Co sie dzieje z naszym krajem????

MAFIOISO
Kontakt:

Post autor: MAFIOISO »

yasiuuu dokładnie każdy ma swoje racje... ale ja znam lududzi co "gryzą ziemie" i nie nażekają bo wiedzą że inni mają gorzej... a co do tych porównan to poprostu strzela mnie jak widze wypowiedzi typu

" no bo w USA to tanio a u nas drogo i mały wybór i dodupy jest nasz kraj bo niema sk8 parków"

także powturze raz jeszcze cieszmy się z tego co mamy...

ps. a że cię tak za słówko złapie, bo piszesz że zgadzasz się z moimi 1,2,3,pkt. a to masz coś do wyjazdu za0_DR/FR??? (żart)
http://www.pinkbike.com/photo/885826/ - łower (dlaczego tu niema wolności słowa?)
cielak
Kontakt:

Post autor: cielak »

przechujane....

NIKODEM DYZMA NA PREZYDENTA ! ! ! !;P
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

MAFIOISO, pkt 5. nie brałem pod uwage bo dotyczy 'jednostki' a nie narodu:P Pozatym to już zależy od szczęscia czy dostaniesz prace, bo nawet jak bedziesz wykształcony to mogą Cie tam wziasc (wziąć) do zamiatania krawężników... albo wogole Cie do niczego nie wezmą... :|
www.feel-free.pl
DonJuan
Kontakt:

Post autor: DonJuan »

Jeju, jeju... ile wy macie lat. To zabawne jak sie oburzacie, a czesc z was nawet nie potrafi poprawnie pisac. Takie blędy jak "wziasc", "płenta" czy "żąd" to po prostu żenada. Moze dlatego oni rządzą krajem, bo wiekszosc narodu polskiego z prostych przyczyn by nie podołała. Nie mam tu oczywiscie na mysli wszystkich udzielajacych sie w tym topic-u.
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

DonJuan, a pozatym ze wytkniesz niektorym (w tym mi) błędy ortograficzne to masz cos mądrego do powiedzenia w tym temacie?!
W kraju jest własnie duzo takich jak TY "Pierd.olą bez sensu, chcą zabłysnąć a nic nie robią"!
www.feel-free.pl
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

Suntour dzieki za cynk :P co sie dzieje z ta Polska zal :/ a wydzieliscie obraz rydzyka gdzie byl przedstawiony jako bog ?
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
sebonk
Kontakt:

Post autor: sebonk »

Pozostaje wykopac tych dupkow z kraju albo samemu wyjechac :|. Chyba to drugie, bo wykopac ich nie idzie :|
MAFIOISO
Kontakt:

Post autor: MAFIOISO »

DonJuan no pomijając to że jeszcze do niedawna kiku posłów nie miało matury, a kilku wyskoko postawionych ludzi którzy żądzą ty krajem niema studiów to spox... a moje osobiste odczucie jest takie, że na forum chodzi głównie o sens wypowiedzi i przydaja się jeszcze znaki interpunkcyne niż ortografia... wiadomo ,góra zółw, rząd... ale inne to... no starajmy sie pisac poprawnie!!

yasiuuu tak tylko że tam z zamiatania kraweżników da się wyżyc :D wiem to z przykładu brata kumpal który własnie tak zaczynal...
http://www.pinkbike.com/photo/885826/ - łower (dlaczego tu niema wolności słowa?)
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Dopóki mnie ta nieudolność niedotknie to tylko będę narzekał...
http://dhcyc.pinkbike.com
sun.
Kontakt:

