obijajaca przerzutka
obijajaca przerzutka
Hej.Nie mam dwoch lewych rak i potrafie zrobic "ochraniacz" na ramie aby mi sie przerzutka nie rozwalila jak na wysokich biegach na kamieniach wali or ame. tyle ze teraz mam problem. Zmienilem sprzet i sytuacja jest taka, na niskich bigach, to znaczy od 1 do 4 wozek obija mi o kasete... wiadomo ze nie jest to korzystne aby plastik o metal walil jeszcze przy pewnej predkosci;/ po za tym od 4 do 8 wali przerzutka o rame, z tym sobie poradzilem monutujac zipamidetke i tasme izolacyjna na wierch, a zeby bylo smieszniej to na 9 biegu, wozek wali o tylni trojkat ( tylnie widelki koncza sie dokrecanym mocowaniem na kolo i hak do przerzutki [santa cruz v10]). Z tym ostatnim tez sobie poradzilem rowniez sposobem detka tasma. Ale nie wiem co zrobic z pierwszym;/ nie mam miejsca aby zamontowac odpowiedni ochraniacz bo wtedy mi nie wskocza wyzsze biegi;/ zastanawiam sie czy moze byc to wina za krotkiego lancucha bo producent zaleca 116 ogniw a ja mam kolo 108 (serwis skrocil a ja nie liczylem). Jak myslicie lancuch moze miec takie znaczenie? mieliscie cos takiego? jest jakis sposob aby sie tego pozbyc?
jak ci srubka nie pomoze to :
-stawiasz rower do ory nogami( na siodle i kierze)
- Biezesz kawałek rurki o średnicy ze 1,5-2,5cm i długości z 5 cm
- kładziesz kawałek starej dętki na widłęki (w miejscu gdzie połozyć rurke)
- kładziesz rurke i owijasz taśmą izolacyjną
Miałem to samo i regualcja nie pomogłą to sobie tak zrobiłem i jest ok
A i jeszccze jak bedzie piesek zbyt napięty no to wez rurke o mniejszej srednicy
-stawiasz rower do ory nogami( na siodle i kierze)
- Biezesz kawałek rurki o średnicy ze 1,5-2,5cm i długości z 5 cm
- kładziesz kawałek starej dętki na widłęki (w miejscu gdzie połozyć rurke)
- kładziesz rurke i owijasz taśmą izolacyjną
Miałem to samo i regualcja nie pomogłą to sobie tak zrobiłem i jest ok
A i jeszccze jak bedzie piesek zbyt napięty no to wez rurke o mniejszej srednicy