Problem ze sterami
Problem ze sterami
Elo! Mam problema ze sterami :/ Kupiłem sobie 3 tygodnie temu ramke cocaine i do niej jakieś tam stery aheadset na łozykach maszynowych. Nabiłem je sam, wsadziłem wszystko oprócz takiego jednego co sie nasadza na rure sterową od amora, bo gdy to zakładałem to nie dało rady napić na to główki ramy i między koroną amora a dolną częscią główki był 3mm szpara. No i jeżdziłem tak bez tej jednej częsci. Dzisiaj coś zaczęła strasznie cięzko chodzić kiera i coś skrzypi czasami tam w środku. Co jest????
http://www.pinkbike.com/photo/1277425/ auć :/
eeee dobrze rozumiem, że nie nasadziłes podkladki na amora? ta co sie nabija na rure i wchodzi w dolna miske(w roznych sterach jest roznie ale gruntownie to o to koman)?? jezeli tak to moze byc po ptokach, mogles stery uszkodzic. nie lepiej bylo pojsc do serwisu zeby to zrobili? wiem ze to kosztuje ale bys nie mial problemu
dalo rade na pewno musiales zle cos zrobic ale nie ma szans zeby tego nie zrobic
czasem odpowiednie uzloenie sterow jest trudne ale jesli nie robiles tego to trzeba bylo dac do serwisu albo komus innemu , wsadz ta bieznie jak bedzie do dupy to dolne lozysko do wymiany o ile jest wymienne jak nie to nowe stery
czasem odpowiednie uzloenie sterow jest trudne ale jesli nie robiles tego to trzeba bylo dac do serwisu albo komus innemu , wsadz ta bieznie jak bedzie do dupy to dolne lozysko do wymiany o ile jest wymienne jak nie to nowe stery
www.mm-foto.pl
chlopaki a powiedzcie mi czy macie jakies patenty zeby równo nabic dolna miskę i dolną bierznie na swoje miejsca?? poza oddawaniem do serwisu oczywiscie.
i jeszcze jeden taki maly off topic bo nie chce zakladac nowego bo to moze i glupie pytanie.
jak poprowadzic przewod hamulcowy wychodzacy od dołu korony zeby nie ocierał o koło. rozumiecie?? mam ta szyszke z moziwoscia puszczenia linki w rurze sterowej. jak to zrobic??
i jeszcze jeden taki maly off topic bo nie chce zakladac nowego bo to moze i glupie pytanie.
jak poprowadzic przewod hamulcowy wychodzacy od dołu korony zeby nie ocierał o koło. rozumiecie?? mam ta szyszke z moziwoscia puszczenia linki w rurze sterowej. jak to zrobic??
maly update http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=59226
hmm w zasadzie w sterach zintegrowanych jak ja pamietam same miski sa te same i szansa ze zle nabiles jest znikoma ;]
predzej zgubiles uszczelke jakas stad ta przerwao ktorej wspomniales
ewetualnie jak pisalem poprostu taka konstrukcja ramy ale musi byc bieznia !!!
kalahari patentu raczej nie ma - kawalek plaskiego drewna i z wyczuciem po kawalku wbijasz miske , do tej pory a nie raz jzu to robilem , zawsze wszystko bylo ok i nie mialem z tym problemu , sprawdz pozniej czy rowno nabila sie
predzej zgubiles uszczelke jakas stad ta przerwao ktorej wspomniales
ewetualnie jak pisalem poprostu taka konstrukcja ramy ale musi byc bieznia !!!
kalahari patentu raczej nie ma - kawalek plaskiego drewna i z wyczuciem po kawalku wbijasz miske , do tej pory a nie raz jzu to robilem , zawsze wszystko bylo ok i nie mialem z tym problemu , sprawdz pozniej czy rowno nabila sie
www.mm-foto.pl
-
- Kontakt:
Psyke102 wsadzaj bierznie i sprawdz czy hula jak nie to pewnie na odwot wbiles miski od sterow :/ bylo pojsc do servisu zaplacic 5 cz 10 zl i miec zrobione po ludzku, a tak bedziesz pewnie 60 dych w plecy za nowe stery + nabicie, chyba ze znowu sam sprobujesz :) nie przejmuj sie ja jak kiedy rower rozkladalem po zlej stornie sobie zalozylem :) ale prynajmniej w pore sie kapnalem i dalem go na swoje miejsce :P
http://allegro.pl/show_item.php?item=90325507 dj I 2005 qr20 new za 950 zeta