Akita Slope Style
Akita Slope Style
Witam!
Doszły mnie słuchy, że w tym roku ma wyjść nowa zabaweczka od duncona- Akita Slope Style -czyli akita ze zwiększonym skokiem . Zna ktoś już może jakieś konkrety-kiedy, gdzie i za ile :) ?? Bo planuję zmianę ramy na lato (budżet to 2600-2800zł) i interesują mnie ramki do freeride-u tego pokroju -Musi to byc wytrzymałe, dobrze pracować itp itd- generalnie i do agresywnej jazdy, jak i do takiego średniego latania :)-co bym się nie musiał ograniczać :) Może warto będzie się zainteresować ową ramką? A może coś innego z dumperem w tej cenie? Z przodu to będzie wytrzymywać z 66rc 150/170mm (aktualnie jeżdże na 150mm, ale będzie fullik to się zmieni skok ;) )... Rozmyślałem big-hita, ale chyba o te nowe (8.1-8.3) będzie ciężko w takiej kasie, a stare mimo, że piękne (ja tu mówie o tych najwyższych BH) to tylko (o ile sie nie myle) na koło 24'' z tyłu -a ja mam uraz do takich kółczek i zdecydowanie wole 26''-poza tym mam fajne koło i nie chce go zmieniać ;) cóż jeszcze :) ?? Generalnie wszystko będzie przełożone do nowej ramy z mojego obecnego konfiga (jedynie stery sie zmieni ;) )-o ile czegoś w miedzy czasie nie skatuje ;) - więc dlatego budżet jest dosyć przyjemny ;)
Pozdrawiam i z góry thx. za pomoc!
sudi
Doszły mnie słuchy, że w tym roku ma wyjść nowa zabaweczka od duncona- Akita Slope Style -czyli akita ze zwiększonym skokiem . Zna ktoś już może jakieś konkrety-kiedy, gdzie i za ile :) ?? Bo planuję zmianę ramy na lato (budżet to 2600-2800zł) i interesują mnie ramki do freeride-u tego pokroju -Musi to byc wytrzymałe, dobrze pracować itp itd- generalnie i do agresywnej jazdy, jak i do takiego średniego latania :)-co bym się nie musiał ograniczać :) Może warto będzie się zainteresować ową ramką? A może coś innego z dumperem w tej cenie? Z przodu to będzie wytrzymywać z 66rc 150/170mm (aktualnie jeżdże na 150mm, ale będzie fullik to się zmieni skok ;) )... Rozmyślałem big-hita, ale chyba o te nowe (8.1-8.3) będzie ciężko w takiej kasie, a stare mimo, że piękne (ja tu mówie o tych najwyższych BH) to tylko (o ile sie nie myle) na koło 24'' z tyłu -a ja mam uraz do takich kółczek i zdecydowanie wole 26''-poza tym mam fajne koło i nie chce go zmieniać ;) cóż jeszcze :) ?? Generalnie wszystko będzie przełożone do nowej ramy z mojego obecnego konfiga (jedynie stery sie zmieni ;) )-o ile czegoś w miedzy czasie nie skatuje ;) - więc dlatego budżet jest dosyć przyjemny ;)
Pozdrawiam i z góry thx. za pomoc!
sudi
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
-
- Kontakt:
ciezko powiedziec cos konkretnego na temat ramy ktorej nikt na oczy nie widzial :).Slopestyle ma miec wiekszy skok-to jest pewne.Bardzo podobna geo-czyli bedzie sie na niej rownie fajnie jezdzic.Raczej wytrzyma z 66rc na 170,ale nie wiem czy nie lepsze katy beda przy 150.Bedziesz musial sam zobaczyc ;p.Wytrzyma na pewno,a nawet jesli to w DC nie ma problemow z uznaniem gwary.
hardcorowym 12 latkom podziekujemy :]
hardcorowym 12 latkom podziekujemy :]
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
-
- Kontakt:
no mój koleszka pisał maila w tej sprawie do duncona...i odpisali ze planuja nowa akite i jeszcze 2 inne ramki do FR w tym odnowiona Tosia inu, włącznie z poprawieniem jej działania. Tak sprawa wyglada na dzis. Skok tej akity będzie regulowany ale napewno wiekszy nizli jest obecnie 145mm, tak wiec napewno i damper bedzie lepszy.
