Ooo sr suntur TRIPPLE

Hope
Kontakt:

Post autor: Hope »

Ale pierdolicie...

Wiec tak Cena!
Macie 2 połke za 360zł. Jezeli ktos jest głupi to jezdzi na zamulaczu. Ja wiem jak mozna zrobic santura zeby działał bardzo dobrze!
Był miekki, miał odpowiednie tłumienie... (Nie chodzi mi o ten smieszny poradnik Tiuning Duro ;) )
Miałem nie jednego to wiem
Wymiana sprezyn, tłumienie własne, nie te oryginalne i amor bedzie działał dobrze!

Nie kazdy ma kase na amorka za 2000zł... Ja juz nie skorzystam z tej oferty, ale inni napewno!
bikeman12
Kontakt:

Post autor: bikeman12 »

ja sie chyba potne miesiąc temu kupiłem duro a tak mi zależało na 2 pułce :(
bike my life
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

idolek => przeciez w srodku jest to dokladnie Duro D, wiec glupoty piszesz...

Suntour => jak wyzej. Przeciez to jest chyba najdokladniej przetestowany amor w Polsce, a Ty wyskakujesz z "teoretykami" :) Zmienic sie moze co najwyzej sztywnosc, ktora juz w zwyklym Durexie jest niezla.

Hope => nie przesadzaj z tym pierdoleniem, bo sam to robisz, a dzieci nie masz. Wedlug Twojej filozofii moglbys sobie w ogole zbudowac wlasny amor - bo przeciez wszystko mozna zmienic! W takim razie RST Gila to tez amor wart zakupu, bo wystarczy zmienic w nim tlumienie na wlasne, wymienic sprezyny, a i przelozenie goleni dolnych z Bombera nie bedzie dla Ciebie problemem... Sprzetu nie da sie oceniac po tym, co da sie z niego zrobic wlasnymi silami - sprzet ocenia sie jako produkt, ktory producent oferuje na rynku.
bärt
Kontakt:

Post autor: bärt »

amor full wypas - smietana ...
tyle tylko ze dwupolkowe 130mm to produkowane byly pare lat temu ....
poldeck
Kontakt:

Post autor: poldeck »

Jak kiedyś były Juniorki ze 130 skoku i każdy jeździł a teraz nikt by nie wyśmiał to w przypadku Duro na 2 półki 130 skoku to za mało:-/... Nie dajmy się zwariować! W każdym przedziale cenowym musi być jakiś produkt a taki Duracz z 2 półkami nada się ludziom co zaczynają przygodę z FR czy czymś takim a nie chcą zgubić amora jak korona pójdzie... i nie mają za dużo kasy... Prawie każdy zaczynał na jakimś "bele-czym" a jak prędko umiemy o tym zapomnieć...

pozdro 4 all
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

poldeck no z tym juniorem troche przesadziles to bylo ladne kilka lat temu ;]

co do reszty to racja
www.mm-foto.pl
szele
Kontakt:

Post autor: szele »

widze ze mamy nawal znawcow teamtu ktorzy widzac amora na zdeciu juz wiedza jaki jest :D gratulacje chlopcy :P

a ja powiem ze calkiem jak dla mnie ciekawy projekt ... za ta cene mysle ze spoko do lekkiego fr czemu nie ??

fakt ze ze zwyklego duro zrobili dwupolke powinien wyeliminowac wiekszosc wad jednopolki

ciekawe czy beda wersje pod vki hahahahaah <lol>

jesli chodzi o skok to poldeck trafil w sedno <klapklapklap>
Hej mlody junaku smutek zwalcz i strach
Wooyek
Kontakt:

szele pisze:widze ze mamy nawal znawcow teamtu ktorzy widzac amora na zdeciu juz wiedza jaki jest :D gratulacje chlopcy :P
Jeden szczegol, na ktory niestety nie wpadles, ze niektorzy z nas (konex, ja) jezdzili na Duro D, a to dokladnie to samo. A Twoje Duro jak sie sprawowalo? Moze w ogole nie miales tego amora, "znawco"? :/
szele pisze:fakt ze ze zwyklego duro zrobili dwupolke powinien wyeliminowac wiekszosc wad jednopolki
Co masz na mysli?
CherryKey
Kontakt:

Post autor: CherryKey »