Post autor: sun. »

wiesz dhcyc mnie to jakos osobiscie nie dotknelo,ale poprostu codziennie wlaczam telewizje ogladam wiadmosci na 4 roznych kanalach czytam gazety,wiele artykulow uczonych analitykow itp. i poprostu nie moge juz tego zniesc,pomyslicie ,ze smieszne to co teraz napisze jest,ale na wielu forach mowi sie ,ze juz tylko jedyna linia oborny i pomocy krajowi sa jakies typowo ukrainskie rozruchy cos ala rewolucja w mniejszym stopniu, tutaj poprostu sytuacja jest jaka jest zrodlem wszystkiego jest zlodziej rydzyk,taka prawda bo do **** pana czego premier i politycy pisu i lpr jezdza sie radzic rydzyka jak maja glosowac nad ustawami i jakie poprawki maja byc glsoowane na tak i nie,no ja nie wiem ale na 4 rydzykpospolita polske sie nie zgadzam,a dlaczego mowia o IV RP bo to ma byc rydzykowa polska,przeciez rzad juz jest marionetkowy jakby nie patrzec,rydzyk jest ebzkarny nie siega go zadne prawo,ale moja piesc chetnie by go siegnela. Mam mieszane uczucia,W tej chwili PiS.LPR i Samoobrona chwytaja sie brzywty jak to mowi przyslowie,pisowi spada poparcie,lpr i samoobronie tez,ludzie sa niezadowoleni czyli cos w tym musi byc,ja widze jedno wyjscie ogolnokrajowe referendum czy chcemy tego rzadu i takiegop panstwa czy nie i sadze,ze wielu ludzi by poszlo i frekwencja by przekroczyla ponad 50%,wszyscy sypia wrzutami na PO,ze zazdrosni a ja widze w tym polityke ktora zmierza w bardzo dobrym kierunku,opozycja jak to opzyjja ma krytykowac i sie nie zgadzac,ale zebyw sejmie byla stabilizacja musi byc rozdzial glosow conajmniej na poziomie 50/50 i to nie na zasadzie ze co aprtia psotawnowi tak glosujemy tlko na zasadzie kazdy glosuje sam,za duzo poslow jest czyli wecej rpzekretow i machlojek,dla mnie posel to powinna byc osoba minimalnie z tytulem magistra a najlepiej jakby byli to ludzie typu analitycy,profesorowie i tym podobni. Ehh koniec moich wypocin,i nie mam zamairu z kraju wyjezdzac jerstem polakiem anmsz kraj nie zasluzyl na takie rzady przez tyle lat nieszczesc,moze i pilsudzki mial aspiracje dykatorskie i byl cichym dyaktatorem ale prosze zwrocic uwage,ze to abrdzo duzo dalo krajowi,w tym momencie proponuje pworocic do systemu wladzy z czasow cesarstwa rzymskiego i wprowadzic osobe pelniaca wladze na 6msc zeby sutabilziowac sytuacje a rydzyka do wiezienia.pzodro600
www.lostinmedia.pl
www.tapeclothing.com
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