Sam czekam z niecierpliwoscia na nowosci w tej sprawie, co gorsza pisali ze te nowosci ukaza sie dopiero na przełomie wiosna/lato.
Sam czekam z niecierpliwoscia na nowosci w tej sprawie, co gorsza pisali ze te nowosci ukaza sie dopiero na przełomie wiosna/lato.
MTB!
-
- Kontakt:
Hehe :) no ja aktualnie śmigam na DC, więc z miłą chęcią się nie będę rozstawał z firmą-amstaff sie trzyma fajnie, ale no apetyt rośnie w miarę konsumpcji -mimo, że ht DH na takim konfigu można fajnie uprawiać, ale myślę, że po roku ze sztywniakiem można juz pomyśleć sobie o fullu :) a jakbym się nie doczekał tej akity (a szkoda, bo nawet normalna akita mi się podoba, tylko chciałbym mieć z tyłu chociaż te 170-180mm...-a moze sie myle i standardowa akita jest wystarczajaca do ostrzeszego pomiatania...) to na co sie rozglądać ?? niekoniecznie musi to byc cięzka rasowa krowa do lecenie w dół :)- fajna freeridówka, która sie nie zlęknie dropów pow 5m (nie mówie, że takie skacze teraz (puki co ok 2-2,5m realnej różnicy poziomów-wiecej zaczne sie bawic od wiosny) , ale ramka bedzie u mnie z 1,5-2lat, a życie pisze rózna scenariusze, wiec chciałbym, aby i przy takich sie nie zająkała;) ) i która byłaby nowa (choć to niekoniecznie- używane,w bdb stanie także wziąć pod uwagę mogę- ostatnio akita za niecałe 1500zł poszła ze zwiększonym skokiem na 190mm, gdybym nie zamówił wtedy amora to bym pewnie ją już trzymał w domowym warsztacie na stojaku;)) ...
Pzdr.!
sudi
Pzdr.!
sudi
WWW.WFSPORT.PL
pare osób w krakowie już ma akity ze zwiekszonym skokiem, i o ile mi dorze wiadomo na piekne oczy i dobry humor gosci z DC mozna uprosic o egzemplarze ze dłuzszymi damperami i odrobinke innymi mocowaniami . Ja mam standardową, jak na tak krótki damper i tak ejst dosc miękka- w moim odczuci na pewno bardziej od a zone z 140-150 mm
( a tam miałem vanille na takiej samej, 550 lbs, spreżynie)
( a tam miałem vanille na takiej samej, 550 lbs, spreżynie)
Heh- no będę się tez zastanawiał nad ta zwykłą... ale no te 150mm to dla mnie troszkę mało może być... jednak ta rama będzie czasem dostawać w tyłek -nie tylko na dropach i trasach, ale i na hopach :) a co do tego proszenia gośc z Dc- hmm... zobaczę :) ciekawe jak dłuższy tam ładują i za ile pln-ów :) i ciekaw jestem czy mieliby białą :) bo amstaff biały z czarnym osprzetem i białymi pedałkami wyglada bosko -i tym sie wyróżniam w tłumie, wiec akitka lub inna rama biala też by fajnie w takich barwach stała (mimo ze sprzet nei jest do ogladania a do smigania, to jednak fajnie, aby całość cieszyła oko właściciela ;) -PRAWNEGO ) a generalnie jak akita sie sprawuje? ja mam kontakt z muddy foxem rock'n rollem i za specjalnie poza tym jednym fullem to nie jeździłem na innych :)
Pzdr.
Pzdr.
WWW.WFSPORT.PL
-
- Kontakt:
piotrex pisze:a ja Ci powiem ze to takiego lightowego fr normalna akita Ci wystarczy...sam mam 150mm pod tylkiem i wg mnie to wystarczajacy skok do lekkiego fr...
:D:D:D piotrex, a czy ten Twoj rower ze skokiem 150mm widział kiedyś las (pod Twoim zadem)?? :D:D:D
Planty i rynek to wiem...:D:D:D
www.feel-free.pl
dobre, dobreyasiuuu pisze::D:D:D piotrex, a czy ten Twoj rower ze skokiem 150mm widział kiedyś las (pod Twoim zadem)?? :D:D:D
Planty i rynek to wiem...:D:D:D
co do tej nowej akity.......już we wakacje pewna osoba z DunCon'a wspominała mi że ma być nowa akita....a znając ich podejście to pewnie tak będzie.....co roku zmiana asortymentu :-)