obijajaca przerzutka

budka
Kontakt:

obijajaca przerzutka

Post autor: budka »

Hej.Nie mam dwoch lewych rak i potrafie zrobic "ochraniacz" na ramie aby mi sie przerzutka nie rozwalila jak na wysokich biegach na kamieniach wali or ame. tyle ze teraz mam problem. Zmienilem sprzet i sytuacja jest taka, na niskich bigach, to znaczy od 1 do 4 wozek obija mi o kasete... wiadomo ze nie jest to korzystne aby plastik o metal walil jeszcze przy pewnej predkosci;/ po za tym od 4 do 8 wali przerzutka o rame, z tym sobie poradzilem monutujac zipamidetke i tasme izolacyjna na wierch, a zeby bylo smieszniej to na 9 biegu, wozek wali o tylni trojkat ( tylnie widelki koncza sie dokrecanym mocowaniem na kolo i hak do przerzutki [santa cruz v10]). Z tym ostatnim tez sobie poradzilem rowniez sposobem detka tasma. Ale nie wiem co zrobic z pierwszym;/ nie mam miejsca aby zamontowac odpowiedni ochraniacz bo wtedy mi nie wskocza wyzsze biegi;/ zastanawiam sie czy moze byc to wina za krotkiego lancucha bo producent zaleca 116 ogniw a ja mam kolo 108 (serwis skrocil a ja nie liczylem). Jak myslicie lancuch moze miec takie znaczenie? mieliscie cos takiego? jest jakis sposob aby sie tego pozbyc?
kopcik
Kontakt:

Post autor: kopcik »

nie wiem najlepiej kup nowy rower:D
kondzik16
Kontakt:

Post autor: kondzik16 »

tez mialem kiedys taki problem ale nie iwem co trzeba zrobic zeby to zniwelowac. tzn w moim przypadku bylo zdjecie przerzutki do calkowitego wyczyszczenia. zalozylem drugi raz i bylo igites. aha, to był xtr z 2002 roku...
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6080322
budka
Kontakt:

Ja mam shimano Tiagra z krotkim wozkiem, jak wiadomo jest to szosowka, wiec lepiej aby zbytnio w dupe nie dostawala;/ ale rower swiezo zamontowany!! od soboty go mam, a po rozkreceniu starego i jak miesiac na rame czekalem to wszystko czyscilem dokladnie...
bikeman12
Kontakt:

Post autor: bikeman12 »

jest taka specjalna śrubka na kturej reguluje sie kąt odchylenia przerzutki
jest ona koło mocowania do chaka
bike my life
patyk_lks
Kontakt:

Post autor: patyk_lks »

bikeman12dokladnie . Jak wkrecisz ta srubke to przerzutka nie bedzie walic o rame. Nie wkrecaj calej tylko wkrec tyle ile portrzeba ./ nie ma to jak pisanie posta "klawiatura ekranowa" :]
[url=http://www.pinkbike.com/photo/922498/]Pinkbike[/url]
budka
Kontakt:

nom wlasnie sie skapnalem;/ dzieki:)
Piter_TL
Kontakt:

Post autor: Piter_TL »

jak ci srubka nie pomoze to :
-stawiasz rower do ory nogami( na siodle i kierze)
- Biezesz kawałek rurki o średnicy ze 1,5-2,5cm i długości z 5 cm
- kładziesz kawałek starej dętki na widłęki (w miejscu gdzie połozyć rurke)
- kładziesz rurke i owijasz taśmą izolacyjną
Miałem to samo i regualcja nie pomogłą to sobie tak zrobiłem i jest ok
A i jeszccze jak bedzie piesek zbyt napięty no to wez rurke o mniejszej srednicy
imbus
Kontakt:

Post autor: imbus »

mialem bardzo podobny problem i ta srubka nic mi nie pomogla :) wiec skrocilem troche lancuch i jest teraz gucio nic nie nie skutaka :))
koleś
Kontakt:

Post autor: koleś »

sprawdz też spręzyne naciagajaca może trzeba ja zdeczka skrócic.czasem sie naciaga
ODPOWIEDZ