jesteście żanujący;) nie chce mi sie już dyskutowąć, ale jak czytam takie wypociny ludzi któzy o polityce czy tez konstytucji ( "anty demokracja i konstytucja" hjahahah) nie wiedza kompletnie nic to mi sie chce śmiać..i chyba plakać zarazem:D Nie bede tu już nic mówił, kidys próbowałem ale pare osób jest tu tak zacietrzewionych i zaślepionych ( głupota albo "parciem za tłumem" :D) że szkoda gadać. Zasadniczo osoby takie jak pucek- chłopie piszesz rzeczy z których ani jedna nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia- czy lepper i giertych weszli do rzadu? Czy uwazacie zę jakby rzadziła wasza ukochana i idealizowana platforma to by sobie z kim koalicje robiła? Nie no racja, jest jeszcze sld, akurat im do nich blisko-tacy sami złodzieje. I chłopie naucz sie pisać- bo z takimi bykami to ty do "Ż"ądu na pewno nie wejdziesz. Dajecie sie nieśc pieperzonej medialnej propagandzie- to zę w koncu sie z nami licza w swiecie, załatwiamy w miare korzystny dla nas budżet w uni, negocjujemy jak równi z równymi w sprawach stawek vat ( co dla was powinno byc istotne, a szczególnie dla waszych starych bo ceny mieszkań bardzo czesto wpływaja na ceny wielu innych dóbr) , że putin zamiast ciagle na nas napierdalać chociaż raz jakieś miłe słowa pod adresem Polski wygłąsza ( pewnie zaraz znowu wypali z jakimis kwiatkami w stylu "upadku ZSRR jak tragedi geopolitycznej") ale jest po prostu lepiej. Przepycha sie wiele waznych ustaw, mimo że Rokita i spółka robia wszystko co sie da zęby ten rzad zdyskredytować w oczach społeczeństwa- ia tacy jak wy wierza w kazde słowo, a nnie potrafia znaleźc e przekazach medialnych "złotego środka". Co sie dzieje wbrew kontytucji czy demokracji? Ludzie w tym kraju wam już aż tka źle? To droga wolna, takich jak wy tu nikt nie potrzebuje. Ja sie czuje pośród takich "pseudo intelektualnych" kręgów naprawde jak persona non grata- bo mi nie przeszkadza że rzadza nami ludzie uczciwi i nieumoczeni w zadne afery, że staraja sie cos zrobic. Chyba ich jedyna wada jest to zę sie nei nazywaja Rokita czy Niesiołowski. A co do tv trwam- motmomysz twoje poglady sa mi znajome, ale nie ściemniaj ludziom którzy pewnie i tak uwierza Ci w kazde słowo jak wygladaj audycje polityczne w Tv trwam- zapewniam was ze niczym sie nei rózńia od tych w innych stacjach de facto komercyjnych, no może jest jedna różnica- tam sie zadna Pochanke czy Durczok nie wpierdala ludziom w poł zdania i końćzy je za nich, albo rozdaje głos komu chce. Jak tam idzie ktos z pisu- to dlatego zę mozę poweidziec CO CHCE ,JAK chce, i bedzie to bez montazu w wersji przez neigo akceptowalnej. I nie wpierdalaj sie z jakimś Kaczyńśkim modlacym sie z ksieżmi- sorry takie kity to nei dla mnie. Ale reszta neich sobie robi co chce- szkoda w sumie coś robić dla kraju w którym chodza i wygłaszaja na lewo i prawo podobne brednie tacy palanci. Dziękuje.
mikael
Kontakt:

oburzajcie sie na don juana ale jak słysze ludzi któzy sie wyrywaja z "płentami", "żądami" i pokazują jakimi oni sa wielkimi rewolucjonistami, "śmierć pisowi" itp to naprawde idzie sie posikać ze śmiechu:D Dlatego jak ktoś ma chociaż troche inne zdanie od tutejszego ogółu to proponuje moim przykładem olać ten wątek:D Szkoda czasu, siły, i klawiatury:D
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Hmmmm, tu w sumie jets tak jak w rządzie. Jeden coś piernie, część jest za nim, drugi oponuje, cześć jest za nim i nie chu** ładu ni składu nie można uzyskać. Jak oni, niby mądrzy ludzie nie mogą nic mądrego wymyślić, to my niby tym bardziej :P Tak logicznie pomyśleć, to każda decyzja ma jakieś plusy i minusy, więc dlatego ją trudno przepchnąć i stąd zdaje się cały ten burdel, ale za punkt honory mogliby sobie postawić, żeby nie ich duma była najważniejsza tylko dobro państwa i obywateli i po prostu streszczyć się. Nie wiem jak, ale za takie pensje to powinni pracować po 24h...
http://dhcyc.pinkbike.com
mikael
Kontakt:

a z pensjami to zawsze jest problem- w teorii to maja wysoki żęby nie brali łapówek..ale jak sie czasem widzi jak akie gwiazdy jak rutkowi czy inne mu podobne indywidua przychodza na 4-5 posiedzeń w ciagu kadencji i ejszcze za to forse biora:/ to zgroza
sun.
Kontakt:

Post autor: sun. »

