problem z kompem

biker-aqq
Kontakt:

problem z kompem

Post autor: biker-aqq »

cze
mam problem z komputerem
poniewaz poszlem do qmpla z dyskiem i zeby on mi zainstalowal windowas xp no i zainstalowal u niego wszysto dzialalo no ale jak przyszlem do siebie to podlaczam dysk wlaczam kompa juz pojawia sie na ekranie ze windows xp cos tam ze sie laduje i nagle sie wylacza:/
nie wiecie co to moze byc?;/
npr
Kontakt:

Post autor: npr »

haha tez tak mialem z zimna do ciepla dysk dales i odpaliles i tak reaguje jedyne wyjscie format albo w ogole dysk sie zjebal, ale poczekaj moze jeszcze ktos cos zaradzi. pozdro
TERRORYSTA!
biker-aqq
Kontakt:

Post autor: biker-aqq »

no kapka:/ ale windows sie troszke jak by juz ten obraz jest ze windows xp sie laduje i na chwilke jakis niebieski ekran sie pokazuje i sie zaraz wylacza:/
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

pewnie uszkodziłes dysk mechanicznie :)

zrób format tego dysku i sprawdź bad sectory czy jakoś tak czyli ze uszkodzone obszary dysku.

Jakiś dobry w tych kwestiach nie jestem, ale wydaje mi sie ze taka operacja powinna wyłaczyć uszkodzone obszery z uzytku i po przeinstalowaniu windozy pliki powinny ominac te obszery dysku i wsio powinno działać.

Chyba ze uszkodzenie jest tak duze ze to nie pomoże. ALe format powienien pomóc.
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

a nie sadzicie ze jak na innym kompie zainstalowal na swoim dysku wrzucil winddowsa to u niego nie bedzie chodzic? bo to jest inna plytka glowna do jakiej jest podlaczony? na zdrowy chlopski rozum to NIE ma prawa dzialac
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

Cszyvy no w sumie racja :)
za0_DR/FR
Kontakt:

Post autor: za0_DR/FR »

Ale pierdolenie o dupie maryny. Nie instaluje sie systemy na innym kompie a potem przenosci dysk do innego kompa. Zapewne instalowałes XP który ładuje wszelkie ustawienia, sterowniki mostków, procka, dysków, napędów itp itd przy samej instalacji. I dlatego ci się sypie. Musisz zrobić formata u siebie i zainstalwoac u siebie system.
Dam dupy za gar zimnej zupy....
GAAP
Kontakt:

Post autor: GAAP »

Cszyvyteż tak myslałem!! zreszta jak ktos ma orginalnego Windowsa(sdostał go do kompa gratis) to musi podac nr seryjny ze swego kompa a jak twój kolega tak ma to ci niezadziała!!
cyc

Post autor: cyc »

xp jest mocno zwiazany z konfiguracja pierwotna gdzie zostal zainstalowany
Grzesiu
Kontakt:

Post autor: Grzesiu »

jak zainstalował na innym komputerze to nie pujdzie ci :) wystarczy ze procek był pentium/celeron a ty zaniosłeś i on miał athlon czy coś takieog już inna konfiguracja się robi i ci nie pujdzie
http://www.pinkbike.com/photo/935615/
Gryzon
Kontakt:

Post autor: Gryzon »

dokladnie XPek bardzo przywiazuje sie do plyty glownej po instalacji ;) wniosek z tego taki, ze musisz zainstalowac XP na swoim kompie...
http://www.chaser.nazwa.pl/galeria - wejdz i dodaj swoje zdjecie :)
Rafał(olsztyn
Kontakt:

Post autor: Rafał(olsztyn »

hehe zainstalowalem windowsa i mam problem, hehe juz windows wsazuje na to ze masz problem...:D
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

a nie sadzicie ze jak na innym kompie zainstalowal na swoim dysku wrzucil winddowsa to u niego nie bedzie chodzic? bo to jest inna plytka glowna do jakiej jest podlaczony? na zdrowy chlopski rozum to NIE ma prawa dzialac

Otoz to!

Juz myslalem, ze wszyscy napisza, ze mu hdek padl :D By chlopak polecial do skepu po nowy, potem replay do kolezki - instalka - i **** :D

haha
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Lol, a ja was zaskocze. U mnie przez jakieś 2 lata woóle nie szło instalować Windowsa, żadnego i musiałem z dyskami latać po kumplach i kuzynach, komputery różniły się diametralnie, ale system po powrocie do mojego działał jak najbardziej normalnie, żadnych przywiech innych niż te co miałme w org itd... Jak mówisz, że nie działa, to idż do neigo i jeszcze raz zainstalujcie, wystarczy, że u niego dysk odpali to znaczy, że jest dobry. Tylko nie próbujcie instalować nic innego poza Windowsem...
http://dhcyc.pinkbike.com
Rafał(olsztyn
Kontakt:

No tylko windowsa zainstaluj, bo linux to na pewno nie bedzie dzaialal po takim zabiegu. A instalacje u niego zakoncz na tym jak juz bedzie zainstalowany system i komputer mowi ze po raz pierwszy uruchomiac sie bedzie, wtedy chyba bedzie najlepiej. Windows powinien chodzic jak najbardziej na innych ustawieniach, systemowych, sproboj na poczatku uruchomic w trybie awaryjnym, i poinstalowac sterowniki.
Wojt
Kontakt:

Post autor: Wojt »

hm jesli z dyskiem szles dlugo do domu :P to z powodu zimna mogl ci dane zgubic
www.frmk.prv.pl
Zychu-wawa
Kontakt:

Post autor: Zychu-wawa »

A CO POWIECIE NA TO..
ja wczoraj sobie normalnie sie dze na gg u siostry na laptopie i nagle mi sie komp wylaczyl
pomyslałem a moze bateria albo cus a wlaczylem tryb awaryjny bo tak kazaal windows i spoko laduje sie windows na ulamek sekundy jest ekran niebieski i reset od poczatku i nie da sie wlaczyc

jak TOOOOOOO??? naprawic???
SPZREDAM STERY CHRS KINGA KOLOR CHROM UZYWANE CENA 300ZL GG4513876
Rafał(olsztyn
Kontakt:

hmm ale jak to wlaczyc - system sie nie laduje czy caly komp padl??
Tomeeek
Kontakt:

Post autor: Tomeeek »

Zychu-wawa jak to co?? odpalasz laptopa z płyty z XP, pozniej dajesz przycisk R i wchodzi do takiej "konsoli" i właczasz CHKDISK, czy cos takiego, skanuje kompa i powinno sie wlaczyc...
ODPOWIEDZ