mam pytanko coz to jest? pierwszy raz slysze o czyms takim, http://www.allegro.pl/item85826006_hamu ... ocja_.html a ze jestem na etapie wyboru jak najtanszej przejsciowej tarczy to sie zastanawiam czy ktos cos o nim wie?
Nexave to grupa shimano przeznaczona do trekkingu. Mialem dawno temu korba Nexave byla calkiem spoko. Ta grupa jest na wysokosci deore. Wiec mysle ze hamulec bedzie dzialac podobnie jak deore o ile to nie to samo. Wogole wydaje mi sie ze juz byl taki topic. Ale wolalbym dolozyc 20 zl i kupic deorke normalna.
wiem ze moze i ty bys wolal:) ale dla mnie ma byc to alternatywa dla tektro aquili przejsciowa , bo potrzebuje nowe kola na 24" a nei mam kasy na dobra tarcze wiec kupie za 100 jakies cos co bedzie hamowalo a nie jedynie spowolnialo rower, potem planuje zakup avida bb7 (jesli oczywiscie starczy mi funduszy przewidzianych an rok 2006)
surling chyba nie rozumiesz jednak:D stac mnei zeby dolozyc 20 zl i pewnie doloze a zawsze warto spytac, ma to byc BARDZO tani hampel ktory posluzy przez 3 miesciace a potem cos konkretnego, wole kupic DOBRE obrecze i dobra piaste na 24" i ch*ujowy hamulec nic dobry hamulec i obrecz za 60 zl:) i piaste za 50;)
zdaje sobie sprawe ze ten hamulec nie posluzy mi przez 2 sezony ba nawet przez jeden ale jak juz mowilem z braku laku i pieniedzy potrzebuje taniej tarczy ;)
emhyr moze chcesz kupic hayesa Mx 1 w stanie idelanym, hamulec jest jak nowy klocki ledwo dotarte zero rys. Adapter na 160mm, bez tarczy. Za 100 z przesylka oddam :)
koło przod: DoubleTrack,Dt championBlacmShimano m475
I widelec CMP (jak nowy)gg 9669817
JA tak się właśnie zastanawiam czy nie wziąć jednej sztuki na tył. Cena jest bardzo dobra moim zdaniem to samo co 475, ten hampel mam już 3 sezony jeździłem na nimcały obóz i w sumie byłem i jestem zadowolony. W moim 475 już sie dosyć mocno tarcza zużyła i musze klocki za niedługo kupić kocki (40 zł) więc chba warto dołożyć 60 zł i mieć nowy hamulec.
pozdrawiam!