Hmmm mikael ptorochu mnie uraziles potrochu napisales tego czego ja nie napisalem, mi glownie chodzi tutaj o to aby w to wszystko nie ingerowal ten pierdolony zjodziej i wszystko co z nim zwiazane,ty mowisz,ze wystepuja w telewizji i w otoczeniu ludzi nie zamieszanych w zadne afery a rydyzk to co nie zlodziej,to prosze poweidz mi gdzie sa setki milinow zlotych,czego nie palci podatkow,czego wali scieme,szerzy nienawisc rasową wytlumacz mi,twoje zdanie szanuje i to,ze powiedziales ze sa i bardzo wielkie plusy tego rzadu zgoda,zgadzam sie i popieram,ale do kurwy nedzy po co tam ojciec rydzyk,pwoeidz mi,mi sie wydaje to wszsytko ze soba powiazane,ja wierze tylko niezawislym mediom ktorych nie ma w polsce i opiniom wyglaszanym przez ludzi wyksztalconych. Sorry,bylem za platforma i bede dalej stal za nia murem a to daltego,ze nie zgadzam sie z wieloma propozycjami ustaw a jkoze PO jest opozycja to tak bylo zawsze beda blokwoac jak sie tylko da to sie temu nie dziw. Kurde tu nie ma zlotego srodka ktory zaradzi na wszystko,ale jednak mozna sie postarac duzo bardziej,uwazam tez ze gdyby nie media i cale naglosnienie sprawy koalicji pis po to by ta koalicja powstala,tu juz nie wiadomo kto wyrzadza wieksze zlo,najwazniejsze jest dobro kraju bo tu sie wacha nasza przyszlosc,mozna pwoeidziec wyjade i mnie to pier.... ale ja nie ebde mial takiej okazji i nie chce zyc w panstwie rzadzonym przez na wpol ksiedza na wpol ludzi myslacych.pozdro600
www.lostinmedia.pl
www.tapeclothing.com
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

ludzie - ale ktos kurwa na nich glosowal i im to umozliwil wiec dlaczego oszusci? w sumie nie jest w konstytucji czy gdzies tam indziej [nie znam sie na tym] zabronione chodzic do kosciola i ukladac sie z rydzykiem.

po prostu oni wybrali te metody zeby omamic 'wyborcow' w tym wypadku starszych ludzi, ktorzy wierza ze 'nasz kochany rzad' robi dobrze

'to nie emeryci sa przyszloscia narodu tylko my'

nie wiem moze zle mysle - ale zalozyli sobie ze rzadzic beda 4/5 lat i potem finito, chca nakrasc teraz... a ze pokolenie emerytow zacznie powoli wymierac? licza na to ze w przeciagu 5 lat nie umrze ich za duzo zdaza sie nakrasc do woli... i przyjda inni. i nastepni. w kolo macieju

dla nas to jest frustrujace ze tylko radio maryja dostalo prawo by nagryweac tamto felerne posiedzenie, ale babcie w beretach pewnie sa happy 'bo jedyne sluszne media mogly to relacjonowac a te zle i komercyjne moga sie cmoknac w dupe'

wiem wiem dramatyzje, ale wg mnie, czyli 17 latka jeszcze uczacego sie w szkole tak to wyglada... no ale ja osobiscie nic w rzadzie bym nie zmienil, bo nie jestem alfa i omega za ktorych sie niektorzy uwazaja widze
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
mikael
Kontakt:

sulring pisz zdania od duzej litery bo sie trudno połapac:D a zawsze mozna zrobic wiecej, ja nie mowie tu nic o rydzyku, chodzi mi ze rzad to ludzie nei zamiszani w afery i ucziciwi:) rydzyk to ****** w mojej skrmnej opini,,ale na jego antenie mogoa poweidzec to co chca przekazac ludziom i nikt im tego nie montuje ani nie skała jak sobie tego zycza.Równiez uwazam ze w Polsce nie ma obiektywnej i niezaleznej telewizji-trwam ejst przekrecone w druga, "prawicowa" strone, ale zeby dotrzec do naprawde szerokich odbircow trzeba wykorzystywac i te nieobeiktywne "liberalnie" ajk i ich opozycje jaka jest ta niewatpliwie "moherowa" stacja. Tyle
nadia
Kontakt:

Post autor: nadia »