Mnie sie podoba ten amorek. Gdybym nie miał swojego amora lub gdyby (odpukać) w najbliższym czasie mi poległ, to zaryzykowałbym tego duracza. Pozdro
FreeRide:).. Life's good..
dirt172
Kontakt:

Post autor: dirt172 »

Czy warto zamieniać Suntoura XC-PRO(110-120mm) na tego Duro Triple(130mm)?
JimSTW
Kontakt:

Post autor: JimSTW »

myślę że jak na polski rynek to to jest strał w 10 :] nie każdy ma na początku kase żeby sobie kupić jakiegoś wyjebanego marcoka czy RS'a więc to rozwiązanie jest bardzo dobre...początkujący rider nie mający kasy na dobry amor z wyższej półki może sobie kupić Duro Tripple i szkolić się dalej w tym sporcie :D na pewno będzie potrzebował małych poprawek w "bebechach" tak jak jednopółkowe Duro D. nie powinno być już problemów z pękającymi koronami bo ze zdjęć wynika że zostały one przeprojektowane tylko pozostaje sprawa czarnych goleni: czy dalej będą się tak ścierać? jeżeli to ta sama farba co w zwykłym D to niestety tak...pozostaje jeszcze jednak sprawa skoku, który mógłby być większy choć o 2 cm ( jak ktoś słusznie zauważył) ale dla początkującego powinno wystarczyć ;)

podsumowując Duro jest całkiem niezłym pomysłem na polski rynek. z pewnością sztywność będzie jeszcze lepsza choć i w zwykłym Duro nie jest zła :)

Pozdrawiam,

Jim.
dirt172
Kontakt:

Post autor: dirt172 »

Czy warto zamieniać Suntoura XC-PRO(110-120mm) na tego Duro Triple(130mm)?
Wooyek
Kontakt:

dirt172 => Nie.
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

myślę że ten duro triple to będzie konkurencją dla drop-offa triple :]
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
szele
Kontakt:

Post autor: szele »

Wooyek heh tak sie sklada ze jezdzilem na duro dosc duzo i znam dosc dobrze tego amora

skoro na kilka tysiecy sprzedanych amorow padlo kilka-kilkanascie to jednak nie jest zly wynik zwlaszcza za 400 zl i nie uwazam sie za znawce bo takim tez nie jestem ale nielubie jak ktos z gory zaklada ze cos takie a nie inne zreszte nie bede sie z nikim klocil bo mam ciekawsze zajecia na glowie ...

w tym drugim mialem na mysli chociazby korone
Hej mlody junaku smutek zwalcz i strach
Wooyek
Kontakt:

Tez uwazam, ze Duro to dobry amor, co zreszta w tym watku napisalem (wraz z komentarzem co do Triple'a). A pewna metke Triplowi mozna przypiac juz teraz, nawet nie patrzac na zdjecie - wlasnie dlatego, ze to ten sam amor, na ktorym jezdzi "pol Polski" i jego praca i konstrukcja wewnetrzna sa dobrze znane.

A co do korony, to nie wiem, co dokladnie masz na mysli, ale zakladam, ze to, ze jednopolki pekaly na koronach? Bo to bylo zwykle pytanie, a nie jakas ironia...
fatbone
Kontakt:

Post autor: fatbone »

Ludze rewelacja
Nie wiem czy wiece ale sr santur produkuje amory dla lanserow ta 2 pulka jest po to zeby rower fajniej wygladal szczeze to jak dla mnie to gowno
p(][)z[|[)r(][)\\/\//er
http://www.pinkbike.com/photo/1036946/ SKRADZIONE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
stogi
Kontakt:

Post autor: stogi »

mi sie podoba, a szczerze mówiąc widziałęm duro które w 1 półce miał 155mm skoku,,i wcale nie ubyło na trwałości a jeszcze z tłumikami od 888,(które mój kolega kupił popsute,i zrobił) chodził bajka,,w sumie kosztemok,100zł można zrobić duro tak,że będzie napewno lepuiej chodziło od kinga,czy tripla marzocka,,,dla mnie bardzo dobra propozycja
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

dla mnie to ch***** na maxa chociaz dla kogos kto zaczyna zabawe z rowerami to dobre rozwiazanie :] chodzi jak kupa wiec ja bym tego nie kupil wole drop offa :) a duro z 155mm skokiem nie bedzie mial tych samych wlasciwosci :/ pozdro
ODPOWIEDZ