521 na stx-dx, singla na przerzutce, korby sugino/czarny lx/sachs, plastikowe platformy (4lata!), rooxa dh4.0, pazzaz, fsa xl2 i wio!!
Mi w sumie nie obchodzi czy rama ma jakiś mocowania pod pegi czy rotor. :P
Wygląd jest drugo rzędny, najważniejsza jest geometria ramy. Dobra rama musi być posłuszna, robisz z nią co chcesz i nie muszisz mieć bardzo wiele siły. Co z tego że rama wypaśnie wygląda jak jest jak cegła, trzeba mieć dużoo siły żeby ją ruszyć z miejsca. Najważniejsza jest geometria!!! np. A-gang a.m jest posłuszny i fajnie wygląda ale kosztuje sporo jak na moje możliwości. :-|
Wygląd jest drugo rzędny, najważniejsza jest geometria ramy. Dobra rama musi być posłuszna, robisz z nią co chcesz i nie muszisz mieć bardzo wiele siły. Co z tego że rama wypaśnie wygląda jak jest jak cegła, trzeba mieć dużoo siły żeby ją ruszyć z miejsca. Najważniejsza jest geometria!!! np. A-gang a.m jest posłuszny i fajnie wygląda ale kosztuje sporo jak na moje możliwości. :-|
-
- Kontakt:
[quote="jj.okocza"]http://243racing.com/2004frame.html
a to ? czy to nie jest proste bez zbednych dodatkow ?[/quote]
spox ramka<>
a to ? czy to nie jest proste bez zbednych dodatkow ?[/quote]
spox ramka<>
http://allegro.pl/show_item.php?item=40319121 licytować;) 1000$ ma być:D