BMX RACING "TOR" ????????

Pete
Kontakt:

BMX RACING "TOR" ????????

Post autor: Pete »

Podobno miał powstać tor bmx'owy gdzieś w 3 miasto i w Pruszkowie.
Czy ktoś ma info na ten temat.

pozdr

Pete
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

ja powiem ze w TV fajnie wyglada BMX Racing, i maja swietne tory - miesci sie 8 zawodnikow, hopy naprawde wielkie (w rytmie) i w ogole kozacko to wyglada

szkoda ze zadko to puszczaja (przewaznie w YOZ'ie na EuroSport)
chrosciel
Lokalizacja: gdzie kosciół i kleryka znajdziesz na kazdym rogu...(Kielce)
Kontakt:

Post autor: chrosciel »

Fakt wyglada to ciekawie....Widałem raz gdzies cos co oni nazwali downhill bmv... normalnie nie mogłem zjazdy takie ze dzikuje hopy po 4-5 metrów i 5 zawodnikow na jednym torze...
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=446257 Moj SC v10 !!!
KFP
Kontakt:

ja widzialem cos w stylu 4cross tylko ze w 8 hopy to takie wlasnie na wysokosc po 3m (moze nawet wiecej) i calkiem dlugie - fajnie w powietrzu sie przepychaja i zdarzaja :-)
chrosciel
Lokalizacja: gdzie kosciół i kleryka znajdziesz na kazdym rogu...(Kielce)
Kontakt:

Post autor: chrosciel »

No ja widziałem to na Yoz na euro sporcie, fakt swietnie sie tak na hopach przepychaja co chwile ktorys lezał w tym dh-bmx, potem do konca dojezdzało np 2...:D
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=446257 Moj SC v10 !!!
Chrabał
Kontakt:

Post autor: Chrabał »

Co za ******** kraj.
My mówimy: "no ja widziałem kiedyś na eurosporcie racing bmx...",
a w Czechach mówią: "no pojechaliśmy z kumplami do tej wsi 10 km stąd na tor do racingu i śmigaliśmy pół dnia..." to samo ze skateparkami...ehhhh

Co do planów torów bmx to coś mi się zdaje Pete, że przeczytałeś to w wywiadzie w ostatnim BikeAction. Jakiś czas temu własnie mówił mi Diabeł, że dowiedział się o tych planach, że wogóle PZKol ma wynająć jakiegoś gościa ze Szwajcarii, który zawodowo zajmuje się budową torów.
I jak to zwykle bywa w tym kraju na plotkach się zakończyło, bo kilka dni temu dowiedziałem się z tego samego źródła że sprawa chyba umarła w PZKolu, nic się nie dzieje i pewnie ch.... bąbki strzelił - choinki nie będzie. :((((
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
Pete
Kontakt:

Tor

Post autor: Pete »

Chrabal

Owszem czytałem wywiad z chopakami ale ja słyszałem te plotki
zanim okazało się BikeAction. W Toruniu podczas zawodów rozmawaiłem
z jakimś Bartkiem który miał zbudować tor w 3-miasta a w Pruszkowie budują
kryty tor w którym podobno były plany zbudowania toru do Bmx'a.
Załączam mail'a od samego Johan'a Lindstrom'a z UCI

Dear Piotr,

I've been in contact with the president of the Polish Cycling Federation, Mr. Wojciech Walkiewicz. It seems like they are having a BMX track project in their plans.

UCI recently conducted a BMX track building seminar in Switzerland, and we did have a representative from Poland, an architect who was gathering information to create a BMX track.

Let me know if you need any help to get in contact with the Polish Federation.

Sincerely,

Johan Lindstrom

CH-1860 Aigle
Switzerland
Phone; +41 24 468 58 11
Fax; +41 24 468 58 1
e-mail; johan.lindstrom@uci.ch
Website; www.uci.ch
Chrabał
Kontakt:

No to ładnie, ładnie. Może jak się kogoś z zewnątrz zaintresuje problemami biednych polskich riderów, którzy sami muszą machać łopatami i przepychać się z samorządem lokalnym, to może jednak coś z tego wyjdzie.

Tor w pruszkowie to powstanie na 100%, ale welodrom, bo kiedyś tam mają być mistrzostwa chyba Europy w kolarstwie torowym. Nie wiem jakie są wymiary takiego toru, i czy zmieści się tam jeszcze tor racingowy. Fajnie by było - śnieg i mróz na zewnątrz, a w środku śmiganie na całego :))))
DUO
Kontakt:

Post autor: DUO »

Z tego co mi wiadomo to w Bydgoszcz sa powazne plany budowy takiego toru...wszystko okaze sie po otwarciu drugiego bydgoskiego toru do 4X i downhillu...a otwarcie juz w lipcu :)
zabor
Kontakt:

Post autor: zabor »

duo jakiego drugiegi toru do 4x?? cos Ci sie jeblo
KFP
Kontakt:

:)
DUO
Kontakt:

Post autor: DUO »

ma upartego mozna jezdzic w 4 na tym naszym cudenku :P
piernik
Kontakt:

Post autor: piernik »

dementuje wszystkie plotki, pomówienia i spekulacje, Uwaga:

tor w wawie ma powstać gdzies przy nowym budynku do kolarstwa torowego, w pzkolu byl koles z miesiac temu co zajmuje sie budowa takich torów, z tym ze ten koles jest drogi bo plotka glosi ze bierze pięć tysięcy baxów za zrobienie plus trzeba mu wszystko zapewnic, to raz

dwa, bartek czyli white boy z trojmiasta jak z nim gadalem to ma juz ziemie i sporo kasy od miasta na tor, takze nie sadze zeby to spelzlo na niczym, kto wie moze nawet teraz jest kopane...

a po ostatnie i zarazem najwazniejsze! w toruniu dostalem ziemie od miasta w super polozeniu, totalny wypas nie bede sie tu rozwodzil nad tym jaki...
plany sa, wszystko sie rusza tylko kasy na razie brak ale jest zalatwiana i mam nadzieje ze w tym sezonie ujrzymy w toruniu tor bmx z prawdziwego zdarzenia,

podsumowujac
kupujcie bmxy bo w jednym wyscigu jedzie 8 zawodnikow naraz i narazie to w dwoch wyscigach zmiesciliby sie wszyscy zawodnicy z polski, musimy ruszyc ten sport tymbardziej ze jest wpisany na olimpiade w 2008 i jak zauwazyl chrabal rozwija sie wszedzie tylko nie u nas (w calym bloku wschodnim az kipi od torow a u nas na eurosporcie)

przypomne tylko ze tor do bmx racing jest caly plaski i przejezdny nawet bez jednego zakrecenia korba, nie ma dziur z ktorych nie da sie wyjechac, jest plynny i szybki i po drugim zakrecie pluje sie plucami i brak tchu, tak mniej wiecej to wyglada (nie mylic z dh bmx)

kupujcie se bmxy bo sa tanie a zabawa jest super, tory powstaja i bedzie dobrze...
[url=http://www.drozdowicz.com]drozdowiczdotcom[/url]
Chrabał
Kontakt:

PIERNIK NA PREZYDENTA !!!!!!!!!!!
Marcel
Kontakt:

Post autor: Marcel »

a wiecie że wyścigi BMX-uw zostały wpisane w olimpiade letnią ...serjo...
walić podpisy
Zabel
Kontakt:

Post autor: Zabel »

**********...

:)
Bułka
Kontakt:

Post autor: Bułka »

ja tam mimo wszystko 4x wole... choc dobrze, ze sie sporty ekstramalne u nas z miejsca ruszyly !
#...#
matt_eush
Kontakt:

Post autor: matt_eush »

qr*a, co z ta polska??
po pierwshe ze "xtreme" biking jest przez rzad i ludzi uwazane jako shit itd. i powinno sie wszystkich bikerow wybic.
jak ktos zrobi hope to za tydz. juz jej nie ma bo ktos rozwalil, pro. torow jest malo ze w glowie sie nie miesci, w lasach lesniki :D, babcie i dziadki, i.... DRESY, no ja juz nie moge
po drogie, nikt sie nie przejmuje tym ze ludzi to kreci i to lubia, w polsce wedlug mnie jest wystarczajaco duzo miejsca zeby wybudowac wiecej traseki dh i dual/4x
jak powstaje trasa to jest shok i wogole, a wiecie czemu w czechach jest tak spoko?? bo bikerow wspiera rzad, tam mozna sobie w laskach legalnie ns'y budowac i hopy itd. ludzie sa pozytywnie nastawieni do dh albo ds/4x
moze nie jest tak??
moze warto by cos z tym zrobic??
cocot
Kontakt:

Post autor: cocot »

powiem wam jak to w szwecji wyglada. czasami sie spotykamy z bmx'iarzami, przyjezdaja do nas na dirt'a...a raz zaprosili nas na tor gdzie sie odbywaja mistrzostwa szwecji i chyba swiata. tor byl elegancki lecz nie polecam go na 17 kg sztywniaku. trzeba krecic na maxa a hopy i tak sa za dlugie(nogi mi przez tydzien drzaly od ladowan). Bajk dostal troche w pizde. ale na bmx'ie to wygladas na elegancka zabawe. ale o co chodzi...odkad ta dyscyplina jest olimpijska(lub wiadomo ze bedzie) kasy jest jak lodu. wszyscy chetnie wspopracuja, miasta, ludzie, itd.. nas wszedzie przeganiaja i hopy likwiduja a w nich inwestuja. moze w polsce dalo by rade cosik wyciagnac kasy na bmx. podzialac i zobaczyce, oczywiscie uzywac argumentu olimpiada i te sprawy....

3manko
Total-K-Oss
msn: cannabolic@hotmail.com
gg: 2166630
ODPOWIEDZ