DJ rydzykus powie "panowie ta rogą co jechałem ją moim meibachem (czy jak to sie pisze) nie jest za dobra, da sie cos zrobic" i oczywiscie na drugi dzien zaczynaja robić drogę dla "Ojca Dyrektora" . tutaj normalnie jego mafia rządzi !!!! wejdzie sobie na stronkę radiomaryja.pl i poczytajcie jak to "tvn chce wprowadzic totalitarny ustrój" jak to czytałąm to myslałam ze niewyrobe!!!! ej co ma religia do władzy???? ja tego najbardzije nie rozumiem!!
p.s ostatnio w jedno miejsc nad rzeke w moim mieście wywalali snieg, na drugi dzien koparki juz tak pracowały i z powrotem śnieg na wywrotki przewalali :P czy to jest normalne??
niech dj rydzykus wejdzie na nasze forum i troszkę poczyta jakie mamy zdanie o nim :P!!!
mikael
Kontakt:

nasz kraj nie ejst normalny ale akurat wina w tym rzadu rzadna. Najlepiej wszystwko zwalać na nich, a kto jami przez ostatni 15 lat rzadzi? Jak nei SLD to popołuczyny z KL-D ( chłoptasie z partii tuska to gross awsu) unurzane w błocie ile sie da, kłótliwe, żadne włądzy. Co jak co, ja moich pogladwo nei zmieniam- uwazam ze to ejst najelpszy rzad od kilkunastu lat, i ma szanse cos zrobic- a zadaniem PiS i brata Jarosława jest robic wszsytko w sejmie zęby im tą cholerna prace umożliwić- to ejst kurwa polityka, nie sentymenty. Rzad ma dobry program, świetnych fachowców ale nic sie ie zrobi bez poparcia, A ze mamy taka ordyancje zę wchodza sobie partie po 7 % to jest cudownie- platfosy które chca wszystkiego, banda złodziei z SLD któzy tylko myślą jak tu objać wąłdze za 4 lata i rozkrasć to czego sie jeszcze Pęczakowi i spółce nie udało. Najlepiej dać im czas- dac sobie spokój z moralnymi wywodami jaki to PiS be i fe ze wchodzi w porozumienie z LPR i Samoobroną, tylko poczekać co to da- bo jakby ktos sprawdził program paktu to by zobaczył jakie ustawy chca przeforsować ( są tam ustawy w 3/4 piS, czesc ustaw PO - tych któe chciało ona dac do publicznego głosowania, i nie ma praktycznie nic z pomysłó "pierwszego mulata RP" czy strasznego Romana. Jak sie z PO nie da dogadac to z kims trzeba- nikt nei wszedł do rzadu, a przynajmniej Marcinkiewicz ma troche spokoju- bo tego mu zdaje sie potrzeba. I dajcie już spokój z tym Rydzykiem- mógłby ktos kruwa w koncu zobaczyc że ta cholerna telewizja to niszowa kablówka która nigdy nei bedzie wieksza , a PiS wykorzystuje ją tylko do tego czasu jak jest mu potrzebna. Wszyscy drą mrody że PiS jest rzadny wąłdzy, że chce przejac całe wąłdze...ludzie tu sie płakac chce. Fajnie keidys powiedzieli Wildstein z Ziemkiewiczem- przeceiż sie nei da rzadzic bez włądzy! Jak sie ma dosc radykalne pomysły na zmiane państwa, tak jak PiS to trzeba miec pewne oddziałwyanie na instytucje rzadowe- a zauwazcie że wszystko to mogło byc inaczej- PO mogło mieć 9 ministerstw, marszałka sejmu, - ale nie, "bo oni sie obrazili" > o tym trzeba pamietac, bo jak widze wypowiedzi niektorych którzy maja zerowa wiedze o wsółczenej polityce czy też sytuacji w krajuto naprawde śmiac mi sie chce- jeśli ktos uwaza ze sytuacja w kraju jest aktualnie nie najlpesza, to wine za to ponosza PiS i PO po równi- jeśli nei wiecej PO. Tyle
ODPOWIEDZ